Košarka

Clippersi v rokah nekdanjega šefa Microsofta?

Los Angeles, 30. 05. 2014 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji glavni izvršni direktor računalniškega velikana Microsoft Steve Ballmer je ponudil dve milijardi dolarjev za odkup košarkarske ekipe lige NBA Los Angeles Clippers.

Ameriški mediji poročajo, da je nekdanji glavni izvršni direktor računalniškega velikana Microsoft Steve Ballmer ponudil dve milijardi dolarjev za odkup košarkarske ekipe lige NBA Los Angeles Clippers od Donalda in Shelly Sterling. Če se bo to uresničilo, bo šlo za najdražjo prodajo kluba v zgodovini lige. Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila Donalda Sterlinga kaznoval z dosmrtno izključitvijo iz lige in plačilom 2,5 milijona dolarjev zaradi rasizma. Silver je prav tako predlagal lastnikom klubov naj Sterlinga izključijo in mu ukažejo prodajo moštva.

Steve Ballmer
Steve Ballmer FOTO: Reuters

Donald Sterling je 22. maja podpisal pooblastilo soprogi, ki je 50-odstotna lastnica kluba, naj se pogaja z ligo o prodaji kluba. To se je zgodilo in ameriški mediji poročajo, da je Shelly Sterling dosegla načelen dogovor z Ballmerom. Uradno tega v četrtek še ni potrdila nobena stran. Za zdaj gre za račun brez krčmarja, ker si je Donald Sterling vmes premislil. Tako trdi njegov odvetnik Bobby Samini, ki pravi, da do prodaje ne bo prišlo. Sterling kuha zamero zaradi drakonskih kazni Silverja in vztraja pri napovedi tožbe proti ligi NBA, saj se mu ne zdi, da bi storil kaj takšnega, kar bi opravičevalo tako hudo kazen.

Sterling je klub kupil leta 1981 za 12 milijonov dolarjev in njegove rasistične opazke dekletu V. Stiviano o tem, da ne želi črncev, kot je Magic Johnson na svojih tekmah, mu lahko na koncu navržejo sanjski dobiček. Če 81-letni nepremičninski milijarder seveda ne bo ostal trmast, kar v njegovih letih in sodeč po izjavah, ki jih je dajal v zadnjih tednih, ni izključeno. V pogovoru za televizijo CNN je zabredel še globlje v rasizem, ko je modroval, da temnopolti Američani niso pripravljeni pomagati drugim, za razliko od Judov kot je on sam, ki vedno pomagajo, ko so uspešni.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sincostan
31. 05. 2014 11.54
+2
Jz bi jih kupu sam nevem če mi bo dala ljubljanska banka kredit...
Joker3
30. 05. 2014 16.31
+1
Clippersi bodo sedaj digitalno natančni.
fant33
30. 05. 2014 14.58
+1
sem mislu da ih bo kupu gašpar mišič :))))