Košarka

VIDEO: Cleveland in San Antonio prepričljiva

Cleveland, 18. 04. 2017 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NBA sta bili dve tekmi končnice, obe favorizirani ekipi pa sta zmagali. Cleveland je na drugi tekmi prvega kroga vzhodne konference na domačem igrišču premagal Indiano s 117:111, San Antonio pa v zahodni konferenci Memphis s 96:82. Obe ekipi sta povedli z 2:0 v zmagah.

V Clevelandu je na drugi tekmi v polnem sijaju zablestel Kyrie Irving, ki je tekmecem nasul 37 točk. Lanski prvaki iz Clevelanda so si ob koncu tretje četrtine že priigrali 18 točk prednosti, a so jih gosti v končnici tekme skorajda ujeli. Poleg Irwinga sta se izkazala še Kevin Love s 27 in prvi zvezdnik ekipe LeBron James s 25 točkami. V gostujoči je Paul George dosegel 32 točk. Indiana se je podobno kot na prvi tekmi vrnila v igro zavoljo številnih izgubljenih žog gostiteljev. Teh se je nabralo kar devetnajst in tega dejstva trener Tyronn Lue ni mogel spregledati. "Povsod sem videl samo izgubljene žoge. Moramo biti bolj pozorni, ker ob tako visokem številu napak je težko dobiti tekme končnice." Največ žog je izgubil prvi zvezdnik LeBron James (8), kar je trener pripisal utrujenosti. "Zagotovo ima malce težke noge. Razume, da se mora izboljšati v tem pogledu, tako kot mora celotna ekipa igrati boljšo košarko," je dodal Tyronn Lue.

Cleveland Cavaliers korakajo proti naslednjemu krogu.
Cleveland Cavaliers korakajo proti naslednjemu krogu. FOTO: AP

Serija na štiri zmage se zdaj seli v Indianapolis, kjer je tretja tekma na sporedu iz četrtka na petek. Na drugi tekmi zahodne konference so ostroge še drugič ukanile tekmece iz Memphisa. Za dokaj prepričljivo zmago za 14 točk si največ zaslug lasti izjemno razpoloženi Kawhi Leonard, ki je gostom nasul 37 točk in pobral 11 žog pod obema obročema, v gostujoči je bil strelsko najbolj učinkovit Mike Conley s 24 točkami. Tekma bi šla hitro v pozabo, če ne bi za 'tretji polčas' na novinarski konferenci poskrbel trener gostov David Fizdale. Ostro je napadel sodnike in skoraj zagotovo bo v prihodnjih dneh deležen kazni s strani vodstva lige. Fizdale je začel: "Sodniki niso bili na nivoju. Slabo so opravili svoje delo,", nato je nadaljeval: "Čeprav nisem človek številk, mi nekatere zadeve danes ne gredo v glavo. Razložite mi, prosim, kako je možno, da smo imeli v prvem polčasu devetnajst metov izpod koša in le šest prostih metov, domači pa so iz rakete vrgli enajstkrat in dobili 23 prostih metov. Podobno je bilo tudi na koncu; mi smo imeli 35 poskusov in 15 prostih metov, oni pa 18 poskusov in kar 35 prostih metov."

Fizdale se s tem ni zadovoljil. Šel je še korak dlje: "Sodniki so pokazali nespoštovanje do moje ekipe in to je nedopustno ter neprofesionalno. Fantje so se borili in zaslužili bi si enakovredne obravnave. Žal tega niso bili deležni."

Izidi:
- končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers   117:111
(Cleveland vodi v zmagah z 2:0)
- zahodna konferenca:
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies   96:82
(San Antonio vodi v zmagah z 2:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.