Košarka

Dvojec James in Smith popeljal Cleveland do zmage v Atlanti

Atlanta, 21. 05. 2015 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi finalni tekmi konferenčnega finala na vzhodu v severnoameriški ligi NBA so košarkarji Cleveland Cavaliers v gosteh s 97:89 premagali Atlanto Hawks. Junaka zmage gostov iz Clevelanda sta bila LeBron James in J. R. Smith, ki sta skupaj dosegla 59 točk.

"Ko je vroč, je nezaustavljiv," je odlično igro J. R. Smitha, ki je v igro vstopil sredi prve četrtine, komentiral David Blatt, trener Cleveland Cavaliers. Z 28 točkami, njegovo povprečje v ligi NBA v letošnji sezoni je 12,1 točke, predvsem pa z osmimi trojkami iz 12 poskusov in to v trenutkih, ko se je "lomil" rezultat, je J. R. Smith v veliki meri pripomogel k zmagi svoje ekipe na gostovanju v Atlanti. Izkazal se je tudi z osmimi skoki. Svojo kakovost pa je samo še enkrat več potrdil LeBron James, ki je imel nemalo zaslug, da je Cleveland zaostanek šestih točk po prvi četrtini sredi druge izničil, v tretji pa z J. R. Smithom svojo ekipo popeljal do vodstva. S štirimi zaporednimi točkami Jamesa, ki je tekmo končal pri 31 točkah, sedem minut do konca tekme, je gostujoča ekipa povedla z 89:74, kar ji je zagotavljalo mirno končnico tekme. Za nameček je moral v domači ekipi pet minut pred koncem tekme igrišče zapustiti DeMarre Carroll, v dozdajšnjem delu končnice eden najboljših strelcev Atlante, ki si je poškodoval koleno.

Paul Millsap
Paul Millsap FOTO: Reuters

Za kako hudo poškodbo gre, bo znano šele po magnetni resonanci. "DeMarre Carroll je popoln igralec. Ima velik vpliv na našo igro," je bil ob njegovi poškodbi zaskrbljen Mike Budenholzer, trener Atlante, vendar Carroll na prvi tekmi konferenčnega finala na vzhodu ni bil najbolj razpoložen. Dosegel je le pet točk, njegovo povprečje v končnici je bilo do zdaj 17 točk, in tudi tu gre iskat vzroke za poraz Atlante, saj je pod svojim povprečjem zaostal tudi Kyle Korver, ki je tekmo končal pri devetih točkah. Jeff Teague s 27 točkami je bil najbolj učinkovit igralec Atlante, ki je zatajila tudi v skoku, saj je Cleveland imel 49 skokov, Atlanta le 37. Kar štirje igralci Clevelanda, Timofey Mozgov 11 skokov, Tristan Thompson deset ter J. R. Smith in LeBron James osem, so bili boljši od najboljšega skakalca v domači ekipi, v kateri so Paul Millsap, Kyle Korver in Al Horford imeli po sedem skokov.

Druga tekma med tema tekmecema bo v noči na soboto, tudi tokrat v dvorani Philips Arena v Atlanti.

Izid, končnica, finale:

- Vzhodna konferenca:
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 89:97
- Cleveland Cavaliers v zmagah vodi z 1:0.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pedritsegonita
21. 05. 2015 10.49
+8
J.R. Objasnu Korverju, kaj pomeni trojke zadeat, ko je pomembno. To bi bilo smešno, da bi Atlanta igrala v finalu. Finale bo Cavsi: Warriorsi. To kar si poznavalci želimo. Beboti pa navijajo za Atlanto in Rocketse. Lol
JAMES23
21. 05. 2015 12.15
+10
smith je bil vroč...lebron itak car.seveda bi prvoščil lebronu da za svojo domovino osvoji prstan in da ne bo več debate kdo je največji.nisem navijač raket ampak mislim da bi lažje zmagal njih kot pa currya in druščino..GO CAVS!!!!!
GoMavs
21. 05. 2015 18.45
-1
nemoreš rečt lebronu ''največji'', ker je zapustil svojo ''domovino'' da je prišel v najboljšo ekipo takrat. tak igralec ne more bit največji. nikol. sam ni panike, vi otroc pač niste vidl Jordana igrat. Pa lep večer.
JAMES23
21. 05. 2015 20.26
+0
hehehehe....jordan...ok vidim da si navijač dirka....ampak otrok prav takšne kot si ti bo z tem prstanom u
džidži24
21. 05. 2015 20.35
+1
heh v najbolšo ekipo hahahah. Ta ekipa je postala najbolša po njegovem prihodu kakor je sedaj postal cleveland. Če spremljaš vidiš da je največji, saj kamorkoli pride postane ekipa top 5 :)
JAMES23
21. 05. 2015 20.37
-1
hehehehehe...jordan....ok več kot očitno je da si teliček.tako da navijaš za pravi klub...me prav zanima če bi kir od tvojih papkov igral na nivoju kralja....ja ne bi vedu kdo je jordan.Tako da tak kot si ti in tebi podobni se mi prav smilte.Seveda neki je kar ti trdiš..druga pa kar trdijo ameriški mojstri na tem področju.seveda neki so sanje a žal teliček realnost je nekoliko drugačna žal tako je.HAHA DŽIDŽI TA TELIČEK MISLI ALI SANJA ŠE SAM TOČNO NE VEM...DA BI MIAMI IGRAL 4 LETA U FINALU OD TEGA 2 PRSTANE....ZJ U SVOJI DOMOVINI SE MU BLIŽA FINALE...ja pač zgleda da seotrok ne spozna na košarko,,al je pa le neumen...PA LEP VEČIR+SANJE
JAMES23
21. 05. 2015 20.46
AJA 24...VAM SE PA ISKRENO ZAHVALJUJEM DA STE MI IZBISALI KOMENTAR KI JE BIL SESTAVLJEN IZ 300 BESED,,,SEVEDA RAZLAGA TELIČKU..
GoMavs
21. 05. 2015 20.53
+0
Teliček je zvest navijač, za razliko od bandwagonerjov kot si ti. Valda ja, če bi spremljal NBA pred svojim Jamesu, bi vedel da je Wade le nekaj let prej sam osvojil prstan v Miamiju, kak lahk rečeš da je James naredu jih popolne? Otrok.
JAMES23
21. 05. 2015 22.06
džidži24
22. 05. 2015 16.34
heheh teliček kot prvo je za zmago potrebnih 5 igralcev na igrišču tako da nihče ne zmaga in nikoli nebo zmagal sam. Če pa že govoriš o menjavi klubov je potem tudi jordan nezvest ker je odšel v washington in še marsikateri igralec ki je odšel v drug klub. James je odšel v miami po naslov to ti dam prav ampak kdo nebi. to je njegov poklic in seveda da se mu gre za naslov. ima pa vsaj pogum da je prišel nazaj v rodni kraj da osvoji naslov tud tuki. Čao
džidži24
22. 05. 2015 16.35
Sigurno si taprav soler ko pride do košarke. KOŠARKA JE EKIPNI ŠPORT TELIČEK