Košarka

VIDEO: Chicago še drugič ugnal Boston

Chicago, 19. 04. 2017 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Chicago Bulls, ki so si v zadnjem krogu rednega dela prvenstva NBA zagotovili nastop v končnici tudi na račun Miami Heat Gorana Dragića, so v prvem krogu v boju na štiri zmage proti Boston Celtics povedli z 2:0. V vzhodni konferenci so drugo tekmo v gosteh dobili s 111:97, Jimmy Butler je k zmagi prispeval 22 točk.

Izkazal se je še Rajon Rondo, nekdanji košarkar Bostona, ki je s Kelti osvojil šampionski prstan, saj mu je le en skok zmanjkal do trojnega dvojčka. In če so nekateri presenečeni, kako dobro igrajo biki v končnici proti najboljši ekipi rednega dela sezone v vzhodni konferenci, čeprav so šele osmi nosilci, pa so košarkarji Chicaga ves čas verjeli vase. "Niti malo nisem presenečen. Vsi igramo zelo zavzeto," je po tekmi dejal Jimmy Butler, ki je 22 točkam dodal osem skokov in osem podaj. Rondo je končal pri 11 točkah, 14 podajah in devetih skokih, vsi člani začetne peterke bikov pa so dosegli vsaj po deset točk. "Ključno za zmago je, ko imaš takega košarkarja, ki zna nadzorovati celotno tekmo. Rondo je neverjeten. Nam ne preostane drugega, kot da igramo košarko. Danes smo imeli zahvaljujoč njemu še posebej lahko delo. Le igrali smo. Kot sem mu že dejal, tako se vodi ekipo," je bil po tekmi poln hvale na račun Ronda, ki je dosegel še tri blokade in ukradel pet žog, zvezdnik Dwyane Wade. Wade je zbral 22 točk, vključno s 16 v drugem polčasu, Robin Lopez pa 18 ter osem skokov.

Rajon Rondo
Rajon Rondo FOTO: AP

Biki, ki so si šele v zadnjem krogu rednega dela sezone v troboju za zadnjo prosto vstopnico z Indiano in Miamijem zagotovili nastop v končnici NBA, skušajo postati prva ekipa, vse odkar so Philadelphia 76ers leta 2012 presenetili prav Chicago, ki bi izločila prve nosilce. Kelti namreč tudi tokrat niso našli odgovora, dvoboj na štiri zmage pa se zdaj za naslednje tri obračune seli v Chicago, kjer bodo biki skušali dokončati delo. Pri Keltih je imel prvi zvezdnik Isaiah Thomas, ki še žaluje po smrti sestre Chyne, ki je konec tedna umrla v prometni nesreči, miren večer z 20 točkami, od tega je zadel le šest od 15 metov na koš, zgrešil šest od 13 prostih metov ter izgubil pet žog. Jae Crowder je zbral 16 točk, po tekmi pa opozoril, da Kelti še niso za odpis. "Biki so prišli in nam vzeli dve zmagi. Zdaj jim moramo mi vrniti v enaki meri. Šli bomo tekmo po tekmo in upam, da bomo dobili že tretjo," je dejal Crowder.

Toronto Raptors so v domači dvorani zmagali s 106:100 in dvoboj prvega kroga vzhoda poravnali na 1:1 v zmagah. Tudi na zahodu so Los Angeles Clippers po uvodnem porazu izenačili razmerje moči na 1:1, potem ko so pred domačimi navijači z 99:91 premagali Utah Jazz.

Izidi, končnica NBA:
- 1. krog:
- vzhod:
Boston Celtics - Chicago Bulls       97:111
- Chicago v zmagah vodi z 2:0 ;

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks   106:100
- izid v zmagah je izenačen na 1:1;

- zahod:
Los Angeles Clippers - Utah Jazz     99:91
izid v zmagah je izenačen na 1:1;

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
19. 04. 2017 13.30
-4
Durant je poškodovan, vprašanje če bo igral. Na stavah je spread 13.5 pik in če daš na Portland, si zmagal.