Košarka

Celje prvi teden EuroBasketa slovenska košarkarska prestolnica

Ljubljana, 17. 06. 2013 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi teden EP v košarki bodo oči slovenske javnosti uprte v Celje, saj bo uvodoma tam igrala naša izbrana vrsta. Ker velja veliko zanimanje tudi med hrvaškimi navijači, pričakujejo pa še precej čeških, poljskih, gruzijskih in španskih navijačev, so se v mestu ob Savinji na dogodek dobro pripravili.

Bojan Šrot
Bojan Šrot FOTO: Damjan Žibert
Kot je na novinarski konferenci na Krekovem trgu v Celju, kjer naj bi bilo osrednje prizorišče za druženje navijačev v središču mesta, povedal celjski župan Bojan Šrot, se v Celju že veselijo začetka avgusta, ko bo dvorana Zlatorog gostila številne pripravljalne tekme. To bo hkrati test za organizatorje glede pripravljenosti športnega objekta in drugih zmogljivosti. "Na prenovljenem Krekovem trgu bomo pripravili navijaško cono, kjer se bo ves čas prvega dela prvenstva, pa tudi potem ko se bo dogajanje preselilo v Ljubljano, veliko dogajalo. Želimo si čim bolj povezati dvorano Zlatorog in mesto, zato bo v času tekmovanj med lokacijama vozil tudi turistični vlakec. Vse tekme bo mogoče spremljati tudi tukaj na velikem ekranu," je dejal celjski župan. Nekaj popravkov je bilo po besedah Ivana Pfeiferja v Zlatorogu vendarle potrebnih, saj dvorana letos že slavi desetletnico, ob tem pa je bilo to treba storiti tudi zaradi zahtev mednarodne košarkarske zveze. Dvorana je praktično že pripravljena, treba bo pripraviti le še posebno tribuno za novinarje, med katerimi vlada veliko zanimanje, saj jih je ta trenutek za celjsko skupino akreditiranih že okoli 250. Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Iztok Rems je dejal, da ni nobenega dvoma, da bo izvedba prvenstva uspešna tudi v Celju, ki je znano športno mesto. Ob tem je spomnil, da je bilo sodelovanje s Celjani vselej uspešno, saj je knežje mesto leta 1980 že gostilo mladinsko evropsko prvenstvo, leta 1999 pa evropsko prvenstvo za kadete.

Lipko, maskota EP v košarki
Lipko, maskota EP v košarki FOTO: KZS

"Člansko EP je korak naprej in prepričan sem, da bomo s tem dali nov zagon tudi celjski moški košarki, da dobi kakšnega solidnega prvoligaša, medtem ko v ženski košarki že nekaj časa daje najboljše rezultate v Sloveniji," je dejal Rems in spomnil, da ima celjska košarka bogato zgodovino, kar polovica nekdanjih selektorjev reprezentance pa prihaja prav iz celjskega bazena. Direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar je spomnil, da se je Celje pri organizaciji EP pridružilo kot zadnje prizorišče, a to ne pomeni, da so v kakršnemkoli zaostanku, saj so se lokalni organizatorji še toliko bolj potrudili. V zadnjih mesecih je bilo po njegovih besedah storjenega veliko, zato se vsi veselijo, da bodo 4. septembra prvič videli slovensko reprezentanco in njene zmage v dvorani Zlatorog. "Povpraševanje predvsem za tekme slovenske izbrane vrste je ogromno in tudi če bi imeli dvorano za 15.000 ljudi, ne bi mogli ustreči vsem. Tukaj je še sosednja Hrvaška in vselej atraktivni branilci naslova Španci. Zato so v Celju pripravili veliko spremljevalnih aktivnosti in tako tistim, ki ne bodo prišli do vstopnic, ponudili nekakšno alternativo," je dejal Križnar in dodal, da bodo o zanimanju za vstopnice v prvem delu, ki jih bodo začeli prodajati 1. julija, lahko povedali takrat, se pa ne bojijo, da jih v Celju ne bi prodali. Tujim navijačem so sicer že na voljo v paketih z nočitvami.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frfrofnofka
18. 06. 2013 17.49
+4
Najhuje je, da bodo večino vstopnic pobrali strici v kravatah, ki bodo lepo sedeli in se basali...za prave navijače pa potem zmanjka prostora...Žalostno!
pridnaov?ka
17. 06. 2013 15.56
-8
še po tv ne bom gledal..
thereddevil
17. 06. 2013 17.43
+7
kaj ti naj zdaj... sej hrvati bote lahko gledal samo prvi del potem pa itak grete domov... tak da bote mel se pol septembra za dopust
ANTIŽABAR89
17. 06. 2013 14.12
+9
vse lepo in prav ampak ta maskota mi še vedno ni všeč. Tisti Volk je bil dosti lepši...