Košarka

Cedevita in Maccabi finalista lige Aba

Tel Aviv, 28. 04. 2012 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite in Maccabija so finalisti zaključnega turnirja lige Aba, ki te dni poteka v Tel Avivu. Cedevita je na prvi polfinalni tekmi premagala beograjskega Partizana z 68:56. Maccabi pa je v drugem polfinalu brez težav premagal Budućnost z 82:60.

Izraelci so v drugi polfinalni tekmi brez posebnih težav premagali črnogorskega predstavnika. Ta se je v uvodnih desetih minutah sicer kar dobro upiral, toda v drugi četrtini, ki so jo gostitelji dobili kar s 25:8, je bil drugi finalist praktično odločen. Gostitelji turnirja so bili v vseh elementih košarkarske igre bistveno boljši od tekmecev, zato je visoka razlika kar pravičen odraz dogajanja na telavivskem parketu.
Pri Maccabiju je bil najboljši strelec Lior Eliyahu z 18 točkami, Keith Langford jih je dodal 17, pri Budućnosti pa sta mejo desetih točk presegla le Bojan Dubljević (17) in Čedomir Vitkovac (11).

Trener Maccabija David Blatt se je s svojimi košarkarji brez težav uvrstil v veliki finale.
Trener Maccabija David Blatt se je s svojimi košarkarji brez težav uvrstil v veliki finale. FOTO: Damjan Žibert

Na prvi polfinalni tekmi sta bila Cedevita in Partizan v uvodnih 20 minutah izenačena, česar ni spremenilo niti tretjih deset minut igre, čeprav je Cedevita v uvodu tega dela igre po trojki Dontayeja Draperja že ušla na 43:34. A Beograjčani so hitro spet ujeli priključek, v zadnjo četrtino pa vstopili s petimi točkami zaostanka. Razliko so kmalu zmanjšali, toda sredi četrtine so košarkarji Cedevite spet ušli za osem točk (60:52), kolikor je bil izid še tri minute pred koncem. Zagrebčani so tekmo na svojo stran dokončno nagnili dobro minuto in pol pred zadnjo sireno, ko je Christopher Owens prednost svoje ekipe povišal na 65:54. Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši Christopher Owens z 18 točkami, pri Partizanu pa je bil edini z dvomestnim številom točk Miroslav Raduljica (15).

Izida:

Cedevita – Partizan 68:56 (14:15, 34:32, 51:46)
Maccabi – Bodučnost 82:60 (17:12, 42:20, 64:38)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.