Košarka

Butler skrbi za vročico v Miamiju: drugi trojni dvojček v nekaj dneh

Miami, Milwaukee, Portland, 07. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Petkova večerna tekma rednega dela sezone lige NBA v Miamiju je bila (spet) v znamenju Jimmyja Butlerja, ki se je odlično znašel v dresu Vročice in z drugim trojnim dvojčkom v tem tednu ekipi Gorana Dragića, ki zaradi poškodbe ni igral, izdatno pomagal do zmage s 112:103. Obračun večera v Milwaukeeju zanesljivo domačim Bucksom, ki so Los Angeles Clipperse premagali s 119:91.

Butler (levo) zabija ob Ruiju Hačimuri na obračunu v Miamiju.
Butler (levo) zabija ob Ruiju Hačimuri na obračunu v Miamiju. FOTO: AP

Jimmy Butler je ob drugem trojnem dvojčku v tem tednu dosegel 28 točk, Bam Adebayo pa je s 24 točkami postavil rekord kariere za zmago ekipe Miami Heat nad Washington Wizardsi v domači dvorani. Junak tekme Butler se je izkazal tudi v zaključku tekme, ko je s svojo deseto podajo v večeru (skupaj jih je tako kot skokov zbral 11) za uspešen met z razdalje 3:30 pred koncem obračuna zaposlil Duncana Robinsona, ki je Miami oddaljil na sedem točk naskoka. Nato je Butler tudi sam zadel z metoma za dve točki in odločil tekmo, v kateri so Floridčani ob polčasu zaostajali za štiri (61:65), gostujoče Čarovnike pa v drugem polčasu zadržali pri skupno vsega 38 točkah.

TEKMA

Moritz Wagner je za Washington dosegel 19 točk in dodal še 10 skokov, stari znanec evropskih in tudi slovenskih dvoran Davis Bertans pa 19 točk in skok manj. Wizardsi so v začetku druge četrtine vodili tudi že s 40:29, kar je bilo celo prvič, da je Vročica v tej sezoni v domači dvorani zaostajala za deset ali več točk. Razen uvodne tekme z Memphis Grizzliesi (v nekem trenutku je bilo na semaforju -8) je ekipa Gorana Dragića, ki je izpustil tretjo zaporedno tekmo zaradi poškodbe, razmeroma brez pretresov zmagovala pred svojimi navijači.

Vrhunci tekme Miami Heat ‒ Washington Wizards:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ekipa New York Knicks je v izjavi za javnost potrdila, da se je razšla s trenerjem Davidom Fizdalom. Fizdale je prvi trener v ligi NBA, ki je v tej sezoni izgubil službo, potem ko je 45-letni Američan z ekipo slavil le štiri zmage na uvodnih 22 tekmah. Kratkohlačniki so odpustili tudi njegovega pomočnika Keitha Smarta, ekipo pa bo do nadaljnjega vodil 55-letni Mike Miller, ki se je trenerskemu štabu pridružil pred to sezono, potem ko je štiri sezone vodil ekipo Westchester Knicks v razvojni ligi. Nekateri Fizdalovi trenerski kolegi so že kritizirali potezo klubskega vodstva, legendarni Gregg Popovich, trener San Antonio Spursov, je celo izjavil, da so zdaj že bivšega trenerja Knicksi "izdali" oziroma kot se je v angleškem originalu izrazil Popovich: "Vrgli so ga pod avtobus."

Clippersi brez moči v Milwaukeeju, ki je zmagal  14-ič zapored
Najbolj izpostavljen obračun petkovega večera v NBA je zanesljivo pripadel Milwaukee Bucksom, ki so se doma poigrali z Los Angeles Clippersi (119:91). Zvezdnik Jelenov Giannis Antetokounmpo je 25. rojstni dan proslavil v slogu in zbral 27 točk ter 11 skokov (21. dvojni dvojček v sezoni) za že 14. zaporedno zmago svojega moštva.

"Nekoč sem imel petindvajset let, a nisem bil tako dober," se je pošalil trener poraženih Clippersov Doc Rivers, rekoč, da si želi videti rojstni list neustavljivega Grka. Ta se je na klop usedel že slabih devet minut pred koncem tekme, ko so Jeleni vodili za 36 točk, najvišja prednost je znašala pet točk več. To je najdaljši niz Milwaukeeja brez poraza od rekordnih 16 tekem leta 1973, ki se je začel ob koncu ene in končal na začetku druge sezone.

Bojevniki mukoma do zmage v Chicagu, Davis in James opravila s Portlandom
Lanskoletni finalisti in šestkratni prvaki lige Golden State Warriorsi so pri dnu lestvice vsaj malce zadihali z gostujočo zmago nad Chicago Bullsi, naslednjimi nasprotniki Miamija (100:98). Ob povratku v zadnji četrtini je levji delež prispeval Glenn Robinson III, ki je tudi zadel za vodstvo in se na koncu ustavil pri 20 točkah za že drugo zmago nad Biki v tej sezoni, ki sta tudi edini na zadnjih devetih tekmah za neprepoznavne Bojevnike. Ti bi lahko izgubili tudi tokrat, če ne bi Zach Lavine zgrešil z metom za tri točke v zadnjem napadu, ko je nato skok pobral Draymond Green. Alec Burks je prispeval 14 točk, Green pa osem, sedem skokov in štiri podaje.

Anthony Davis je na zadnji tekmi večera v Portlandu dosegel 39 točk za Los Angeles Lakerse, ki so z 31 točkami prvega zvezdnika LeBrona Jamesa zlahka opravili z domačimi Trail Blazersi (136:113). To je bila že enajsta gostujoča zmaga v nizu za Jezernike, ki so v tej sezoni zaenkrat izgubili le trikrat in vodijo v zahodni konferenci. Portland si bo želel tekmo čimprej pozabiti: branilec Rodney Hood se je poškodoval že v prvi četrtini in kmalu je postalo jasno, da gre za poškodbo Ahilove tetive.

Veliko pozornosti je bilo pred tekmo usmerjene v nov obračun Jamesa in Carmela Anthonyja, ki skupaj v ligi igrata že 17. leto  ‒ zadnje čase zelo razpoloženi Anthony je bil tokrat 'hladen' in v 35 minutah dosegel 15 točk ob metu 4/13:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zaključku tretje četrtine je ekipa ostala še brez izključenega trenerja Terryja Stottsa, ki je za protestiranje ob dosojeni osebni napaki dobil dvojno tehnično napako in moral prvič v karieri predčasno zapustiti klop. Damian Lillard, ki je posredoval v obračunu med Stottsom in sodnikom Leonom Woodom ter svojega šefa morda rešil hujših posledic, je dosegel 29 točk, a je bila tekma v zadnji četrtini kmalu odločena, saj so domači zaostajali tudi že za 27.

James se je hitro opravičil prodajalki, v katero je trčil ob robu igrišča:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Miami Heat ‒ Washington Wizards 112:103
(Gorana Dragića ni bilo v ekipi Miamija.)

STATISTIKA

Charlotte Hornets ‒ Brooklyn Nets 104:111
Cleveland Cavaliers ‒ Orlando Magic 87:93
Detroit Pistons ‒ Indiana Pacers 108:101
Boston Celtics ‒ Denver Nuggets 108:95
Chicago Bulls ‒ Golden State Warriors 98:100
Oklahoma City Thunder ‒ Minnesota Timberwolves 139:127 (podaljšek)
Milwaukee Bucks ‒ Los Angeles Clippers 119:91
San Antonio Spurs ‒ Sacramento Kings 105:104 (podaljšek)
Portland Trail Blazers ‒ Los Angeles Lakers 113:136

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.