Košarka

Branilci naslova prvaka NBA za točko izgubili v Oklahomi

New York, 29. 04. 2012 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Dallas Mavericks, branilci naslova v severnoameriški ligi NBA, so na prvi tekmi prvega kroga končnice na gostovanju z 98:99 izgubili proti ekipi Oklahoma City Thunder.

Poleg te tekme na zahodnem delu so bile prvi dan končnice na programu še tri tekme na vzhodnem delu lige. Z 1:0 v zmagah so povedle še ekipe Chicago Bulls, ki je premagala Philadelphio 76ers s 103:91, Miami Heat, ki je ugnala New York Knicks s 100:67, ter Orlando Magic, ki je v gosteh premagala Indiano Pacers z 81:77. V Oklahoma Cityju je Kevin Durant (25 točk) zadel odločilni koš 1,5 sekunde pred koncem s črte za proste mete. Gostom, ki so bili tedaj že brez možnosti za premor, do konca ni uspelo več vreči na koš. Nemec Dirk Nowitzki je 11 od svojih 25 točk zadel v zadnjih petih minutah in je z dvema prostima metoma devet sekund pred koncem Dallas popeljal v vodstvo. Prvi strelec dvoboja je bil sicer v vrstah domačih Russell Westbrook (28 točk).

Dirk Nowitzki (desno)
Dirk Nowitzki (desno) FOTO: Reuters

Biki so s Philadelphio sicer prišli do zmage, vendar bodo do konca sezone igrali brez Derricka Rosa (23 točk), ki se je poškodoval. Pred predčasnim odhodom z igrišča je igral v velikem slogu in se mu ni poznalo, da zaradi poškodb v rednem delu ni igral na 27 tekmah. Elton Brand je bil z 19 točkami najučinkovitejši igralec gostov. V Miamiju je LeBron James še pred zadnjo četrtino, v kateri je lahko trener domačih zaradi visokega vodstva odpočil svoje zvezdnike, zbral 32 točk, Dwyane Wade je dodal 19 točk, Mario Chalmers pa 11 točk in devet podaj. Jason Richardson in Jameer Nelson sta s po 17 točkami nadoknadila izostanek Dwighta Howarda in vodila svojo ekipo do presenetljive zmage v Indianapolisu. Howard je prvi strelec Orlanda in najboljši skakalec lige, vendar zaradi operacije hrbta ne bo mogel igrati do konca sezone. Dolgo je sicer kazalo na zmago Indiane, vendar so gostje nadoknadili zaostanek sedmih točk, saj zadnje štiri minute in pet sekund niso dovolili tekmecem, da bi dosegli kakšno točko.

Izid, 1. krog končnice:
- Vzhod:
Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 103:91
(Chicago vodi z 1:0 v zmagah);
Miami Heat – New York Knicks 100:67
(Miami vodi z 1:0 v zmagah);
Indiana Pacers – Orlando Magic 77:81
(Orlando vodi z 1:0 v zmagah).
- Zahod:
Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 99:98
(Oklahoma vodi z 1:0 v zmagah).
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Clone-Trooper
07. 05. 2012 09.59
zakaj fotka od lani ?