Košarka

Boston do dvanajste zaporedne domače zmage, Clippersi odpravili Oklahomo, Spurs že v končnici

Boston, 03. 03. 2016 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V noči iz srede na četrtek slovenskih predstavnikov v ligi NBA ni bilo na delu. Košarkarji Bostona so nadaljevali izvrstno serijo pred domačimi gledalci in prišli še do dvanajste zaporedne domače zmage – visoko je padel Portland (116:93). V derbiju zahodne konference so Los Angeles Clippers v Staples Centru odpravili Oklahomo (103:98).

Thomas je bil prvo ime zmage Bostona nad Portlandom.
Thomas je bil prvo ime zmage Bostona nad Portlandom. FOTO: AP
Ob visoki zmagi Keltov, ki v zadnjih dveh mesecih dominirajo v domačem TD Gardnu, je 30 točk vpisal Isaiah Thomas, 17 pa jih je dodal še branilec Avery Bradley. Z dvojnim dvojčkem pa se lahko pohvalita Jared Sullinger in Marcus Smart, ki sta ob 15 točkah v statistiko vpisala še po 11 skokov. "Ekipe v ligi NBA naš še vedno ne spoštujejo. In tega se zavedamo," je po tekmi razlagal prvi strelec Thomas. "Preprosto nismo bili dovolj dobri. Nismo storili stvari, ki jih znamo," pa je po tekmi v taboru poražencev pristavil Damian Lillard in dodal: "Ne moreš si privoščiti, da na parketu nasprotnik tekmuje bolj trdo kot ti, obenem pa se ne držiš začrtane igre."

Clippers so v derbiju zahodne konference premagali Oklahomo s 103:98. Grom je sicer vodil praktično celotno tekmo – največ za 22 točk –, a so se Kalifornijci z izjemnim povratkom na koncu uspeli veseliti 40. ligaške zmage. Oklahoma, ki je v torek v prometni nesreči izgubila delnega lastnika Aubreyja McClendona, je še tri minute do konca tekme vodila za šest točk (95:89), Clippers pa so do preobrata prišli z delnim izidom 14:3.

Oklahoma je vodila celo tekmo, na koncu pa v zadnjih minutah zapravila zmago.
Oklahoma je vodila celo tekmo, na koncu pa v zadnjih minutah zapravila zmago. FOTO: AP

San Antonio Spurs si je z zmago s 97:81 nad Detroit Pistons zagotovilo 19. zaporedno uvrstitev v končnico. Ekipa je še 29-tič ostala nepremagana na domačem igrišču, prvi strelec je bil s 27 točkami Kawhi Leonard. San Antonio je sicer tekmo začel slabše, a nato v drugi četrtini že naredil razliko. Z 29 zmagami na domačem igrišču brez poraza je moštvo najboljše v tem elementu v zahodni konferenci. "Zelo dobro je bilo, v drugem polčasu smo nasprotniku dovolili le 30 točk. To je nekaj posebnega, če ti uspe, v drugem delu tekme smo bili prav gotovo boljši," je po tekmi dejal trener Gregg Popovich.

Kawhi Leonard je bil prvi strelec Ostrog.
Kawhi Leonard je bil prvi strelec Ostrog. FOTO: AP

S 23 točkami in desetimi ujetimi žogami je tekmo dodatno začinil še LaMarcus Aldridge, kar štirje člani prve peterke San Antonia pa so tekmo končali z desetimi točkami ali več. Tim Duncan je dodal 12 točk, Tony Parker pa 10. San Antonio se je v končnico uvrstil že devetnajstič zapored in s tem izenačil rekord Bostona med letoma 1951 in 1969, kar je četrti najdaljši niz v zgodovini NBA. Za Detroit sta se s po 16 točkami izkazala Tobias Harris in Marcus Morris, rezervist Aron Baynes je dodal 12 točk, Reggie Jackson pa 11. Detroit je s tokratnim porazom končal niz štirih zaporednih zmag.

Izidi:
Orlando Magic - Chicago Bulls 102:89
Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 99:119
Boston Celtics - Portland Trail Blazers 116:93
Toronto Raptors - Utah Jazz 104:94
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 100:95
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 104:98
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 99:104
Minneosta Timberwolves - Washington Wizards 98:104
San Antonio Spurs - Detroit Pistons 97:81
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 117:107
Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 103:98

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.