Košarka

Dobra novica za Dragićev Miami: Bosh bo okreval do začetka sezone

Miami, 10. 03. 2015 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Miamiju so oznanili, da bo Chris Bosh, ki so mu v prejšnji mesec odkrili krvni strdek v pljučih, popolnoma okreval do septembra in naj bi bil do začetka prihodnje sezone ponovno eden ključnih igralcev vročice.

Chris Bosh se je prvič po tem, ko se je zaradi pljučne embolije sezona zanj predčasno končala, vrnil v dvorano American Airlines Arena. 30-letni center je pred obračunom Miamija z Bostonom pozdravil navijače vročice in na novinarski konferenci dejal, da je s krvnim strdkom v pljučih najverjetneje igral tri tedne. Nazadnje je zaigral na All Star tekmi sredi februarja, nato pa je s soigralcem Dwyanom Wadom in družinama odpotoval na zaslužen oddih na Haiti. A kmalu zatem so ga sprejeli v bolnišnico, kjer so mu odkrili strdek. "Tedaj sem bolj mislil na košarko, kot nase. Težko se je bilo soočiti s tem," je dejal Bosh in dodal, da ne ve kako je sploh lahko igral v takšnem stanju. "Osredotočal sem se na druge stvari. Nekateri dnevi so bili težki, drugi ne. Sploh nisem mislil nase, ampak kako lahko pomagam ekipi do zmag."

Bosh se je navijačem Miamija zahvalil za podporo in lepe želje.
Bosh se je navijačem Miamija zahvalil za podporo in lepe želje. FOTO: Instagram

Na pobudo žene Adrienne je nato vendarle odšel v bolnišnico. "Vsak dan mi rešuje življenje. V neznosnih bolečinah sem bil in prišel je trenutek, ko sem moral požreti svoj ponos. Športniki želimo biti ves čas junaki, a pride trenutek, ko to ni mogoče." Ko je eden glavnih igralcev Miamija izvedel diagnozo, se je ustrašil, da ne bo več mogel igrati košarke. "Za trenutek sem na to pomislil, a sem te misli hitro odgnal. Sem optimist in vedel sem, da bom ponovno igral." Bosh upa, da bo po zdravniških pregledih konec meseca dobil zeleno luč in bo lahko že aprila začel ponovno trenirati.

Boshu so krvni strdek odkrili tik za prestopom Gorana Dragića v Miami, tako da slovenskega reprezentanta sploh še ni spoznal. Je pa ob povratku v domačo dvorano dejal: "Vesel sem, da sem nazaj, da sem tu, kamor sodim." Z objavo o predvideni vrnitvi Bosha z začetkom prihodnje sezone naj bi Miami želel pomiriti tudi Gorana Dragića. Gogi bo ob koncu sezone prost igralec in dejstvo, da bo lahko računal tudi na 30-letnega centra, bo najverjetneje vplivalo na njegovo odločitev, komu bo obljubil zvestobo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AleTrion
10. 03. 2015 16.55
+1
Po vsej verjetnosti bi se Dragič od vseh igralcev se najboljse ujel z Bosh-em. Oba blestita predvsem v pick and roll igri, je pa res da Bosh ze skoraj 5 let ne igra s tipicnim organizatorjem igre, ki bi obvladal ta nacin igre tako da se ni mogel dokazati v tem elementu :D bomo videli...