Košarka

Bojevniki s sijajnim izhodiščem v Teksas

Oakland, 22. 05. 2015 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Golden State Warriors v finalu zahodne konference severnoameriške lige NBA vodijo že z 2:0 v zmagah, potem ko so na drugi domači tekmi premagali Houston Rockets z 99:98. Tretja tekma bo v noči na nedeljo v Houstonu.

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: Reuters

Bojevniki so opravili velik del posla na poti do velikega finala in si pred naslednjima dvema tekmama v Teksasu izborili sijajen izhodiščni položaj. Po zmagi na prvi tekmi s 110:106 so na drugem domačem dvoboju slavili z 99:98, tako kot na prvi tekmi pa je bila 'prva violina' kalifornijske zasedbe Stephen Curry, ki je dosegel 33 točk. Najbolj koristen igralec v rednem delu sezone je dosegel eno točko manj kot na sredinem dvoboju v Oaklandu in v nekakšnem medsebojnem dvoboju ukanil Jamesa Hardna na drugi strani igrišča. "Dosegli smo to, kar smo si želeli. Dobili smo obe domači tekmi in z veliko mero optimizma potujemo v Houston, kjer nas bržkone čakajo povsem enake tekme, torej izenačene in negotove do samega konca," je po dvoboju dejal strateg kalifornijske ekipe Steve Kerr.

Pri gostih se je izkazal Harden, ki mu je le podaja preprečila trojni dvojček. Na koncu je tekmo končal pri 38 točkah, desetih skokih in devetih podajah, a ni skrival razočaranja, tudi zaradi dejstva, da je izgubil žogo v zadnjem napadu nekaj sekund pred koncem. "To je prav frustrirajoče," je po drugem porazu v finalu zahodne konference dejal Harden, medtem ko je 'superman' Dwight Howard prispeval 19 točk in 17 skokov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.