Košarka

Boada prejela državljanstvo, a še ne more pomagati Slovenkam

Ljubljana, 05. 06. 2013 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko si je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije močno prizadevalo za pridobitev državljanstva za špansko košarkarico Domžal Heleno Boada Xairo, ga je ta tudi dobila, a žal še ne bo mogla pomagati soigralkam v kvalifikacijah za Eurobasket 2015.

Španska košarkarica Helena Boada Xairo, ki je v torek prejela slovensko državljanstvo, kljub vsem naporom in željam KZS ter izjemni kooperativnosti slovenske vlade in njenih organov ta konec tedna še ne bo mogla pomagati slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za EuroBasket 2015, bo pa prvič nastopila v slovenskem dresu sredi junija v polfinalu kvalifikacij, če se bo Slovenija po turnirju v Bolgariji uvrstila v polfinale.

Slovenke bodo morale na pomoč Boade še nekoliko počakati.
Slovenke bodo morale na pomoč Boade še nekoliko počakati. FOTO: Damjan Žibert

"Žal mi je, da soigralkam ne bom mogla pomagati na prvih dveh tekmah slovenske reprezentance ta konec tedna v bolgarskem Samokovu, a trdno verjamem v njih in vem, da bodo naredile vse, da si bodo priborile polfinale, s čimer bi tudi meni izpolnile veliko željo – nastop v slovenskem dresu na uradni tekmi že sredi junija. Iskreno se zahvaljujem Vladi Republike Slovenije in Košarkarski zvezi Slovenije za izjemno angažiranost in pomoč pri pridobivanju državljanstva. Čeprav to ne bo v Bolgariji, pa obljubim, da bom ves njihov trud, upam, da čim prej, povrnila s prizadevnostjo, borbenostjo in spoštovanjem slovenskega dresa in svoje nove domovine. Sloveniji želim vrniti za izkazano zaupanje, upam, da bom to lahko dokazala čim prej," je po pridobitvi slovenskega potnega lista dejala Španka, partnerka slovenskega branilca Jake Lakovića.

Helena je pokazala izjemno pripravljenost za igranje v slovenski reprezentanci, kar je dokazala s treniranjem in igranjem na pripravljalnih tekmah, še preden je bil znan njen status, in se z borbenostjo ter pozitivnim pristopom takoj prikupila vsem soigralkam in pridobila zaupanje KZS ter strokovnega štaba.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.