Košarka

FOTO in VIDEO: Erazem Lorbek: Upam, da je spor končan

Kranjska Gora, 12. 07. 2011 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkar Erazem Lorbek bo zaigral na bližnjem evropskem prvenstvu v Litvi. To je Erazem Lorbek potrdil na novinarski konferenci v Kranjski Gori. Reprezentanca je tako močnejša za pomemben člen.

Čeprav so bili predstavniki Košarkarske zveze Slovenije pred začetkom novinarske konference v Kranjski Gori močno skrivnostni glede igranja Erazma Lorbka na evropskem prvenstvu v Litvi, je v zgodbi prišlo do popolnega preobrata.

Erazem Lorbek - 1
Erazem Lorbek - 1 FOTO: Damjan Žibert
Vodilni predstavniki zveze so že sporočili, da bo krilni center Barcelone na bližnjem evropskem prvenstvu v Litvi oblekel slovenski dres. "Prišel sem, igral bom," je uvodoma na novinarski konferenci povedal športnik, ki je pred dnevi, nekaj minut pred zborom, prek mobilnega telefona odpovedal nastop v reprezentanci, samo nekaj dni pozneje pa si je vnovič premislil in nadaljeval: "Upam, da je spor končan. Z zvezo smo se dogovorili o tem, da poskrbijo za zavarovanje moje pogodbe za novo sezono. Ob tem so mi obljubili, da se bodo po najboljših močeh potrudili, da mi zavarovanje uredijo tudi za prihodnost.''

To, da bo zaigral za izbrano vrsto, je bilo jasno že nekaj minut pred novinarsko konferenco, saj se je med predstavniki sedme sile sprehajal oblečen v majico z državnim grbom. "Zelo sem vesel, da se je Erazem odločil, da izpolni obljubo, ki mi jo je dal v Barceloni. Nisem pa zadovoljen, ker se take reči dogajajo. Zadovoljen sem, ker je tu, saj gre za izjemnega igralca,“ je dodal slovenski selektor Božidar Maljković, ki bo lahko na Eurobasketu računal na enega najboljših igralcev pod obročem na stari celini. Spor med njim in KZS je rešen, saj mu je KZS po pravilih Fiba obljubila, da bo zavarovala pogodbo za naslednje leto, ki jo je igralec podpisal z Barcelono.

Erazem Lorbek
Erazem Lorbek FOTO: Damjan Žibert

Pred dnevi ...

"Poklical me je nekaj minut pred začetkom zbora in mi hitel pripovedovati vzroke njegove odpovedi. Prekinil sem ga in dejal, da me razlogi ne zanimajo preveč," je izbranim predstavnikom sedme sile pred dnevi povedal selektor Maljković, ki je tako s seznama po Benu Udrihu, Primožu Brezcu, Gašperju Vidmarju, Domnu Lorbku, Rašu Nesteroviću in Sašu Vujačiću v nedeljo prekrižal tudi najstarejšega izmed bratov Lorbek, a Ljubljančan si je v vsega dveh dneh premislil. Bržkone tudi zaradi pritiska javnosti, za nameček pa so njegovi delodajalci pri Barceloni zavrnili očitke, da stojijo za njegovo odločitvijo in podkrepili tezo s primeri španskih reprezentantov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (194)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

0Domen0
17. 07. 2011 12.20
Zdej pa po kolajno
tajda111
16. 07. 2011 19.15
na pop tv pa zdajle teden dni stara zadeva ???
rozi23
16. 07. 2011 13.07
slovenija bo slej ko prej dobila kolajno velikih tekmovanjih.sploh pa zdaj ko je pod vodstvom božota!!!
Prooseba
14. 07. 2011 13.15
Kaj mi lahko kdo pove ali pa da link, kdo so košarkaši ki bodo letos zaigrali za slovenijo: lakovič, erazem.... Ali bodo isti kot lani na sp??
Zan Britovsek
14. 07. 2011 10.41
srulj 13.07.2011, 22:09 Tisti, ko bedarije kvasite in ste ga pljuvali, raje bodite tiho ker sploh ne veste kakšna je stvar! Če reprezentanca želi, da nek igralec igra zanjo, naj ga potem še zavaruje! Zakaj bi igralec kot je Lorbek razkiral kariero, npr. da se poškoduje za reprezentanco (ki ga ni želela zavarovati) in potem ne more igrat za Barcelono, kjer ima sklenjeno pogodbo za cca 2milijona letno...dajte se vprašat, bi vi raskirali 2milijona letno za eno prvenstvo?? PA DEJ NO zAPRI LAPE,tj bi pa tk usak joko da nebo spilov za reprezenttanco, npr. nowitzki ko igra v 3krat boljsem klubu ko pa je Barcelona pa ne joka tko kotpa nas Lorbek. Pa ka ti mislis da se po buci mecejo na EP pa da se tepejo no, poskodbe so bolj redke ce se ne ves. Igralci se bolj ko ne poskudujejo sami npr, zvin gleznja in podobno. Poskoduje se pa lahko doma tut, npr pade ali se ureze in podobno.
srulj
13. 07. 2011 22.09
Tisti, ko bedarije kvasite in ste ga pljuvali, raje bodite tiho ker sploh ne veste kakšna je stvar! Če reprezentanca želi, da nek igralec igra zanjo, naj ga potem še zavaruje! Zakaj bi igralec kot je Lorbek razkiral kariero, npr. da se poškoduje za reprezentanco (ki ga ni želela zavarovati) in potem ne more igrat za Barcelono, kjer ima sklenjeno pogodbo za cca 2milijona letno...dajte se vprašat, bi vi raskirali 2milijona letno za eno prvenstvo??
dunc46
13. 07. 2011 20.56
jessss........no vsaj edn si je premislu.....od športnikov.....!!bravo ...drugi pa pa nočejo igrat za slovenijo ...pa ostanite kjer ste!!
Zan Britovsek
13. 07. 2011 16.53
tole ko je dol iz listka bral mu je ziher foter doma napisal
Hiss8
13. 07. 2011 16.34
tooooo lorbar...:) ni važn kva je blo, važn d igra..d bomo še mau bolši, d bo zanimiu gledat :D:D
jure920
13. 07. 2011 16.08
Freestyler_si ....Kolikokrat pa so ti igralci igrali za svojo državo?Tudi Erazem je že igral in ne samo na enem turnirju.
Dimitrij Ostoji?
13. 07. 2011 15.53
Bozo Maljkovic zlo dobro ve kaj dela. Za tiste ki trdite da je on dosegal rezultate pred 20 leti, pa ste mal za luno. Kosarka je kosarka takrat in danes. Nekaterim pac ni vsec da je ex Jugo trener Slovenije. No pa kaksne rezultate in kdaj ima Becirevic, Pipan, Zdovc...??? Bozo bo naredil pravi tim. KOLJANA 100%
ChiWaWaBite
13. 07. 2011 13.18
Lepo, da si je premislil, navijal bom zanj tako kot za ostalo ekipo..ugleda pa si ne bo mogel kar tako pridobiti. Odpustil sem, pozabil ne bom nikoli!
Freestyler_si
13. 07. 2011 13.04
@jure920....če je igralcem tipa Bryant, Nowitzki, Jordan, Ewing, Durant, Parker...(nadaljuj niz) čast igrati za nacionalno ekipo potem mi res ni jasno zakaj ne bi bilo tako tudi za naše "zvezde"?
Schickeria
13. 07. 2011 12.40
Spor končan? Sploh ni bil spor. Pač si se odrekel slovenskemu dresu in nas izdal. Sedaj, ko si spremenil mnanje, sem še bolj prepričan v to, kako dober košarkar si, pa vendar tako majhen človek. Za razliko od tebe jaz svojega mnenja ne spreminjam. Kar se mene tiče, bi lahko gladko ostal doma z družino. Ti pa Udrih. Sicer je že prepozno, ampak - za veeeelik vzor bi vama lahko bil Dirk Nowitzki. V nemški reprezentanci je navada, da po vsakem treningu kateri od igralcev po dvorani popbere žoge in jih pospravi v rečo ter odnese, kjer je njihov prostor. Ko je bila vrsta na Dirku, so ga hoteli preskočiti, pa je Dirk rekel, da je tudi on član reprezentance in kot tak je sedaj on navrsti za pobiranje žog. Rečeno - storjeno. Vi2 pa - .....škoda besed, bom pa največji navijač OSTALIH članov reprezentance, ki igrajo zato, ker RADI igrajo za slovenijo in svoj nastop ne pogojujejo z ničemer.
Nejc Dragovan
13. 07. 2011 11.53
ko sem slišou da neboš zaigral za reprezentancco si si pri meni in večini slovenceu ustvaril slabo mnenje.... vendar si to popravil..... tisti slabi komentari naj ti bodo samo v spodbdo kako te slovenci potrebujemo....upam da boš spet velikokrazt dvignil navijače na noge kot smo od tebe navajeni :D :D :D
swanfilter
13. 07. 2011 10.52
Pa veste od kod denar za zavarovanje? Od prodaje Preldzica Turkom oz. prodaje dovoljenja, da bo Preldzic lahko zaigral za Turke ...
Vance
13. 07. 2011 08.49
Upam,da se bodo te neprijetne stvari hitro pozabile. Dopade pa se mi selektor Maljković,ki kljub takšnim dogodkom ohranja mirno kri.Tudi to je del njegove strokovnosti,profesionalnosti.
Martin Riggs
13. 07. 2011 08.13
Men se zelo zameru.
jure920
13. 07. 2011 07.23
Zakaj bi morala biti čast igrati za Slovensko reprezentanco? Tudi športniki so samo ljudje in nič drugega.Kaj pa športnik sploh dobi za to? Čast,da lahko nosi dres svoje države?Od časti že dolgo nobeden nič nima.Preveč je pokvarjenih ljudi okoli,da bi športnik še igral za čast.
tuna01
13. 07. 2011 07.03
za njegovo prvo odločitvijo, da ne igra ,stoji njegov fotr, ki je že marsikaj zasral v naši košarki, posebej pa pri Olimpiji. če bi bil jaz selektor ga sedaj ne bi sprejel, ker se vidi, da so vsi Lorbki popustili zaradi pritiska oz. mnenja javnosti. sram naj jih bo, kje so se pa naučili igrat košarko.