Košarka

VIDEO: Blažič in zvezda do skalpa večnih tekmecev

Beograd, 18. 11. 2013 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji beograjske Crvene zvezde so v derbiju 8. kroga regionalne lige ABA s 86:83, po podaljšku ugnali Partizan. Vnovič se je izkazal slovenski reprezentant Jaka Blažič (13 točk).

V 8. krogu regionalne lige ABA sta se udarila večna beograjska tekmeca Partizan in Crvena zvezda. "Danes je vojna, prvi večni derbi sezone,“ je pred dvobojem na Twitterju razmišljal poškodovani organizator igre črno-belih Leo Westermann, ki je tokrat predstavljal le podporo s tribun. Na krilih navijačev so izbranci Duška Vujoševića odigrali zelo zbrano v obrambi in raznovrstno v napadu, po prvih desetih minutah čiste igre pa so gostitelji dvoboja vodili s sedmimi točkami naskoka (21:14). A v nadaljevanju 224. večnega derbija so vse bolje igrali tudi zvezdaši. Predvsem so v primerjavi z uvodno četrtino izboljšali igro v obrambi, nato pa z izdelanimi napadi tekmecu prišli povsem blizu. V zadnjih minutah so imeli ves čas vsega točko manj in prav ena točka jih je ločila tudi ob odmoru (39:38).

Union Olimpija - Crvena zvezda - 14
Union Olimpija - Crvena zvezda - 14 FOTO: Miro Majcen

V nadaljevanju sta tekmeca bila izjemno bitko, dobre tri minute pred iztekom 3. četrtine pa so gostje celo povedli. Po košu in natančno izvedenem prostem mestu so Jaka Blažič in druščina vodili s 53:52. Partizanovci pa so se hitro vrnili v igro, povedli za tri točke (57:54), v sklepni del dvoboja pa krenili s prednostjo šestih točk (60:54). A v zadnjih desetih minutah so se tresle roke enim in drugim, ne pa slovenskemu reprezentantu Blažiču, ki je s petimi točkami zapored pet minut pred iztekom rednega dela tekme moštvu priigral najvišjo prednost na dvoboju (64:62). Črno-beli so uspeli še enkrat vrniti udarec, imeli dve minuti pred iztekom igralnega časa štiri točke prednosti, vendar pa to ni bila prednost, ki bi pomenila zanesljivo zmago.

Tako je bil izid dobro minuto pred koncem izenačen na 71, borba pa se je nadaljevala. Zvezda si je priigrala dve točki naskoka, imela napad za zmago, gostitelji pa so sekundo pred koncem dosegli koš in izid poravnali na 73. Takšen je bil tudi izid po rednem delu, dodatek petih minut pa je bil uspešnejši za Blažiča in druščino, ki so se ob koncu veselili zmage s 86:83).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
18. 11. 2013 23.24
-1
tale jaka nebo dolgo v zvezdi pričakujem ga v španiji grčiiji morda nba ??
Franci KK
18. 11. 2013 22.58
+17