Košarka

Biserka Petrović: Štiriletni Steph Curry me je spominjal na mojega Dražena

Zagreb, 26. 06. 2015 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mati pokojnega Dražena Petrovića Biserka se odzvala na lepo gesto Stephena Curryja, ki bo svoj dres iz finala košarkarske lige NBA poklonil muzeju Dražena Petrovića. »Ko je bil majhen, me je spominjal na mojega Dražena,« je dejala Biserka.

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: Reuters

Biserka Petrović je na tekmi All Star lige NBA leta 1992 čuvala takrat štiriletnega Stephena Curryja, medtem ko je njegov oče Dell Curry skupaj z Draženom Petrovićem tekmoval v metanju trojk. "Mali Stephen Curry je ostal pri meni v VIP loži in moram priznati, da je bil zelo živahen otrok. Nasmejani deček, a hkrati zelo nemiren," se je dogodka v pogovoru za 24sata.hr spominjala Petrovićeva. Curryjev dres sicer v Zagreb še ni prispel, saj ga bo iz ZDA prinesel nekdanji Draženov agent Warren LeGarie. "Vsakič, ko pomislim, da več ni stvari, ki bi me lahko presenetila kot spomin na Dražena, se zgodi nekaj takšnega. Draženova zgodba enostavno traja večno. Včasih se mi zdi, da nekdo tam zgoraj vse skupaj režira. To je dokaz, da je Dražen pustil trajen in velik pečat," še dodaja Biserka.

Petrovićeva se kratkega druženja s Curryjem še kako dobro spominja: "Najprej se spomnim izraza na njegovem obrazu. Bil je nasmejan, vesel, razigran, z rahlo odprtimi usti, spominjal me je na mojega Dražena. Ko je bilo tekmovanja konec je Stephen stekel do Della in mu dejal: Oči, slabše si zadeval trojke od Dražena."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maxliforever .
02. 07. 2015 07.17
Dražen je bil definitivno unicum v svetovni košarki, pokazal je da je košarka več kot samo igra, da je več kot samo šport in da je to način žvljenja. On je živel za košarko. Kot so omenili njegov brat Aco in ostali nekdanji soigralci je po napornih treningih še ostajal na igrišču in z meti in prodori pili svoj ovrhinsko tehniko saj talent ni bil sporen. To se damo dokaz koliko je vredno delo in trening, saj talent danes ni dovolj. Nepozabna so njegova finala z Šibenko, Cibono, Realom (prva tekma kjer se mi je vtisnil v spomin in postal moj vzor pa je bila mislim da Šibenka - Bosna, ko je zadnje sekunde držal žogo z preigravanjem med nogami) ter tekme z reprezentacami Grčije (Yannakis, Galis), Italije (Ginobilli), Brazilije (Oscar Schmid - tudi nepozaben strelec) posebej poleti na morju. Ja to je bil in je še danes moj vzornik, takšni se rojevajo na par generacij.
blef
27. 06. 2015 11.20
+3
Dražen je za mene najboljši košarkar Evrope vseh časov. V NBA, če se ne motim ni pustil tako močnega pečata kar me čudi...ali se motim?
giovanni2
29. 06. 2015 08.19
+1
Takrat v NBA še niso verjeli igralcem iz Evrope in se je Dražen moral nenehno dokazovati in boriti za minute na igrišču. Sedaj je Evropskim igralcem lažje, ker so Dražen, Divac, Kukoč in ostali pokazali, da so Evropski košarkarji kvalitetni in da jim lahko zaupajo. Sicer je Dražen bil na statistikah eden vodilnih v odstotku zadetih trojk v NBA. Ne vem, ali se je to spremenilo, nisem že dolgo pogledal statistike.
kollari
27. 06. 2015 08.54
na bolhi je prav ta podpisana žoga iz leta 1992 in tekmovanja v trojkah...
takje
26. 06. 2015 20.30
+25
Takih vragolij z žogo, kot jih je svoj čas delal Dražen, v evropski košarki ni zmogel nihče. Enostavno je bil lačen žoge in košev! Tako tudi danes nihče na svetu ni takšen strelec in ne zmore takšnega gibanja ter eksplozivne spremembe smeri z žogo, kot jo zmore Štef. Dražen je bil edinstven, največji med največjimi vseh časov v Evropi! Vsi smo po tekmah Cibone ali reprezentance bivše juge noreli na igriščih in bili Draženi, kakšni časi!! Še danes imam živ spomin na finale EP 1989 v Zagrebu, ko se je igrala atomska košarka z košarkarskim Mozartom na čelu!
Iniesta
26. 06. 2015 20.44
+7
Ja, drzi. Na EP 1989 v Zagrebu je Juga z Drazenom na celu razbila vse po vrsti na poti do zlata ... Grke z Galisom in Yannakisom na celu celo 2x z razliko 20+ pik, ce se prav spomnim ...
Iniesta
26. 06. 2015 20.44
+3
Ja, drzi. Na EP 1989 v Zagrebu je Juga z Drazenom na celu razbila vse po vrsti na poti do zlata ... Grke z Galisom in Yannakisom na celu celo 2x z razliko 20+ pik, ce se prav spomnim ...
jjhhggff
26. 06. 2015 18.43
+25
Spomnim se, ko je še igral za Cibono in Real Madrid. Dobesedno norca se je delal iz obrambnih igralcev. Z lahkoto je dosegal tudi 50 točk na tekmo. Tudi, ko je v obrambi sam prestregel žogo, velikokrat ni šel na polaganje, ampak se je ustavil na trojki, vrgel in zadel, čeprav je imel odprto pot do koša in ga nihče ni pokrival. V evropi je bil blizu njegovega nivoja edino še Nikos Gallis.
Felipao
27. 06. 2015 13.34
+3
Mogoče bo zvenelo bogokletno, ampak rekel bi, da je Ginobili, ko je še igral v Evropi, bil nekako tak tip igralca. Ko se mu je na tekmi odprlo praktično ni zgrešil meta.