Košarka

Bešiktaš lovi še Duranta

Carigrad, 10. 08. 2011 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Klub iz Carigrada se je usmeril v nakupe NBA zvezdnikov. Bešiktaš je že podpisal pogodbo z Deronom Williamsom, dogovarja se s Kobejem Bryantom, zdaj pa si je zaželel še Kevina Duranta.

Prekinitev dejavnosti v košarkarski ligi NBA, zaradi katere so ali še bodo številni zvezdniki severnoameriških igrišč poiskali začasno zatočišče v Evropi, so za zdaj najbolje izkoristili pri turškem Bešiktašu. Agent košarkarja Oklahome Kevina Duranta, ki je lani v povprečju dosegal po 25,3 točke na tekmo, Aaron Goodwin je za ameriški spletni portal Espn povedal, da je začel pogovore s turškim klubom, vendar dodal, da za svojega varovanca išče primerne klube tudi v Španiji in Rusiji: "Ponudba Turkov je zelo zanimiva. Za zdaj se Kevin še ni odločil za igranje v tujini, toda iščemo najboljšo možnost."

Po poročanju turškega časnika Vatan pa so v Bešiktašu pogovore z Durantom izbrali kot rezervno možnost v primeru, da bo veliki projekt s Kobejem Bryantom padel v vodo. Prihod zvezdnika ekipe Los Angeles Lakers v Carigrad ima sicer že od začetka eno veliko pomanjkljivost – finančno ozadje, saj so v klubu priznali, da bi morali za podpis pogodbe s superzvezdnikom Jezernikov bržčas dobiti novega pokrovitelja. Kot kaže, so se Turki zelo ogreli za igralce iz NBA klubov. Goodwin, ki zastopa tudi igralca Atlante Jamala Crawforda, je pojasnil, da ima ponudbo iz te države tudi slednji: "Turške ekipe so precej agresivne."

Kevin Durant
Kevin Durant FOTO: Reuters

Na odločitev o tem, kam bodo šli košarkarji, če sezone 2011/12 v NBA res ne bo, pa bodo morda vplivale tudi zahteve pokroviteljev. Ameriški mediji poročajo, da si Bryantov glavni sponzor želi košarkarjevo začasno selitev na Kitajsko zaradi tamkajšnjega rastočega tržišča, prav to pa naj bi bil vzrok za počasna pogajanja z Bešiktašem.

Največja ovira pri podpisovanju pogodb s košarkarji, ki so onkraj Atlantika začasno ostali brez dela, pa je stališče lige NBA in košarkarske zveze Fiba, po katerem morajo biti v pogodbah z igralci iz najmočnejše lige na svetu z novimi delodajalci tudi klavzule za morebitno predčasno vrnitev, če se bodo lastniki klubov in predstavniki igralcev dogovorili za konec "lockouta". To v praksi pomeni, da lahko tudi najbolje plačani zvezdniki, ki bi v Evropi sklenili pogodbe z uveljavljenimi klubi, kadar koli zapustijo nove delodajalce in se sredi sezone vrnejo v ZDA.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

targonox
10. 08. 2011 21.25
za 2 mesca do lockouta pol bojo pa nba uspostavl Besšiktaš bo pa bankrotirov HAHAHAHA :D
Najvecji
10. 08. 2011 14.43
No sej tko sta se tud Panathinaikos in Olympiacos napihovali pa se komaj rešili zloma kluba... Pa mensezdi da je Bešiktaš bil par let še v minusu zaradi podobnih dejanj...
CR7Forever
10. 08. 2011 13.10
1. Bryant se ubistvu nč ne dogovarja z Bešiktašom 2. Durant je lani v povprečju dosegal 27.7 točke na tekmo
unidi
10. 08. 2011 12.39
in še vedno ne bi nič osvojili...:D
aljoful
10. 08. 2011 12.37
ja čez en mesec bomo brali: EKSKLUZIVNO!!!! bEŠTIKAŠ MORA V 'STEČAJU'!!
TheDrummer
10. 08. 2011 12.37
pa še james,wade,piere...djte,djte.ša v evroligi jih ni pa se neki napihujejo,ena olimpija k ma pa proračuna tok kokr ma williams plačo pa pride v top 16
povrsniste24kur
10. 08. 2011 12.01
hahah še malo pa bo bešiktaš evropski miami :D