Košarka

Beno Udrih blizu dvojnemu dvojčku, Memphis izgubil

Memphis, 18. 03. 2015 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Memphisa so v tekmi lige NBA na gostovanju pri Detroitu izgubili s 95:105. Beno Udrih je za grizlije začel v prvi peterki in le malo mu zmanjkalo do dvojnega dvojčka, saj je zbral po devet točk in podaj, dodal pa še štiri skoke.

A še bolj prepričljiv je bil pri domačih Reggie Jackson, saj je 23 točkam dodal kar zanj rekordnih 20 podaj. Pokrival ga je prav Beno Udrih. "Nimam pojma, kaj je bilo drugače na tej tekmi. Vem pa, da je s podajami našel soigralce, ko je to moral, in da je šel proti obroču, ko smo to potrebovali. Fenomenalna tekma," je ameriškim medijem dejal trener Detroita Stan van Gundy. Marc Gasol in Zach Randolph sta v prvem polčasu prevladovala in skupaj zbrala 24 točk ter 11 skokov, kar se je pokazalo tudi na semaforju, saj so grizliji vodili že s 54:39. Toda v drugem polčasu so gosti padli v obrambi, Gasol in Randolph sta skupaj zmogla le šest točk in pet skokov. "Za ta poraz smo krivi vsi. Oni so zadevali koše, mi smo nehali igrati obrambo, Reggieju pa je igra stekla. Razočarani smo, posebej zato, ker se zavedamo, kaj si želimo. Moramo biti bolj čvrsti," je po porazu povedal Randolph. Memphis je sicer kljub porazu še vedno na drugem mestu zahodne konference, pred njim je praktično nedosegljiv Golden State, ki si je tako kot Atlanta v vzhodnem delu lige že zagotovil končnico.

Stan van Gundy
Stan van Gundy FOTO: Reuters

Najslabša ekipa lige New York Knicks je presenetila sedmo moštvo zahoda San Antonio in po podaljšku zmagala s 104:100, pri čemer sta branilca Langston Galloway in Aleksej Šved dosegla 22 oziroma 21 točk. Houston, četrti na zahodu, je s 107:94 odpravil odpisani Orlando, New Orleans, ki se z Oklahomo bori za osmo mesto v zahodni konferenci, je s 85:84 porazil šesto ekipo vzhoda Milwaukee, Anthony Davis je bil znova prvi mož pelikanov z 20 točkami in 12 skoki. Los Angeles Clippers so na zadnji tekmi večera ugnali Charlotte z 99:92. Kalifornijci so bolj ali manj na varnem, kar zadeva uvrstitev v končnico, povsem drugače je s Charlotte, ki z Bostonom, Indiano in Miamijem bije boj za zadnja mesta za "playoff".

Miami bratov Dragić naslednja preizkušnja čaka v noči na četrtek, ko se bo njuna ekipa na domačem parketu pomerila s Portlandom.

Izidi:

Detroit Pistons - Memphis Grizzies 105:95
New York Knicks - San Antonio Spurs 104:100 (podaljšek)
Houston Rockets - Orlando Magic 107:94
New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 85:84
Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 99:92

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.