Košarka

Bečirović že za uvod proti Pipanu

Ljubljana, 27. 02. 2015 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji trener Uniona Olimpije Aleš Pipan je že prevzel vodenje ekipe MZT Skopje Aerodrom. Že v nedeljo se bo v ligi ABA spopadel z Ljubljančani. ''Gre verjetno za podatek, ki sodi v anale evropske košarke,'' se je na situacijo odzval novi trener Olimpije Memi Bečirović.

Aleš Pipan ni bil dolgo brez dela.
Aleš Pipan ni bil dolgo brez dela. FOTO: Damjan Žibert

Le pet dni po odhodu iz KK Union Olimpija ima trener Aleš Pipan novega delodajalca. Znova se je pridružil moštvu MZT Skopje Aerodrom, ki ga je vodil tudi pred prihodom v Ljubljano. 55-letni Celjan je sicer že peti trener, ki bo v tej sezoni vodil MZT. Zanimivo pa je, da se bosta glede na urnik Lige ABA že v nedeljo med seboj soočila Union Olimpija in Pipanov novi klub. Tekma bo v Skopju.

Union Olimpija bo lovila uvrstitev v evropski pokal tudi v prihodnji sezoni.
Union Olimpija bo lovila uvrstitev v evropski pokal tudi v prihodnji sezoni. FOTO: POP TV

Novi trener Uniona Olimpije Memi Bečirović glede na trenutno situacijo pričakuje izjemno težko gostovanje. ''Težko bo predvsem zaradi dveh aspektov. Prvi je zagotovo dejstvo, da sem prišel v klub kot novi trener in da bo v Skopju za nas prva tekma po porazu v pokalu. Verjamem, da se bo ekipa pozitivno odzvala, saj smo v tem tednu dobro trenirali. Drugo dejstvo je, da bo nasprotnike verjetno že vodil bivši trener naše ekipe in, da se to zgodi, gre verjetno za podatek, ki sodi v anale evropske košarke. Ko se zamenja trener, pride do nekega pozitivnega učinka in to se bo zgodilo tudi pri MZT-ju,'' napoveduje Bečirović. V moštvu še vedno želijo slediti cilju, da si zagotovijo evropski pokal tudi v naslednji sezoni. ''Igralcem razlagam, da je vsaka tekma za nas kot finale in posledično najbolj pomembna. Gremo iz tekme v tekmo in vsako moramo odigrati kot, da je naša zadnja. Verjamem, da bomo dobro odigrali v Skopju, saj verjamem v uspeh ekipe," je kljub težkim razmeram optimističen Bistričan. Union Olimpija v Ligi ABA trenutno zaseda 5. mesto, MZT pa je 13.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pedritsegonita
27. 02. 2015 16.42
+4
Sej ro ne moreš verjet. Glede kako slab trener je pa mu še vedno uspe najdit klub. Verjetno bo treniral za bureke..
Bojan-F
27. 02. 2015 14.29
-3
Sega mu je majkaata!