Košarka

Bečirovič namesto Zdovca

Ljubljana, 21. 12. 2009 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener belgijskega Oostendeja Memi Bečirovič je postal novi selektor slovenske moške članske reprezentance, ki bo prihodnje leto nastopila na SP v Turčiji.

Memi Bečirović
Memi Bečirović FOTO: Reuters

S Košarkarsko zvezo Slovenije je Memi Bečirovič sklenil dogovor 1+1+1, kar pomeni, da bo v primeru dobrega rezultata na SP in dobrega sodelovanja selektor tudi na evropskem prvenstvu v Litvi 2011, če bo tudi ta zgodba uspešna, pa tudi na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

"Košarkarski zvezi Slovenije se zahvaljujem za zaupanje, zavedam se, da je treniranje reprezentance čast in obveza ter verjamem, da sem kos tej nalogi. Moj optimizem temelji na tem, da sta moja predhodnika Aleš Pipan in Jure Zdovc vsak po svoje dodajala tej reprezentanci kakovost in verjamem, da lahko uspešno nadaljujem začeto delo obeh, saj premoremo reprezentanco dobrih posameznikov, ki je dozorela kot kolektiv, kar so reprezentantje dokazali na zadnjem evropskem prvenstvu na Poljskem. Optimizem temelji tudi na dejstvu, da KZS zadnja leta omogoča dobre programe za priprave na velika tekmovanja, marsikaj pa je odvisno tudi od tega koliko reprezentantov se bo odzvalo. Pomembno je sestaviti dober strokovni štab, katerega osebno ne bi želel veliko menjati, saj se je pokazalo, da je bil ta na Poljskem zelo uspešen, je pa odvisno seveda tudi od samih njegovih članov ali bodo pripravljeni sodelovati tudi pri novem projektu. Ne bom vas razočaral, sem zmagovalec po naravi," je po imenovanju povedal Bečirović.

"Memi Bečirovič je bil kandidat za selektorja že lansko leto in enako je bilo tudi letos. Ima bogate izkušnje, tako doma kot v tujini, bil je prvak Lige Telemach in pokala Spar s Heliosom, pokal in prvenstvo je osvojil tudi z Azovmašom v Ukrajini. Z njim smo se dogovorili za sodelovanje 1+1+1, kar pomeni, da bomo v primeru dobrega rezultata na SP in dobrega sodelovanja zgodbo nadaljevali na evropskem prvenstvu v Litvi 2011, enako pa tudi na olimpijskih igrah v Londonu 2012. Memi je tako strokovna avtoriteta in ima izredne človeške lastnosti, da ustvari kemijo v ekipi, ki je enako pomembna kot igralski talent. Na KZS verjamemo v to, da bomo z njim nadaljevali uspešno zgodbo, naslednje leto pa si želimo ustvariti najboljši uspeh na svetovnih prvenstvih doslej, kar je četrtfinale, to ali pa še več pa si želi tudi Memi. Dajmo mu čas in priložnost, da v miru pripravi program dela, sestavi strokovni štab, povabi igralce in kvalitetno opravi s svetovnim prvenstvom v Turčiji," je povedal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

informacija
24. 12. 2009 14.18
kuchko,saj vem,saj so vsi selektorji bili in so štajerci,ampak vedno se najde nekdo,ki mora pljuvati selektorje še preden so začeli z svojo funkcijo,nato,ko pa pridejo uspehi,pa jim ravno ti v ta zadnjo zlezejo.Pač sem se spraševala,če je toliko brezveznega razburjenja,ker prihajajo iz štajerske regije,ali se mi zdi,da pljuvanje pač značilno že pri nas.
Ales Kucej
23. 12. 2009 18.20
Pa še neki za kolega informacijo-skor se ne spomnm selektorja ki ni bil štajerc
Braveheart
23. 12. 2009 09.08
tako dobra ekipa, pol pa tak trener. čas je, da se zamenja predsednika KZS in njegov lobij.
barmen
23. 12. 2009 09.01
treba je po hitrem postopku odstranite ŠEŠOKA ni vreden da je kao predsednik pol bo pa kzs funkcionirala
zack12
22. 12. 2009 15.51
vsako odgovornost za neuspeh bo moral priznat tudi ŠEŠOK, samo kaj ko je bolj zaščiten kot včasih kočevski medved
unja1m
22. 12. 2009 15.31
ta je vsaj lepo napravljen
meloman15
22. 12. 2009 14.56
informacija
22. 12. 2009 13.20
Naj Vas polovica tu prizna,da Vas moti,ker je selektor štajerc,da imate vedno toliko veleumi posamezni pljuvati po selektorjih,ki so lih iz štajerskega konca????
leviathan
22. 12. 2009 13.00
tornado23 ne me smejat. Zdj so pa usi drugi krivi d bečiri ne zna igrt košarke? Ne misl d bosta s tastarim dviglna nivo ekipe. Tamal bo spet solirov in se petelinu ter razbijov moštveni duh, mehmet ga seveda podpiru saj želi d ga vid čim več skavtov ker bo ob prvi priložnosti zapustu olimpijo. Zdovc je sestau najboljšo slovensko ekipo in men kr paše d ni sanija pa vujačiča not
tompson
22. 12. 2009 10.59
Dajte priznati da si je Slovenija na EP zaslužila finale, razlog zakaj ni bila v finalu je trener. Memi ne bo korak nazaj, ampak naprej, samo če mu bo uspelo narediti pozitivno vzdušje in dvignit moralo. Kvalitetnih igralcev ima na pretek, ampak res kvalitetnih in se nebo mogel na nič izgovarjati, če mu spodleti. Zdovc se je na sodnike izgovarjal , zgubil je pa na koncu od ekip ki so za klaso nižje od Slovenske.
W.A.S.P
22. 12. 2009 10.02
Lepo te prosim no,kaki Mahorič pa on razen obrambe,ki jo forsira nima pojma,ko so kočljivi trenutki in se odloča tekma pa je mrk.Edina dva,ki sta trenutno sposobna vodit našo reprezentanco sta Sagadin in Memi ostali so luk in voda,za tujce pa nimamo denarja!Samo se bojim,da nebo forsiral Sanija in s tem nardil spora v ekipi?
tornado23
22. 12. 2009 09.53
poglejte situacija je taka stoji pa tako MEMI ni dovolj kakovosten trener da bi lahko vodil eno izmed najbolsih ali pa celo najboljso reprezentanco na svetu to nalogo bi mogli dati MAHORICU. kar se pa tice SANIJA pa je 1.razredni igralec kar pa pri olimpiji ne more pokazati ker je prakticnno edini pravi kosarkar. za reprezentanco pa pa pomeni veliko poglejte da bi na EP imeli SANIJA pa da se nebi poskodoval BENO eden izmed najbolsih playov na svetu ter seveda DRAGICA bi slovenija imela kolajno ZLATE BARVE
outsid3@gmail.com
22. 12. 2009 09.28
Ima bogate izkušnje, tako doma kot v tujini, bil je prvak Lige Telemach in pokala Spar s Heliosom, pokal in prvenstvo je osvojil tudi z Azovmašom v Ukrajini. To so bogate izkušnje? Proti marsikateremu trenerju je revež...čudno da ga ne pohvalijo s kakšnim ˝hofer˝ pokalom... KATASTROFA
mare.miami
22. 12. 2009 09.22
Najslabša možna izbira.KATASTROFA.To je začetek zatona slo. košarke.....
FCL
22. 12. 2009 07.52
Mene samo žalosti, da najdemo sistem in igro, ki naredi razultat in namesto da bi to vzdrževali in nadgradili, NE KSZ VSE JOVO NA NOVO SESTAVLJA...MA J.......VAM M....... VSE BI VAS BILO TREBA ZAMENJAT TAM !!!!!!!!!!!!!
slovenjcelj
22. 12. 2009 04.13
GROZA!!!! GROZA!!!! GROZA!!!! Sej mogoč bo pa naredo kaj, sam močno močno dvomim. Upam da se motim. S srcem za sLOVEnijo
Dominik Švarc
22. 12. 2009 02.37
eh to res ni res... :D toti na zvezi se norca delajo
BeciriFrizuri
22. 12. 2009 01.30
in seveda se ekipa po izboru gospoda selektorja: BECIROVIC CEBULAR KUNC JURE MOCNIK LEBRON RIZVIC FREEEEENGO ZAGORAC SMILJAN MORI PAVIC IVO DANEU JAKA DANEU MATEJA DANEU
BeciriFrizuri
22. 12. 2009 01.23
prodam letalske karte za turcijo, jaz ostajam doma. bom gledal ping pong na privatni urugvajski tv!! pa kaj je s to zvezo ej?? becirovic?? oba becirovica sta strokovnjaka za frizure in to je vse. lepi sine je (v kosarkarskem smislu) pravi skodljivec. statistika je zmeraj super....sam kaj ko za...e vedno v odlocilnih trenutkih. a tata memi?? no comment sploh....lahko samo recem: I WISH YOU A MEMI CHRISTMAS.....
hendikep
22. 12. 2009 00.36
jojojojojoj vse sami strokovnjaki človeka ste popljuvali pa se še dobro vsedo ni na selektorski stol prvo počakajte da odigra nekaj tekem potem presojajte a bo v redu ali nebo naboljše bi bilo da so za selektora izabrali sagadina ker on je dokazani strokovnjak.