Košarka

Olimpija je Baynesu dovolila odhod v NBA

Ljubljana, 10. 01. 2013 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Union Olimpija je vse do četrtka lahko kljubovala ponudbam za avstralskega centra Arona Baynesa. Klub je potrdil, da je ponudbo za igralca prejel v sredo, danes pa z vsemi vpletenimi že dorekel vse potrebno glede prestopa.

Arona Baynesa v kratkem čakajo še zadnje formalnosti pred podpisom pogodbe z novim klubom iz lige NBA, ureditev zahtevane papirologije in zdravniški pregled. "Klub se je pred odločitvijo vnovič znašel pred dilemo, a se tokrat odločil drugače kot pred časom, saj je prišlo do bolj ugodne ponudbe tako za Union Olimpijo kot tudi za igralca samega, ki edinstvene priložnosti, da pri 26 letih uresniči svoje sanje, ni mogel zavrniti. V klubu smo ocenili, da Baynesa ne bi bilo primerno zadržati na silo in mu dovolili omenjeni prestop," piše v uradnem sporočilu kluba. Trener zeleno-belih Sašo Filipovski tako ne bo mogel računati na svojega ključnega igralca. Avstralec bo odslej nosil dres NBA ekipe San Antonio Spurs. "Aron je moral izkoristiti življenjsko priložnost in pri tem ga nismo želeli ovirati. Ker je prestop zadovoljil tudi klub, prevelikega objokovanja ne sme biti. Ne glede na odhod igralca sem vesel in ponosen, da se je na tak način pokazal sad našega dela. Želimo mu veliko sreče in uspehov v nadaljevanju kariere."

Aron Baynes
Aron Baynes FOTO: Damjan Žibert

208 centimetrov visoki avstralski reprezentant je v letošnji sezoni Evrolige v povprečju dosegal 13,8 točke in 9,8 skoka na tekmo, s čimer je bil prvi skakalec prvega dela najelitnejšega košarkarskega klubskega tekmovanja v Evropi. "Klub bo nastalo vrzel pod košema sprva zapolnil z večjo vlogo mladega slovenskega reprezentanta Alena Omića in dokončno priključitvijo Emirja Sulejmanovića, ki je bil prejšnji teden v Barceloni imenovan za najkoristnejšega igralca prestižnega turnirja najbolj obetavnih mladinskih ekip iz Evrope. O morebitnih okrepitvah iz tujine, bomo v klubu razmislili v okviru danih finančnih zmožnosti in tržišča," še piše v uradnem sporočilu kluba.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

firewall
11. 01. 2013 20.36
+1
tam bo dobival vsaj več plače
3najs-t
11. 01. 2013 19.49
+3
Poglejmo Deona Thompsona kaj zdaj dela pri Albi, je daleč najbolsi, pa eden redkih tujcev ki se lansko leto ni pritozeval. Tako kot tudi Aaron, bravo in hvala ti za vse! Srečno!
JLA01
11. 01. 2013 12.17
-3
razpad sistema pri olimpiji. že zapuščajo potapljajočo barko, ki tone vse globje.drugač pa itak, vsak gre tam kjer je denar. veliko sreče v NBA.
d.rose1
11. 01. 2013 22.12
willi21
11. 01. 2013 10.26
+2
tut js se strinjam, da je letos zelo pomagu olimpiji...naj nadaljuje tako kot je igrou tle pa bo meu res lepo kariero ;))) srečno
fedex66
11. 01. 2013 06.18
+6
Naredil je ogromno za zmaje v letosnjem letu,ampak taksni ponudbi se pac ne sme reci ne..Vso sreco u NBA!
d.rose1
10. 01. 2013 21.12
+7
Edino prav naj si naredi kariero!!