Košarka

Baxter ne bo več igral za Krko

Novo mesto, 26. 12. 2011 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi proceduralnih razlogov so se v košarkarskem klubu Krka odločili za prekinitev pogodbe z Jimmyjem Baxterjem. Kot zatrjujejo v moštvu iz Novega mesta, so vse obveznosti do igralca v celoti izpolnili, Baxterju pa ni v pravem času uspelo pridobiti dovoljenja za bivanje.

Jimmy Baxter (desno) bi sicer rad ostal v Sloveniji, toda ne more ....
Jimmy Baxter (desno) bi sicer rad ostal v Sloveniji, toda ne more .... FOTO: Damjan Žibert

Američanu Jimmyju Baxterju so se zahvalili za požrtvovalno treniranje in igranje, v Novem mestu pa je bil zadovoljen. Američanu ni uspelo pridobiti ustreznih dovoljenj za bivanje v Sloveniji oziroma mu dostaviti dokumentacije. Vodstvo Krke ga je čakalo več tednov in mu je tudi pomagalo, ustreznega potrdila pa ni pravočasno potrdil. "Slovenija je na področju urejanja dovoljenj za bivanje izredno toga. Igralci iz ZDA morajo zagotoviti potrdilo o nekaznovanju s strani lokalne policije in s strani FBI, na katerega se čaka 2 meseca in več. Obe potrdili je potrebno legalizirati s posebno overitvijo ustreznih organov v ZDA. Zatem je potrebno dokumentacijo osebno predati na eni od dveh ambasad Slovenije v ZDA in čez nekaj tednov na ambasadi osebno še prevzeti dovoljenje za bivanje. Potrdilo lokalne policije velja 2 meseca, potrdilo FBI pa 3, zato se lahko hitro zgodi, da se veljavnost kakšnemu dokumentu izteče in postopek je potrebno začeti znova. Postopek je sprejemljiv za nekoga, ki svoje delo v Sloveniji planira nekaj mesecev vnaprej, nikakor pa ne za igralce, ki se s klubi za angažmaje odločajo v kratkem času. V kontaktih s klubi iz Francije in Nemčije smo izvedeli, da pri njih igralec iz ZDA dobi dovoljenje za bivanje v nekaj dneh, brez kakršnih koli zapletov," še piše na uradni spletni strani novomeškega košarkarskega kluba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bootsy
26. 12. 2011 15.38
+10
use skup v slo košarki je že mal smešno iziroma kar velik smešno
haeduan
26. 12. 2011 15.34
+16
na žalost v taki državi pač živimo;)