Košarka

Baričeva se seli k moskovskemu Spartaku

Celje, 18. 05. 2011 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša mlada košarkarica Evrope, Trboveljčanka Nika Barič, bo športno pot nadaljevala pri moskovskem Spartaku, s katerim je sklenila štiriletno pogodbo.

Najbolj nadarjena slovenska košarkarica, 18-letna Nika Barič, bo kariero nadaljevala pri štirikratnem evropskem prvaku Spartaku iz Moskve. Pogodbo je podpisala za štiri leta. Odhod Nike Barič iz Celja v Moskvo je največji prestop v zgodovini slovenske ženske košarke. Trboveljčanka velja v Evropi za eno najbolj nadarjenih igralk, kar je vrsto leto dokazovala v dresu Celja in slovenske mladinske reprezentance, ne nazadnje pa ji je tudi Fiba letos podelila priznanje za najboljšo evropsko igralko do 20 let.

Nika Barič (desno) bo športno pota nadaljevala pri moskovskem Spartaku.
Nika Barič (desno) bo športno pota nadaljevala pri moskovskem Spartaku. FOTO: Drago Perko

"Po dogovoru in podpisu pogodbe z moskovskim Spartakom sem izjemno vesela, da mi je skupaj z ljudmi, ki jim zaupam, uspelo izbrati primerno ekipo za nadaljevanje kariere. Gre za klub, ki sodi med najboljše v Evropi, hkrati pa je znan tudi po dobrem delu z mladimi. Vem, da me čaka veliko dela in dokazovanja. Želim postati ena najboljših evropskih igralk tudi v članski konkurenci in prva Slovenka, ki bo zaigrala v ženski različici ameriške lige NBA," je dejala Baričeva.

Rusi so jo spremljali dve leti, trenerka ekipe Pokey Chatman pa jo je prišla gledat tudi na Slovaško na mladinsko evropsko prvenstvo. Kolikšen je znesek, ki ga je vodstvo moskovskega velikana odštelo zanjo, je zaenkrat poslovna skrivnost, znesek pa je nedvomno najvišji, ki ga je katero koli evropsko moštvo doslej odštelo za usluge slovenske igralke. Presegla naj bi 100 tisoč evrov, kar je hkrati polovica proračuna celjskega kluba, ki si bo lahko po finančno zelo naporni sezoni končno opomogel. Ruski ekipi se bo pridružila 10. septembra.

Damir Grgič trener še dve leti

Vodstvo celjskega kluba se je danes z dosedanjim trenerjem Damirjem Grgičem dogovorilo za sodelovanje tudi za naslednji dve sezoni. Grgič je v celjski klub prišel pred štirimi leti. Sprva je bil dve leti zadolžen za delo z mlajšimi klubskimi selekcijami, zadnji dve sezoni pa je trener članske ekipe.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Kocevar
20. 05. 2011 15.35
-1
Bravo Nika, svaka čast...drgač pa..pa sej je mlada, 18 let...veš ka je to...lepo še mal gre razturavat po Evropi, čez 4 leta, ko bo stara pa 22, pa šibne pokazat Slovenske korenine še v WNBA, kjer je lahk gladko kakh 10 let...:) kr tak naprej Nika...no, sej crossover si se pa kr dobr naučila, ko si me gledala..;) :) hihi...
neziie
18. 05. 2011 17.41
Fajn.Zakaj nebi punca za svoj trud dobila pošteno pogodbo in pošten denar.Čestitke.
Dexterka
18. 05. 2011 16.57
p1i
18. 05. 2011 16.07
ubistvu bi lahko takoj šla v WNBA :| v rusiji mora biti pa 4 leta... uff