Košarka

Banvit tokrat ni dovolil presenečenja

Bandirma, 29. 01. 2014 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji ljubljanske Union Olimpije se iz turške Bandrime vračajo praznih rok. Banvit Klemna Prepeliča je zmagal z 81:65.

"Spomini in priprava na tekmo so še sveži zato verjamem, da pri tem ne bo težav. Potrebno bo samo osvežiti znanje. V Ljubljani smo igrali težko tekmo, kjer nas je krasila predvsem nepopustljivost. V Turčiji se nam bo Banvit želel oddolžiti za poraz, a tudi mi imamo svojo računico. Čaka nas pomembna tekma, saj nam zmaga na široko odpira vrata v zaključne boje EuroCupa, poraz pa je lahko že usoden po nekaterih izračunih. Od svojih igralcev želim, da v sredo pustijo srce na igrišču, potem pa bomo videli kaj nam bo to prineslo,“ je pred dvobojem razmišljal trener Uniona Olimpije Aleš Pipan, ki po prvi četrtini obračuna z Banvitom ni mogel biti zadovoljen. Njegovi izbranci so odigrali zelo slabo v napadu in obrambi, gostje pa so z lahkimi koši dodobra otežili delo zmajem. Po prvi četrtini je vodilna zasedba turškega prvenstva vodila s 23:11. Uvodne tri minute nadaljevanja so bile še nekoliko slabše.

Alen Omić
Alen Omić FOTO: Damjan Žibert

Izgubljene žoge Paola Marinellija je so s pridom izkoriščali, povedli že za 19 točk (32:13). Pipan je reagiral z minuto odmora in zadel v polno. Slovenski podprvaki so nadaljevali bolje. Do izteka prvega polčasa so predvsem po zaslugi Deividasa Gailiusa uspeli zaostanek močno zmanjšati (43:34), pri čemer je Sammy Mejia zadnji koš za Banvit dosegel ob zvoku sirene. V drugem delu so gostje še naprej lovili turškega velikana in se tekmecu približali na pet točk zaostanka (50:45). Približevanje pa je bilo kratkotrajno. Klemen Prepelič in druščina so še enkrat pobegnili in tokrat zmaji niso imeli več moči, da bi ogrozili zmago gostiteljev.

Ti so zmagali s kar šestnajstimi točkami razlike (81:65).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

francosy1
29. 01. 2014 21.49
+1
Znova pa je pozitivno presenetil Dino Murić. Neverjetno, 9 mesecev ni videl parketa, pa je že eden boljših v ekipi, na njegovem položaju pa svetlobna leta pred Drobnjakom in Bubnićem. Fant po mojem mnenju nikoli ne bo igral za top ekipe, ker nima meta (čeprav tega lepo popravlja) in višine za njegov položaj, lahko pa bi postal izjemna okrepitev za reprezentanco, morda pa tudi ikona Olimpije.
rambek
29. 01. 2014 20.55
+1
Eh sami so zapravli tekmo. Banvit je dober klub samo se jih da premagat....z bolj zabesljivo igro ne pa kot mulci zoge mecejo v aut.... Rabijo nekaj okrepitev. Ce bo Muric tako nadaljeval bosta z bratom nalsednika bratov Lorbek Udrih Dragic v repki ko bosta igrala skupaj!
francosy1
29. 01. 2014 22.14
+1
Naj te popravim, Udriha nista nikoli zaigrala skupaj.
rambek
30. 01. 2014 14.35
London?an
29. 01. 2014 20.36
+2
Domači teren je oddelal svoje ...