Košarka

VIDEO: Randolph: Ljudje si vas zapomnijo po dosežkih in ne po načinu igre

Carigrad, 10. 09. 2017 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ne pomnimo, kdaj je nazadnje slovenska reprezentanca delovala tako suvereno in tako usklajeno. Kot družina. Slednje izbranci selektorja Igorja Kokoškova ponavljajo v vsakem trenutku. Eden od junakov zmage nad Ukrajinci v osmini finala Anthony Randolph poudarja, da je vloga kapetana Gorana Dragića pri vzpostavitvi izjemnega vzdušja v ekipi neprecenljiva.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Črnogorci napovedujejo zmago Slovenije v četrtfinalu
    02:15
    Iz 24UR: Črnogorci napovedujejo zmago Slovenije v četrtfinalu
  • Iz 24UR: Slovencem motivacije pred tekmo z Latvijo ne manjka
    01:57
    Iz 24UR: Slovencem motivacije pred tekmo z Latvijo ne manjka

Za slovenskimi košarkarji je šest tekem na letošnjem evropskem prvenstvu. V prvem delu tekmovanja v Helsinkih so najprej opravili z vsemi petimi tekmeci v skupini A, kjer so med drugimi vzeli skalp košarkarskima velesilama Grčiji in Franciji.

Za izjemno vzdušje v slovenski košarkarski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Carigradu je po besedah enega od nosilcev igre Anthonyja Randolpha treba pripisati kapetanu Goranu Dragiću.
Za izjemno vzdušje v slovenski košarkarski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Carigradu je po besedah enega od nosilcev igre Anthonyja Randolpha treba pripisati kapetanu Goranu Dragiću. FOTO: AP
In to ne s kakršno koli igro, temveč s preudarno, taktično dovršeno, ki je od uvodnega sodniškega meta imela rep in glavo. Selektor Igor Kokoškov je že precej pred začetkom EP-ja na severu Evrope porazdelil vloge znotraj moštva in s tem dal jasno vedeti, kdo so nosilci in kdo so tisti, ki morajo "ščititi" hrbet najboljšim. Ne pomnimo, kdaj je nazadnje slovenska košarkarska reprezentanca delovala tako prepričljivo in predvsem tako usklajeno kot ravno na letošnjem evropskem prvenstvu.

Kapetan in obenem veliki vodja slovenske dvanajsterice Goran Dragić je po besedah soigralcev odločilen člen pri vzpostavljanju izjemnega vzdušja znotraj moštva, kar v kolektivnih športnih panogah predstavlja osnovni pogoj za končni uspeh. Eden od junakov sobotne prepričljive zmage nad Ukrajino, 28-letni krilni center Anthony Randolph, je v pravem trenutku začel dvigovati raven svoje strelske forme, kar bo Slovenija nedvomno potrebovala tudi v nadaljevanju turnirja, ko se bo z zmagovalko dvoboja med Latvijo in Črno goro pomerila v torkovem četrtfinalu. "Igramo kot moštvo, kar je naša največja moč. Ob, jasno, odličnih posameznikih, ki to taisto odlično moštvo tvorijo. Igramo po načelu vsi za enega in eden za vse, kar je ne nazadnje razvidno po dosedanjih rezultatih na EP. Poglejte, v športu se vas ljudje zapomnijo po dosežkih in ne po načinu, kako do nekega cilja pridete. Naša reprezentanca ima jasno začrtane cilje in verjamem, da poznamo način, kako do njih priti," pravi Randolph, ki ni skrival zadovoljstva nad novo odlično predstavo svojih soigralcev na sobotnem obračunu z Ukrajino.

Jaka Blažič
Jaka Blažič FOTO: AP

"Nekje sem slišal, da je Ukrajina povprečna reprezentanca. Verjemite mi, da smo imeli opravka z odličnim nasprotnikom, ki pa je na svojo žalost naletel na razpoloženo Slovenijo, ki je lačna uspeha. Odlično smo odigrali v obrambi in se obenem držali navodil za igro v napadu. Imamo koncept igre, ki očitno deluje. Vsak izmed nas vse, kaj mora početi v določenem trenutku. Zato smo tudi tako uspešni," se naslednjih izzivov na evropskem prvenstvu v Carigradu že veseli krilni košarkar madridskega Reala. 

Ko beseda nanese na pregovorno izjemno vzdušje v slovenski garderobi, se na sicer pretežno resnem obrazu Anthonyja Randolpha nariše nasmešek. "Resnično smo povezani kot ena velika, skladna družina. Ko si ena skupina fantov tako srčno želi uspeha, potem je vsak trening, še posebej pa tekma, nekaj najlažjega v življenju. Ne glede na to, katera reprezentanca nam bo stala nasproti v četrtfinalu, sem prepričan o eni stvari, da ne bomo razočarali naših navijačev. S pristopom in energijo bomo morali biti na najvišji ravni, o čemer pa niti najmanj ne dvomim," zaključuje naturalizirani Američan v slovenski košarkarski izbrani vrsti. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
10. 09. 2017 13.48
-13
latvija bo prehud zalogaj za slovenijo .!!
Maxx365
11. 09. 2017 08.56
+11
premalo zaupaš v svoje, to bi po prvih šestih tekmah že lahko ugotovil, je pa res da bo veliko odvisno od dnevne forme obeh ekip
oljuska
10. 09. 2017 12.40
+5
Tekmo Latvija - Crna gora lahko gledate na srbski televiziji (rts 2). Verjetno bo tam tudi naslednja tekma Srbije, ki jo mi bomo lahko spremljali sele po koncu teh dirk
revolution17
10. 09. 2017 12.13
+27
Ne morem verjet to bedo od motorjev prenašate namesto eurobasketa... sramota!!!
mastaflash
10. 09. 2017 14.56
+9
brezcasni
10. 09. 2017 18.13
-2
preklopi na enega izmed milion programov in poslušaj -glej,razen če ti problem dela tuj jezik....
RKW
10. 09. 2017 12.04
+24
A STE NORI??? Ne prenašate tekme našega naslednjega nasprotnika na EURO BASKETU! Lahko pa gledamo neko sranje motoristično in to v dežju, ki nikogar ne briga!!! Pejte 3 krasne res... ameriški papki!
brezcasni
10. 09. 2017 18.12
-7
moto GP-sranje? od kdaj pa in s kje prihajaš da govoriš take neumnosti.....
ZelenGrm
10. 09. 2017 12.03
+22
zakaj ne prenašate tekmo latvija-črna gora???
brezcasni
10. 09. 2017 18.11
-8
zakaj pa..saj bo posnetek ,pa si jo oglejte....
Deko
11. 09. 2017 15.41
+4
a je v moto GPju kak slovenec? Shame on nation!!!