Košarka

Tajfun v domači dvorani izgubil za štiri točke

Šentjur, 23. 10. 2015 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski ligi ABA je prvo tekmo 7. kroga med slovenskimi moštvi v tej konkurenci odigral Tajfun. Klub iz Šentjurja je gostil moštvo Mega Leksa in izgubil za štiri točke (60:64).

Na zadnji tekmi so Šentjurčani izgubili v Zadru, tokrat pa je bil njihov tekmec Mega Leks. Slovenski prvaki so lovili tretjo zmago v sezoni, po slabem začetku so še zmogli dovolj moči za preobrat, a je ostal brez pike na i in dve točki so odnesli gostje.

Tajfun je v prvem delu povsem zamrznil, saj je domačim košarkarjem uspelo zbrati le sedem točk. Čeprav tudi njihovi tekmeci strelsko niso blesteli, pa so si pripravili dovolj naskoka, da so ga pozneje obdržali. V nadaljevanju se je strelska učinkovitost domačih nekoliko popravila, vseeno pa so po prvih 20 minutah imeli na zalogi skromnih 23 točk, na polovici tekme pa deset točk minusa. Toda nadaljevanje je bilo precej boljše. Prednost srbske ekipe se je topila in se tudi stopila, v zadnji del pa sta ekipi vstopili povsem skupaj, z le tremi točkami prednosti za Mega Leks.

V odločilni četrtini tekme je Tajfun po zaslugi Sandija Čebularja in Domna Bratoža prišel do nekaj točk naskoka (50:48, 60:58). A končnica ni bila po njihovem okusu, Ognjen Jaramaz je v zadnji minuti poskrbel za vodstvo, Čebular je zgrešil priložnost za izenačenje, s prostih metov pa je nato zmago potrdil Danilo Nikolić. Pri domačih je bil najboljši Čebular z 20 točkami, pri gostih pa Nikola Janković s 23.

Trener Dejan Mihevc
Trener Dejan Mihevc FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Tajfun - Mega Leks 60:64 (7:17, 23:33, 43:46)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.