Košarka

40 točk DeRozana preveč za nerazpoloženega Dragića in vročico, Miami ostaja na mestu, ki še vodi v končnico

Miami, 24. 03. 2017 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Miamija so v boju za končnico vzhodne konference lige NBA pred domačimi gledalci morali priznati premoč zasedbi Toronta. Kljub temu, da so Kanadčani nastopili brez Kylea Lowryja in Serga Ibaka, so na Floirid prišli do visoke zmage s 101:84. Goran Dragić je ob slabem metu 5/18 za poražence prispeval 13 točk.

Dragić tokrat ni bil najbolj pri metu, Miami pa kljub porazu ostaja na osmem mestu vzhodne konference.
Dragić tokrat ni bil najbolj pri metu, Miami pa kljub porazu ostaja na osmem mestu vzhodne konference. FOTO: AP

Miami, pri katerem znova ni zaigral poškodovani Dion Waiters, navkljub porazu še drži osmo mesto vzhodne konference, kjer pa ima pred Chicagom in Detroitom zgolj zmago prednosti, kar obeta trd boj do samega konca rednega dela. Toronto na drugi strani z zmago ostaja celo v boju za prvo mesto vzhodne konference. V noči iz četrtka na petek se je pri Kanadčanih najbolj izkazal DeMar DeRozan, ki je vknjižil kar 40 točk, k temu pa dodal še šest skokov in tri podaje. Slovenski reprezenant Goran Dragić v dresu vročice tokrat ni bil najbolj razpoložen. Na koncu je sicer v 33 minutah igre zbral 13 točk in bil drugi strelec Miamija, a je ob tem porabil precej metov (5/18). Lahko pa se vendarle pohvali še s sedmimi skoki in sedmimi podajami ter štirimi ukradenimi žogami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V vrstah domačih je bil najboljši poškodovani Hassan Whiteside, ki je dosegel 16 točk in 14 skokov. Whiteside, ki je igral s 13 šivi v desni dlani ter prevezami in obvezami, ki naj bi zaščitile njegovo poškodbo, je bil prvi strelec Miamija. A proti koncu tekme je imel še dodatno smolo, ko si je zvil levi gleženj. In čeprav je tekmo začel le z eno "dobro" roko in jo končal le z eno "dobro" nogo, je bil najboljši v vrstah vročice. "Skušal sem biti kar se da agresiven in obenem misliti in dobro igrati tudi obrambo. Nisem šel na parket le z mislijo, da bi čim večkrat zadel. Počasi se s soigralci približujemo načinu igre, za katerega si prizadevamo in ki ga želimo prikazati," je po tekmi dejal junak večera DeRozan, ki je zadel 14 od 25 metov na koš iz igre ter 12 od 13 prostih metov.

Portland Trail Blazers so v domači dvorani s 110:95 ugnali New York Knicks, za katere je Saša Vujačić odigral 16 minut in v tem času dosegel devet točk in en skok. V derbiju noči so košarkarji San Antonia premagali Memphisa in tako v tretjem medsebojnem obračunu v tej sezoni le uspeli premagati grizlije. Blestela sta LaMarcus Aldrigde in Kawhi Leonard. Prvi je prispeval 23 točk, drugi pa jih je dodal 19. Aldridgeu je na tekmi uspel poseben mejnik v ligi NBA, saj je presegel mejo 15.000 točk. 

Košarkarji Dallasa so s 97:95 premagali Los Angeles Clippers, potem ko so zadnjih pet točk dosegli v zadnje 2:30 minute tekme. Seth Curry je popeljal gostitelje v vodstvo s 95:94, nato pa so telički pametno odigrali do konca. Clippers so imeli tri priložnosti za odgovor, vendar je Chris Paul zgrešil dvakrat. Curry je končal pri 23 točkah in bil prvi strelec Dallasa. V Brooklynu je Brook Lopez dosegel 19 točk in popeljal mrežice, ki so zaostajale že za 15 točk, do zmage s 126:98 nad Phoenix Suns, kar je bila prvič po letu dni še druga zaporedna zmaga za Nets.

Izidi:
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 126:98
Miami Heat - Toronto Raptors 84:101
(Goran Dragić: 13 točk, 7 podaj, 7 skokov 4 ukradene žoge v 33 min. za Miami)
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 97:95
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 97:90
Portland Trail Blazers - New York Knicks 110:95
(Saša Vujačić: 9 točk, skok v 16 minutah za Knicks)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.