Košarka

34 točk Paula Georga za dvanajsti poraz Philadelphie, ki ostaja brez zmage

Philadelphia, 19. 11. 2015 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Philadelphia ostaja edina ekipa lige NBA, ki v letošnji sezoni še ne pozna zmage. V noči iz srede na četrtek so 76ers doma morali priznati premoč še Indiani, pri kateri je blestel Paul George. Slednji je vknjižil kar 34 točk. Še nekoliko boljši izkupiček je to noč uspel Russellu Westbrooku, ki je ob odsotnosti Kevina Duranta za Oklahomo prispeval 43 točk.

Paul George (desno) je bil najboljši strelec tekme v Philadelphii (34 točk).
Paul George (desno) je bil najboljši strelec tekme v Philadelphii (34 točk). FOTO: Reuters

Philadelphia je tako vknjižila še dvanajsti ligaški poraz in kot edina ekipa ostaja brez zmage v ligi NBA. 76ers so na 'dobri' poti, da izenačijo lanski zgodovinsko najslabši začetek sezone, ko so izgubili kar uvodnih 17 obračunov. "Naš izziv je bil, da jim ne pustimo, da smo prva ekipa, ki jo bodo premagali," je po tekmi povedal junak Paul George in dodal: "To je bila najverjetneje naša najboljša tekma do zdaj. Tekli smo in drug drugemu ustvarjali priložnosti. Naša ritem in kroženje žoge sta bila točno takšna, kakor morata biti."

Russell uspešno nadomešča Duranta
Z dobrimi predstavami ob odsotnosti Kevina Duranta še naprej nadaljuje Russell Westbrook. Ta je ob domači zmagi Oklahome nad močno oslabljenimi New Orleans Pelicans prispeval kar 43 točk in to kljub temu, da je bil neuspešen pri vseh treh poskusih za tri točke. To je bila še tretja tekma za Westbrooka v letošnji sezoni, na kateri je presegel mejo 40 točk. S klopi mu je v 'civilu' ob nekaj lepih potezah zaploskal tudi moštveni kolega Durant, ki počasi okreva po poškodbi stegenske mišice.

Harden je bil junak zmage Houstona.
Harden je bil junak zmage Houstona. FOTO: Reuters

Houston z novim trenerjem začel z tesno zmago
Zasedba Houstona, ki se je trenerju Kevinu McHaleu zahvalila za sodelovanje po skromnem začetku letošnje sezone, je pod taktirko (začasnega) stratega Johna-Blaira Bickerstaffa vknjižila zmago na prvi tekmi proti Portlandu. Tudi tokrat za Rakete ni šlo gladko, saj so pred domačimi gledalci v Teksasu za uspeh potrebovali podaljšek, v katerem so od Kanadčanov bili boljši z 9:4. Do podaljška so sicer domačini prišli z noro zadnjo četrtino, ki so jo dobili z 38:23. Junak zmage je bil James Harden, ki je kljub skromnemu metu za tri točke (4/15) v statistiko vpisal kar 45 točk.

Izidi:
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 116:111
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 104:101*
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 85:112
Boston Celtics - Dallas Mavericks 102:106
Atlanta Hawks - Sacramento Kings 103:97
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 108:103*
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 110:103
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 109:98
Utah Jazz - Toronto Raptors 93:89
Phoenix Suns - Chicago Bulls 97:103

*po podaljšku

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.