Košarka

VIDEO: Kokoškov: Kemija je bila prava in res sem ponosen na te fante

Ljubljana, 19. 09. 2017 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V./T.Š./STA
Komentarji
308

Na prvi tiskovni konferenci po vrnitvi v domovino je kapetan Goran Dragić izpostavil enotnost ne le moštva na parketu, ampak tudi celotnega naroda, prav tako pa je dejal, da se najverjetneje poslavlja od reprezentančnega dresa. Izjemni selektor Igor Kokoškov se je razgovoril o nezlomljivem moštvenem duhu, predsednik KZS Matej Erjavec pa je potrdil, da je zveza prejela obljubljena denarna sredstva.

Več videovsebin
  • Dragić zbral prve vtise in izpostavil enotnost celega naroda
    01:00
    Dragić zbral prve vtise in izpostavil enotnost celega naroda
  • Edo Murić o selektorju Igorju Kokoškovu
    00:38
    Edo Murić o selektorju Igorju Kokoškovu
  • Kokoškov izpostavil nezlomljiv ekipni duh
    04:40
    Kokoškov izpostavil nezlomljiv ekipni duh
  • Predsednik KZS potrdil, da so prejeli obljubljeno denarno nagrado
    02:44
    Predsednik KZS potrdil, da so prejeli obljubljeno denarno nagrado
  • Goran Dragić o svojem slovesu
    01:29
    Goran Dragić o svojem slovesu
  • Iz 24UR: Kokoškov ne bo več selektor, Dragič nič več za reprezentanco
    03:49
    Iz 24UR: Kokoškov ne bo več selektor, Dragič nič več za reprezentanco

Po velikem slavju ob osvojitvi naslova evropskih prvakov se je na novinarski konferenci v Ljubljani zbrala peterica članov zlate košarkarske reprezentance – ob kapetanu Goranu Dragiću še Klemen Prepelič, Edo Murić, predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec in izjemni selektor Igor Kokoškov, uvodne besede pa so pripadle neuničljivemu kapetanu, ki je priznal, da je povsem izčrpan, a presrečen ob izjemnem uspehu, ki ga je z navdušenjem pospremila nepregledna množica ljudi na rekordnem sprejemu na Kongresnem trgu v Ljubljani.

"Težko je z besedami opisati vse občutke in čustva, ki jih doživljam v teh dneh. Na evropsko prvenstvo smo prišli zelo samozavestni, a z velikim spoštovanjem do vsakega nasprotnika. Imeli smo svojo pot in vizijo, ki nam je prinesla neverjeten uspeh," je povedal 31-letni Goran Dragić, ki se je s 35 doseženimi točkami na finalni tekmi s Srbijo vpisal v zgodovino evropskih prvenstev.

Ob vprašanju glede (ne) nadaljevanja reprezentančne kariere je bil starejši od bratov Dragić zelo jasen: "Prepričan sem, da je najbolje reprezentančno pot skleniti na vrhuncu. Želel sem osvojiti zlato kolajno in jo tudi dobil. Ne nazadnje pa ne bi bilo pošteno do ostalih fantov, ki v ozadju čakajo na svojo priložnost za dokazovanje, da bi jim odžiral minute. Ponavljam, izjemno sem srečen in pomirjen v sebi, da nam je uspel ta neverjetni met. Poklon vsem soigralcem, strokovnemu vodstvu in ostalemu spremljevalnemu osebju, saj je vsak od nas prispeval neprecenljiv delež h končnemu slavju." 

Predsednik KZS Matej Erjavec je na tiskovni konferenci potrdil, da je zveza že prejela obljubljeno denarno nagrado od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
Predsednik KZS Matej Erjavec je na tiskovni konferenci potrdil, da je zveza že prejela obljubljeno denarno nagrado od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. FOTO: POP TV

Izjemno uspešni selektor Igor Kokoškov je izpostavil nezlomljiv ekipni duh zlate reprezentance, za katero pravi, da si je naslov evropskega prvaka več kot zaslužila. "Škoda, da te evropske lovorike ne moremo unovčiti z uvrstitvijo na naslednje svetovno prvenstvo ali olimpijske igre. Potem bi bila odločitev za nadaljevanje reprezentančne kariere Gorana Dragića zelo lahka. Treba je oddati vse časti in priznanja tej dvanajsterici izjemnih košarkarjev, ki so zaznamovali slovensko košarkarsko in športno zgodovino," je uvodoma pohvalne besede svojim reprezentantom namenil selektor in potrdil, da na prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019 ne bo mogel voditi slovenske izbrane vrste. "Bom pa zraven, vselej pripravljen priskočiti na pomoč," je še pristavil 45-letni srbski strokovnjak.

Kokoškov se dogovarja s KSZ, da ostane povezan z ekipo, a ne v selektorski vlogi, saj je funkcija nezdružljiva z obveznostmi, ki jih ima pri moštvu NBA Utah Jazz v ZDA; "Z ekipo nedvomno ostajam povezan kot prijatelj. Jasno je, da je težko združiti prijateljstvo in resno delo, zato bom tu kot nekdo, ki lahko spremeni svojo vlogo. Že v kvalifikacijah novembra in februarja je nemogoče, da bi bil tukaj, saj imam obveznosti pri Utah Jazz in tudi Goran (Dragić op. p.) nima teh možnosti. Moramo poiskati najboljši način, kako se bo ta zgodba nadaljevala. Skupaj se bomo dogovorili, kako. Zanesljivo bom pomagal tudi naprej, morda kot svetovalec, morda bom tukaj kakšen teden. To je sicer važno, ni pa najpomembnejše za to ekipo. Ta ekipa ni zgrajena za trenerja."

Še enkrat se je spomnil tudi svoje zgodbe v Sloveniji. "Ko sem prišel, so bili igralci polni optimizma, obljubljali so medaljo, celo mali Dončič. Glede na življenjske in športne izkušnje nisem verjel, da ve, kaj govori. A tudi na zvezi so vsi govorili, da je to leto, ko se združita talent in izkušnje, da je to leto, ko je čas za nekaj velikega. To je bil zame pravi, pozitiven pritisk. Vedel sem, da lahko to kot ekipa naredimo. Res sem ponosen na fante, vsako minuto so se borili. A pohvale tudi tistim, ki so bili na spisku, ki so z nami trenirali, pa jih nismo mogli peljati v Helsinke in Istanbul."

Kokoškov pravi, da je čutil izjemno zadovoljstvo, ko je delal s to ekipo. "Ni bilo dram in intrig, delalo se je na polno, kemija je bila prava in meni je bilo lahko, ker sem se res ukvarjal le s trenerskim poslom. Hvala tudi zvezi, ki je pripravila vse pogoje za ta uspeh." Z zgodovinskim uspehom pa po njegovem mnenju Slovenija menja tudi standarde: "Moramo ostati na nivoju vrhunskih evropskih in svetovnih ekip. Žal mi je, da prvenstvo ni štelo tudi kot kvalifikacija za SP ali olimpijske igre kot v preteklosti, drugače bi Gogija prepričali, da bo zaigral še na naslednjem turnirju."

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je nekoliko v šali pripomnil, da je "kondicijsko stanje reprezentance in spremljevalnega osebja nekoliko slabše, finančno pa boljše". Zelo dobre volje na odlično obiskani novinarski konferenci sta bila tudi Klemen Prepelič in Edo Murić, ki sta se strinjala, da je "slovenska košarkarska reprezentanca doživela nepozaben dvomesečni žur s 'happy endom'."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (308)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

etul
20. 09. 2017 09.55
+4
Gospod Kokoško hvala in veliko uspeha v nadaljni poklicni poti.
.jest
19. 09. 2017 21.16
+2
Vsaka čast športnikom za uspeh. Sem bil vesel in navijal. Ko pa sem na podelitvi videl tisto politično žabo od Cerarja, sem ugasnil TV.
piljan
19. 09. 2017 21.48
+7
J.B. takega navijača,ki ga politik vrže iz tira.Sploh si se pa zlagal.
.jest
22. 09. 2017 18.12
komarec
19. 09. 2017 20.41
+6
Naši fantje to delajo za čast, medtem ko vsi poslanci, ministri in predsednik, delajo za častno plačo z bonitetami.
komarec
19. 09. 2017 20.38
+11
Pobrati bavčiju kar je pokradel in je dovolj za Kokoškova in ostale fante.
kokicas
19. 09. 2017 20.29
+5
Kdaj so sprejeli ta hecna pravila??? Evroski prvak k imora čez vse kvalifikacije ?? To je hecno, sploh ker je ritem igralcev zelo naporen čez sezono potem še zbirat jih za kvalifikacije za vsak turnir ni lahko, ker je enostavno prevečč tekem na sezono
Uporabnik113089
19. 09. 2017 20.16
+1
Ni fer! LDS je svojemu podpredsedniku zrihtal petletno "pogodbo", ki mu je navrgla 24 milijončkov. Tvorec slovenske zgodbe o uspehu - Igor Kokoškov je z KZS imel pogodbo "težko" le 30.000 eur...No, ja. Potem je še ministrica za prevoz, dodatke in zveze - Brenčičeva je začela rz "razmetavanjem" državnega denarja in razdelila "gromozanskih" 50.000 eur, trideseterici ki je Sloveniji prinesla zlato odličje na EP...
srebrnibreg
19. 09. 2017 21.35
+4
Ta uspeh je dosegel samo s pomočjo tvojega koruptivnega idola, ker dokler je bil v lds ni mogel krasti.
komarec
19. 09. 2017 20.01
+6
Seveda ta pravljica naj traja, vele uspeh naših košarkarje in evforija ne pojenja, prav je tako, veseliti se je treba, ko je čas. Ne smemo pa pozabi tudi ostalih slovenskih športnikov, ki ta trenutek zastopajo Slovenijo na svetovnih prvenstvih, želim omeniti odbojkarice do 23 let, ki so osvojile srebro, čakamo nastope kolesarjev in kot športnik tako po srcu kot po duši želim veliko uspeha tudi balinarjem, ki se ta čas potegujejo za visoke uvrstitve na svetovnem prvenstvu v Casablanci v Maroku. Srečno vsem in veliko uspeha želim kot našim košarkarjem.
macro
19. 09. 2017 18.14
-3
Kaj Nemka bi se mi morala smilit?
pop greznica
19. 09. 2017 17.48
+6
za vse ki se sprašujete zakaj JJ ni čestital našim fantom: JJ enostavno ne more funkcionirati če gre Sloveniji dobro, pa naj bo to v ekonomiji ali športu. On lahko deluje samo tako da dela zdrahe in deli ljudstvo. Če bi postali res 2. Švica SDS-a ne bi bilo v parlamentu ker enostavno ne bi imeli kaj početi
Brakedirt
19. 09. 2017 17.50
+0
brez zgodovine tako nimajo sploh kaj povedati
helter skelter
19. 09. 2017 18.03
+4
Slabo si informiran, Janša jim je čestital po vsaki tekmi, objavil je tudi sliko familije, kako skupaj navijajo oblečeni v drese Slovenije v finalu ..... seveda pa se ni smešil, kot Cerar, ki je zadnji dan pokradel 200 že kupljenih vstopnic slovenskim navijačem in potem tam mahal s šalom kot kak ranjeni golob ..... Cerar je za svojo "elito" zapravil več denarja za pot z luksuznim falconom, kot ga je namenil KZS za nagrado za zlato medaljo ...
piljan
19. 09. 2017 18.13
-1
Mejduh,pa si res tak svečkar,da vse z nore nove verjameš?
Brakedirt
19. 09. 2017 18.22
-4
Brakedirt
19. 09. 2017 18.32
-3
saj ni mislil tako, hotel je reci stari sds komunist.
piljan
19. 09. 2017 18.33
+1
dbitis,poglej se v ogledalo pa boš takoj spoznal svečkarja.Ali vprašaj Marjanović-Colnarića,on se je že pogledal.
piljan
19. 09. 2017 18.36
+2
Poglej kako se je Marjanović-Colnarić točno opisal.
Brakedirt
19. 09. 2017 18.37
+0
Brakedirt
19. 09. 2017 18.45
+2
aja,sem pozabil, tebi stari partijec rdeci pa samo minus in gremo dalje...
piljan
19. 09. 2017 18.45
+2
Ja Marjanović-Colnarić,tudi v hlačaš imaš,kar si napisal.Daj vsaj enkrat na dva dni stresi svojo vsebino iz hlač.Fuj.
Brakedirt
19. 09. 2017 18.50
+2
z njim se sploh ne splaca ukvarjati ker takoj izgine v senco
sid33
19. 09. 2017 19.15
-1
Naš slavni bavarec čist notr padel spet, cel dan že zdravi svoje komplekse v člankih o šampionih košarkarskih, a res ni na bavarskem nobenega dela zate?
maligospod
20. 09. 2017 06.24
pa pusti tega j.j. a ga je treba kr non stop omenjat!
Bofur
19. 09. 2017 17.41
+18
IGOR KOKOŠKOV in GORAN DRAGIĆ HVALA za vse, kar sta naredila za Slovenijo ! Vzela sta si čas, zapostavila svoji družini, postavila na kocki svoji profesionalni karieri v ligi NBA, da bi se v celoti posvetila SLOVENIJI ! Ne vem, če bi se denimo Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in nenazadnje naš hokejski zvezdnik Anže Kopitar odrekli honorarju za to, da bi zaigrali v dresu z nacionalnimi barvami. POKLON, GOGI, do tal. Res si CAR ! Dragić in Dončić sta se odrekla honorarju, vprašanje pa je tudi, ali bo Kokoškov sploh dobil plačo in je po mojem bolj šlo za to, da je vrnil uslugo Dragiću, saj se poznata še iz Phoenixa. Pa vprašanje je tudi, če ni Rašo Nesterović tudi prispeval kakšen znesek. Košarkarska zveza je namreč na robu bankrota in res je vprašanje, ali si lahko privošči takšnega trenerja. Vse skupaj je za to še bolj neverjetno !
markaurel
19. 09. 2017 17.47
+11
Dinho8O
19. 09. 2017 19.06
-1
Ne pretiravaj...sta prisla osvojiti medaljo, ne pa igrat za rdeci kriz.
Frane Šajn
19. 09. 2017 17.33
+3
No zdaj bo pa počasi dovolj okrog tega, pisarji na teren po tiste prave novice, vi športni navdušenci pa počasi scat pa spat jutri je nov dan bi rekel Kučan.
motorist_mb
19. 09. 2017 17.20
+12
Kak je vedo da iz obrambne košarke v napadalno v mescu dni...res je car...Srbi majo najbolše trenere v Evropi!
piljan
19. 09. 2017 17.29
+4
Sicer je to res,je pa dokazal,da ni zastonj 17.let v NBA.
Diškor
19. 09. 2017 17.09
+0
Bravo naši, zahvala vsem, ki ste se s srcem borili pod Slovensko zastavo, ne kateri z lewe pa še zmeraj ta staro uporabljajo z rdečo zvezdo.
Brakedirt
19. 09. 2017 17.12
-2
to so sds komunisti,ki se vedno pod krizem skrivajo rdeco knjizico in poskusajo deliti posten narod. bi bilo pa higienicno ce bi si nehali prisvajati zasluge,glede na to da kosarkasem niste niti cestitali.
vertex
19. 09. 2017 17.14
+1
Normalno,zvezda je premagala zlocinski rajh in sodelavce,tudi Heineken to spoštuje
CtrlDelete
19. 09. 2017 17.16
+1
Diškor
19. 09. 2017 18.33
+3
Zakaj včeraj niso na Kongresni trg prišli s svojo S. Makarovič, ki jo tko obužuje, bi jim navijači hiter mero vzel in zaključili za vedno to sramoto
Kollerik
19. 09. 2017 19.51
+1
vertex
19. 09. 2017 16.59
-1
Naši zlati košarkarji so jasno in razločno povfedali da naj na tekmo in sprejem pridejo samo pošteni,zato ni bilo nikogar iz sds
korintos23
19. 09. 2017 17.02
+2
In to boli, samo jih poslušaj ene kako cvilijo, so ga pa sračkali 10 dni in bili proti našim dečkom.
vertex
19. 09. 2017 16.34
-2
Jankovec slavnostni govor,janse in sds ni bilo,športiki se pač drużijo s poštenimi ljudmi,zato niso povabili sds
helter skelter
19. 09. 2017 16.40
+4
hahahahaha, smo videli ja, kako je bil izžvižgan .... podobno kot ona vedno za dodatke pripravljena Maja .....
Maxx365
19. 09. 2017 16.42
+2
tudi janša je že bil izžvižgan, pa z dolgo curo z odra, ste že pozabili ?
ooResnicA
19. 09. 2017 16.30
-1
....Dragič , Dončič in Janša so KRALJI SloWinije!!!
ooResnicA
19. 09. 2017 16.31
+1
...FDV copi paste majstorica pa zoki si pa itak zaslužijo žvižganje.....
piljan
19. 09. 2017 16.35
+1
Neverjetno kako strokovno se ti spoznaš na šport.Čez dan ,dva bo dohtar ivanček košarkaš svetovne klase.
alenka.NN
19. 09. 2017 16.54
+2
da te ni srean, da janšovca mešaš med poštene ljudi....fuj in fej
alenka.NN
19. 09. 2017 16.54
+2
Kollerik
19. 09. 2017 19.52
+1
helter skelter
19. 09. 2017 15.56
-5
Včeraj na sprejemu pa ni bilo nobenega podpornika levice ... videl sem samo slovenske zastave, tiste TA PRAVE, ne tiste agresorske, katere nosijo levičarji in jugonostalgični nekrofili na svojih mitingih ....
murinar
19. 09. 2017 16.02
-2
piljan
19. 09. 2017 16.03
+1
Tud vas svečkarskih zgagarjev ni bilo in je bilo prav lepo.Pa saj to ni vaša zastava,vi bi jo zamenjali.
helter skelter
19. 09. 2017 16.04
+8
Brenčičeva paše tam, kjer ima tisti trenutek več koristi ....
piljan
19. 09. 2017 16.14
-1
No tudi vam je bil všeč orel,zato ne bluzi.Sploh pa svečkarji,če tudi pri športu ne morete brez politike,pojdite na vašo noro novo ,pa tam sproščajte svoje frustracije,ker se ne spoznate na šport.Pa še menda imate teroriste tik ob meji.
Brakedirt
19. 09. 2017 17.01
+2
saj bi tisti partijci prisli,pa ne vedo kam vtipkati tisti dress code...
vertex
19. 09. 2017 15.56
-5
Zoki na klopi reprezentance v finalu,tisti zoki ki je pometel z ivanom na volitvah
vertex
19. 09. 2017 15.56
-1
BUONcaffee
19. 09. 2017 15.47
-1
korintos23@ A danes bomo imel smeha na račun tvojih komentarjev, ha, ha,.........
Maxx365
19. 09. 2017 17.32
exdetektiv
19. 09. 2017 15.46
+56
(Ne)spoštovana rtvslo! Uradna institucija rtvslo, ki jo plačujemo vsi državljani kateri imamo sklenjeno pogodbo o odjemu el. energije nam ni omogočila sprejema te košarkaške tekme na nobenem kanalu ali programu..ki ga zastopa javni urad RTV SLO. Prav zaradi nezmožnosti sprejema drugih komercijalnih tv postaj sem tisto večer ostal brez ogleda te za slovenijo zelo pomembne tekme. 12, 75 € ni veliko a dovolj, da bi lahko na vsaj enem od teh štirih programov prenašali tekmo v živo tako, da sem bil prikrajšan za prenos tega srečanja. Zaradi tega se odpovedujem plačilu mesečne naročnine 12, 75 € in če je še kdo podobnega mnenja naj se mi pridruži, da gremo skupaj pred državni parlament, in jim pojasnimo, da individualni el priključek nima absolutno nič opraviti z rtvslo. Kdaj se bo ta balon nekonurenčnosti in nesposobnosti rtv slo razpočil je verjetno samo še vprašanje časa. Zakaj je število zaposlenih na rtv-ju, ki se financirajo iz prispevkov slehernega državljana drastično številnejše, kakor pri komercijalnih tv, ki s efinancirajo izključno iz oglasov...zakaj so reklame na tvslo tako prekleto neokusne in kdaj bodo končale z uravnovešenjem njene vaginalne flore in podobne fore ??? !!!
murinar
19. 09. 2017 16.04
+6
buzerantos
19. 09. 2017 16.08
+17
exdetektiv - dobro napisano. Za to kar ustvarjajo, bi morali oni meni placat da gledam to zalost, ne mi njim 12,75 €.
exdetektiv
19. 09. 2017 18.29
+5
ne rabim križcev, da bom imel ob sebi še nekja mučenikov ...rabim ljudi, ki bi to resnično z menoj to naredili...najprej naredimo kartonaste table ,,transparente in gor napišemo rtvslo si z davkoplačevalsim denarjem uravnoveša ph njene vagine z davkoplačevalskim denarjem