Šport

Koprčani v polfinalu pokala Intertoto

Koper, 26. 07. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Sport Line Kopra in grškega Egalea so se na povratni tekmi tretjega kroga pokala Intertoto razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Tako so v polfinale tega tekmovanja napredovali Koprčani, saj so na prvi tekmi v Atenah zmagali s 3:2.

Z neodločenim izidom in zanesljivo igro so se Koprčani uvrstili v polfinale pokala Intertoto ter tako dosegli svoj največji uspeh v 83-letni zgodovini kluba. Naslednja tekma v tem tekmovanju edinega slovenskega obalnega prvoligaša čaka že v sredo, 30. julija.

Koprčani so z uvrstitvijo v četrtfinale pokala Intertoto dosegli največji uspeh v klubski zgodovini
Koprčani so z uvrstitvijo v četrtfinale pokala Intertoto dosegli največji uspeh v klubski zgodovini FOTO: POP TV

V peklenski vročini, termometer je pokazal kar 34 stopinj Celzija, so agresivneje krenili gostje. Že v prvem napadu je tako Chloros zapravil lepo priložnost za vodstvo. Gostje so pritiskali, domači pa so se opredelili za igro s protinapadi. V enem izmed teh je v 10. minuti Trenevski lepo zaposlil hitrega Jakomina, ki je z lobom ugnal gostujočega vratarja in dvignil Bonifiko na noge. Veselje domačih pa ni dolgo trajalo, saj so gostje po domiselni akciji znižali prek Chlorosa. Oslabljeni domačini, igrala nista ključna moža sredine Kovačevič in Benedejčič, so z doseženim zadetkom dodobra umirili Grke, ki do konca prvega polčasa niso niti enkrat več ogrozili vratarja Hasiča. Nasprotno pa je v 32. minuti nezaustavljivi Jakomin v slalomu preigral tri gostujoče nogometaše, vendar je njegov strel končal v rokah grškega vratarja.

V drugem polčasu so Koprčani popolnoma nadzorovali igro in tako kot v prvem delu iskali priložnosti v protinapadih. V 72. minuti je Jakomin stekel sam proti gostujočim vratom, toda grški vratar je žogo uspel izbiti v kot. Po izvedenem kotu je vnovič Jakomin žogo podaljšal do Božičiča, ki je z glavo dosegel še drugi zadetek za Koper. Končni izid je v zaključni fazi tekme postavil Christou, zadnji trenutki pa so pokazali, da sta bili obe moštvi zadovoljni s končnim izidom, saj se na igrišču ni zgodilo nič več omembe vrednega. Tekma je bila sicer zelo "fair", saj glavni sodnik Anglež Messias v 90 minutah ni pokazal nobenega kartona.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3