Šport

Joc Pečečnik prehiteva župana?

Ljubljana, 07. 12. 2007 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Župan Janković je javni razpis za investitorje in poslovne partnerje v športno-poslovni objekt v Stožicah še drugič podaljšal za teden dni.

Bogati igralniški podjetnik in šef nogometnega kluba Interblock iz Ljubljane Joc Pečečnik ta teden ni delal, vsaj ne v svojih poslovnih prostorih na Dunajski cesti v Ljubljani. Po nedavni vrnitvi s službene poti v Las Vegasu je trzinski podjetnik nepričakovano zbolel ter ta teden verjetno preživel doma v razkošni vili v Mengšu.

Velika poslovna ljubezen: ljubljanski župan Zoran Janković (levo) in bogati podjetnik Joc Pečečnik se pripravljata na velike investicije v prestolnici.
Velika poslovna ljubezen: ljubljanski župan Zoran Janković (levo) in bogati podjetnik Joc Pečečnik se pripravljata na velike investicije v prestolnici. FOTO: Dare Čekeliš

Vendar so njegove aktivnosti pri pripravi dokumentacije za obnovo in izgradnjo stadiona za Bežigradom v polnem zamahu. Že kmalu po novem letu naj bi njegova skrbno izbrana poslovno-tehnična "ekipa“ končala še zadnjo različico idejne in vsebinske zasnove tega projekta, pri katerem je Pečečnik partner z Mestom Ljubljana in Olimpijskim komitejem Slovenije.

Na javni razpis za investitorje in poslovne partnerje v športno-trgovski projekt v Stožicah se je prijavil tudi podjetnik Jurij Schollmayer, za katerim stoji zelo velika poslovna skupina iz tujine.
Na javni razpis za investitorje in poslovne partnerje v športno-trgovski projekt v Stožicah se je prijavil tudi podjetnik Jurij Schollmayer, za katerim stoji zelo velika poslovna skupina iz tujine. FOTO: POP TV

Predvideni vložek Pečečnika v ta projekt naj bi bil po prvih izračunih med 60 in 70 milijoni evrov, Joca pa je na zadnje v dobro voljo spravila tudi spodbudna informacija iz ZDA. Onstran Atlantika naj bi Pečečnik in njegova poslovna skupina namreč že kmalu prišla do novega donosnega posla, in sicer zaradi pridobitve ene izmed težko pričakovanih državnih koncesij za prodajo njegovih avtomatskih igralnih avtomatov in rulet na zelo zahtevem in strogem ameriškem trgu.

Mestna občina Ljubljana in ljubljanski župan Zoran Janković pa sta medtem javni razpis za investitorje in poslovne partnerje pri projektu gradnje športno-trgovskega središča v Stožicah podaljšala še za teden dni, tako da je zdaj zadnji rok za prijavo v sredo, 12. decembra 2007.

Ali bo veliki šef slovenskega gradbenega podjetja SCT iz Ljubljane Ivan Zidar vendarle pridobil posel za gradnjo in obnovo stadiona za Bežigradom in sodeloval tudi pri gradnji v Stožicah?
Ali bo veliki šef slovenskega gradbenega podjetja SCT iz Ljubljane Ivan Zidar vendarle pridobil posel za gradnjo in obnovo stadiona za Bežigradom in sodeloval tudi pri gradnji v Stožicah? FOTO: POP TV

Mesto Ljubljana in podjetje Preator, ki za naročnika vodi in zaključuje ta javni razpis, sta tako rok za prijavo prestavila že dvakrat, sredi decembra letos pa naj bi tako naročnik in lastnik zemljišča v Stožicah vendarle izluščil najresnejše interesente za investicijo in partnerstvo pri tem največjem mestnem projektu.

Zdi se, da je zdaj dvoboj med novim stadionom za Bežigradom in mega projektom v Stožicah, katerega vrednost je približno 340 milijonov evrov, dokončno odprt. Vprašanje pa je, kam bodo čez tri ali štiri leta raje zahajali prebivalci in obiskovalci Ljubljane; na Pečečnikovo butično bežigrajsko "lepotico“ ali v ogromni trgovsko-športno središče v Stožicah, ki naj bi po prvih predvidevanjih vendarle pristalo v večinski lasti vplivnega tujega investitorja?

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.