Šport

Jakič vodja ljubljanskih športnih objektov

Ljubljana, 09. 01. 2008 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Roman Jakič je novi vodja ŠRC Tivoli, ki upravlja s kar 75 športnimi objekti v slovenski prestolnici.

Dragan Banovič (levo) in Roman Jakič (v sredini) sta si v družbi Joca Pečečnika ogledala košarkarsko tekmo v Tivoliju.
Dragan Banovič (levo) in Roman Jakič (v sredini) sta si v družbi Joca Pečečnika ogledala košarkarsko tekmo v Tivoliju. FOTO: Damjan Žibert

Mestna občina Ljubljana je ustanovila javni zavod Športno rekreativni center (ŠRC) Tivoli, ki ga kot v. d. direktorja od 1. januarja 2008 vodi Roman Jakič. Dosedanji direktor tivolskih objektov Drago Banovič je njegov namestnik, pod okriljem zavoda pa je 75 športnih objektov.

Od večjih, pod okriljem ŠRC Tivoli, ni le stadiona za Bežigradom, bo pa načrtovani stadion v Stožicah. "V Ljubljani sta bila dva javna zavoda za športne objekte, Tivoli in Bežigrad, na podlagi zakonodaje pa je upravljanje sedaj v celoti prenešeno na ŠRC Tivoli. V to je ljubljansko občino prisilil zakon, ki prepoveduje pridobitno dejavnost, poleg tega pa smo ugotovili, da bi skupno upravljanje z objekti omogočilo boljše delovanje športa v mestu. Veseli nas, da dela na stadionu v Stožicah potekajo zelo dobro; sprejeti so bili že prostorski akti. Športne objekte bomo vzdrževali in z njimi upravljali, od klubov in društev pa je odvisno, kakšni bodo programi," je dejal Jakič, ki ima enoletni mandat.

Jakič bo moral pripraviti vse ustrezne zakonske in upravljalne podlage za delovanje ŠRC Tivoli, v roku leta dni pa bo objavljen razpis za direktorja, ki bo imel petletni mandat. Posamezne enote bodo Tivoli, Bežigrad, Kodeljevo, Krim in Ilirija, med večjimi objekti pa so še ŽŠD Ljubljana, Ježica, hipodrom Stožice, Tabor, kopališče Ilirija, kajak kanu center Tacen, ŠRC Mostec, drsališče Zalog, športni park Svoboda.

Banovič je dejal, da bodo na Kodeljevem začeli gradnjo prizidka, na stadionu ŽŠD bodo obnovili atletsko stezo in atletsko opremo. "Tivoli bo dobil novo "rolbo", v Zalogu se bo začel drugi del obnove in sanacije napačno izdelanih posameznih delov dvorane, na Krimu pa bodo obnovili infrastrukturo. Za to je v mestnem proračunu na voljo 2.200.000 evrov. Del sredstev bomo namenili tudi za sanacijo kopališča Kolezija. V tem letu bo pripravljena celotna dokumentacija, dela pa naj bi se začela 2009. Za prihodnje leto bo za večja investicijska dela v letu 2009 na voljo štiri milijone evrov. V teh dveh letih bomo za Kolezijo namenili 3,3 milijona evrov," je navedel Banovič.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
09. 01. 2008 17.43
clementia555 ,...... kaj ni to velik dosežek srebrna medalja v kolektivnem športu ,....kje pa so kej več dosegl do sedaj v kolektivnem športu ,....??? ----za časa vladavine janeza ivana janše šport pada na nulo ,....!!!---to so pa dejstva,.............
clementia555@yahoo.com
09. 01. 2008 16.58
Jankovic je bil predsednik okoli 8 let. V tem caus smo dosegli samo eno medaljo - srebrno na krilih domace publike (sem bila med njimi). Ze naslednje leto na Olimpijskih igrah je bilo vse po starem. Pri zenskaj pa v reprezentanci nismo dosegli nicesar. Pri Krimu so pa itak same tujke igrale z dvem ali tremi Slovenkami. Ko se je to obrabilo, je Jankovic veselo zapustil potapljajoco ladjo, da si ne bo umazal rok, ko bo klub dosegel dno.
doki007@email.si
09. 01. 2008 16.48
clementia555,......a maš prov jankovič je bil predsednik rokometne zveze slovenije ,....takrat je rokomet tako ženski kot moški funkcioniral dobro ,....smo meli evropske prvake ,....!! --kaj pa dej ko ni več predsednik rokometne zveze ,....dej mamo pa drek pa nobenih uspehov ,...!!!!
clementia555@yahoo.com
09. 01. 2008 16.43
graben: Ce me spomin ne vara je bil tudi predsednik Slovenske Atletske zveze. Tudi tam je pustil pogorisce. Pac mu je moral dati jankovic nekaj... Saj veste... Jobs for the boys. :-) soul: ***Lahko pa poveš kaj so npr. za šport v prestolnici naredili Rupel , Danica , Vika ....*** Za sport v Ljubljani so naredili toliko kot Jankovic. Nic. Jankovic se je neki hvalil z rokometnim klubom kot druzinskim podjetjem, potem pa ga je zapustil ko ni bilo vec uspehov. Brez slovenskih igralk. Sicer pa ni bistvneo vprasanje kaj je kdo nareidl za sport v Ljubljani. Bistveno je, kdo jih je izvolil za zupane LJ. :-)
doki007@email.si
09. 01. 2008 15.57
passion ,...kaj pa hokej olimpija ,...???' ----zadnja mesta v avstrijski ligi ,...pa vseeno tu ni jankoviča
Eastman
09. 01. 2008 15.52
tomi.passion saj si bogi, sem že spodaj napisal da je res čudno, da nisi kje na vrhu Mercatorja, Save ali Intereurope glede na tvoje poznavanje gospodarstva in managerskih veščin.
DarthRevan
09. 01. 2008 15.50
Tomi, ja kako pa da je Jugoslovanska hokejska reprezentanca igrala v skupini A? Sicer si pa s to svojo komunofobijo že prav zabaven. Si si že prebral štorijo, ki jo je napisal Frane Milčinski -Ježek: LOKALPATRIOTITIS?
prisoten@email.si
09. 01. 2008 15.39
tomi.passion tomi vidim, da se na šport res ne spozna. zato prosim bodi enkrat tiho pa bo. glede na izjave vidim da šport spremljaš le nekaj dni.
tomi.passion@gmail.com
09. 01. 2008 15.04
soul.pacient....šport spremljam zelo pozorno in aktivno. Nihče ne pravi, da so bili predhodniki kaj boljši. A Jankovića so polna usta kako sposoben manager je in kakšen ljubitelj športa je in kako vse v trenutku postavi na svoje mesto in oh in sploh. Mi lahko kdo pokaže, kaj je naredil na področju športa? Mi lahko kdo pokaže, kaj je sploh naredil? Ljubljana je še večja ciganija, kakor pač župan.
soul@hitri.com
09. 01. 2008 15.00
tomi.pacient če bi dobro spremljal šport v Ljubljani , bi videl da je ta propadel že pred leti, ko Jankovič še ni bil župan. Lahko pa poveš kaj so npr. za šport v prestolnici naredili Rupel , Danica , Vika ....
Eastman
09. 01. 2008 14.50
Glede na vse tvoje zapise in kritike passion se čudim da nisi kakšen vrhunski manager... glede na čas ki ga prebiješ med iskanjem prispevkov o Jankoviču dvomim da si.
tomi.passion@gmail.com
09. 01. 2008 14.46
Who the fuck is Roman Jakić???? Spet en partijski kader, ki misli, da je vrhunski športnik in manager, če si ogleda eno tekmo in sedi poleg Joca. Janković spet brca v temo. Potem se pa čudimo, da šport v Ljubljani propada, z izjemo Interblocka, ki je edini klub, ki nima nič z Jankovićem. V tem je očitno ključ, Jankovića stran pa bo šport spet živel.