Šport

Humar osvojil Anapurno

Ljubljana, 01. 11. 2007 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
David Stropnik
Komentarji
3

Tomaž Humar se je po Nanga Parbatu vrnil v svojem slogu in preplezal prvenstveno smer na Anapurno.


SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
02. 11. 2007 13.00
Res je, vse svetovne agencije so poročale o prizadevanjih in uspešnem poteku reševanja v Rupalu, takrat se je Slovenija pojavljala v svetu pogosto in v pozitivnem smislu, saj je šlo za reševalno akcijo, Pakistan je bil pa predstavljen ne le kot grožnja svetu z atomsko bombo, ampak kot država, ki s svojo vojsko pomaga posamezniku rešiti življenje. Nepal zdaj ni izkoristil te možnosti, mogoče niso zadovoljni, da ne bo tudi pri njih sezidali take šole, kot jo je Humar v Pakistanu, v zahvalo za to, da so mu rešili življeneje. Slabo, sicer bi počasi lahko rekli: Vsaka Humarjeva odprava ze znamenje temeljnega kamna nove šole. Očitno je zbral dovolj denarja za tisto šolo pod Nanga Parbatom, s preostankom se je pa skromno lotil te proslule J stene Anapurne. To pa je kar dvojna promocija, posebno prvo dejanje je skromno, brez medijev, otroci pač hodijo v šolo, kar je najvažnejše. Naj zdaj vzklikam: "Slava našemu junaku, Slovenija gre naprej?"
jurno
02. 11. 2007 09.52
samo za pohvalit!! pri nas je bil prispevek dolg 1,16" v tujini pa po 5 minut, da o pisanih medijih ne govorimo saj bo najmanj do novega leta na prvih straneh. pri nas bi ga pa na križ pribili najraje. slovenski alpinisti so špica svetovnega alpinizma in vsaka jim čast, so eni od največjih ambasadorjev Slovenije!!!!!!!!!
Tonček Balonček
02. 11. 2007 08.19
Brez bioenegetičarke, gejše, helikopterja, interneta, zunanjega ministra itd. pač ni v njegovem do zdaj znanem stilu! Vsi smo bili prepričanim da v Pakistanu pomaga betonirati npr. drugo plato ali polaga kritino na kakšni šoli pod Nanga Parbatom, on pa praktično v ilegali v J steno Anapurne. Zdaj bo verjetno prejemal tudi čestitke pakistanskih pilotov vojaškega helikopterja... Očitno ta princ čistosti res ni spremenil stila, le nadgradil ga je!