Šport

Interblock Olimpija v prvi ligi?

Ljubljana, 16. 11. 2007 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ponedeljek se bosta sestala Joc Pečečnik in Franci Zavrl in začela uradno združevati ljubljanska nogometna kluba.

V ponedeljek se bosta v Ljubljani sestala šefa dveh ljubljanskih nogometnih klubov, ki naj bi se tekmovalno in poslovno kmalu združila pod eno streho. Igralniški podjetnik Joc Pečečnik, predsednik ljubljanskega prvoligaša Interblock in Franci Zavrl, šef agencije Pristop in predsednik tretjeligaša Bežigrada Olimpije, bosta pravzaprav poskušala uskladiti dogovor o združitve obeh klubov, kar naj bi se zgodila po koncu letošnje tekmovalne sezone.

Igralniški tajkun Joc Pečečnik, predsednik NK Interblock, se združuje z Bežigradom Olimpijo.
Igralniški tajkun Joc Pečečnik, predsednik NK Interblock, se združuje z Bežigradom Olimpijo. FOTO: POP TV

Na to združitev je pod določenimi pogoji „tiho“ pristala tudi Nogometna zveza Slovenije in njen predsednik Rudi Zavrl, s katerim vse tesneje sodeluje tudi Pečečnik, ki naj bi seveda postal tudi predsednik združenega kluba. Nogometni navdušenec Pečečnik, ki se v nedeljo vrača s službenega potovanja v ZDA, bo klub in moštvo verjetno poimenoval Interblock Olimpija, tretjeligašu Bežigradu Olimpiji pa naj bi do konca letošnje tekmovalne sezone kot nekakšen združitveni „avans“ namenil približno 150.000 evrov. Predsednik bežigrajskega kluba Zavrl v času svojega mandata namreč ni uspel najti večjih sponzorjev in poslovnih partnerjev, ki bi klubu pomagali preživeti naslednji dve sezoni.

Podjetnik Franci Zavrl, predsednik NK Bežigrad Olimpija, bo kmalu nastopal v prvi ligi.
Podjetnik Franci Zavrl, predsednik NK Bežigrad Olimpija, bo kmalu nastopal v prvi ligi. FOTO: Dare Čekeliš

Bežigrad Olimpija naj bi se po tej sezoni iz tretje predvidoma preselila v drugo slovensko ligo, najhitrejša pot do prve lige pa je v tem primeru predčasna združitev s prvoligaškim Interblockom. Igralniški bogataš Pečečnik pa na drugi strani pri svojih nogometnih, poslovnih in nepremičninskih potrebuje močnejšo in bolj prepoznavno nogometno blagovno znamko kot je njegov Interblock, to pa je lahko le bežigrajska Olimpija.

Pečečnik in Zavrl, za katerim stoji tudi politično-poslovni lobist Janez Sodržnik, naj bi v ponedeljek podpisala tudi nekakšno pismo o nameri, nogometna Ljubljana pa bo tako že prihodnjo jesen dobila novega, „združenega“ prvoligaša.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joža3343
17. 11. 2007 15.21
OLIMPIJA v prvo ligo! TAKO je prav!
Miholjovka
17. 11. 2007 11.48
strinjam se z 666urosem ... zavrl pa sodržnik sta res lopova...
666uros@gmail.com
16. 11. 2007 17.35
POLOM!!! Lopovu Zavrlu ne da noben pametn človek nič denarja,zdj bo pa še pokopu Olimpijo. Kakšna združitev, to ne bo več Olimpija. Pa nš čudnega, da so zadeve take kot so, ko so pa zraven ljudje F. Zavrl, Janez Sodržnik itd....