Hokej

Zupančič Kopitarjev naslednik?

Ljubljana, 22. 05. 2015 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.F./T.Š.
Komentarji
1

Potem, ko je zadnji selektor Hokejske zveze Slovenije Matjaž Kopitar po koncu svetovnega prvenstva v Ostravi na Češkem odstopil s položaja, so vodilni na krovni organizaciji začeli z iskanjem novega selektorja. Strokovni svet je predlagal dosedanjega pomočnika Nika Zupančiča.

Bo Nik Zupančič novi selektor slovenske hokejske reprezentance? To bo znano v začetku meseca junija, ko bo na sporedu skupščina Hokejske zveze Slovenije. Strokovni svet HZS je obravnaval predlog Zupančiča za novega selektorja in bo z njim postregel tudi skupščini, razumljivo pa mora odločitev o prevzemu odgovornega mesta najprej sprejeti Zupančič sam. Ljubljančan se namreč še ni odločil, ali prevzeti funkcijo ali ne, zato izjav na temo prevzema selektorskega mesta ne komentira. V vsakem primeru je ta hip najresnejši kandidat za mesto, ki je ostalo izpraznjeno po slovesu Kopitarja.

Selektorjev pomočnik bo Ivo Jan, ki je pristal na sodelovanje. Jan, dolgoletni reprezentant, je bil v lanski sezoni pomočnik glavnega trenerja pri avstrijskem moštvu Graz99. Novi selektor se bo soočil z zahtevno nalogo, pripeljati rise nazaj med elito. Slovenski hokejisti so izpadli iz elitne divizije na SP na Češkem, svetovno prvenstvo skupine A Divizije 1 bo konec aprila leta 2016 na Poljskem.

Nik Zupančič in Matjaž Kopitar
Nik Zupančič in Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
24. 05. 2015 11.22
+11
KATASTROFA!!!!! Eden mutav - se povedat ne zna nic pametnega, drug pa hinjo. Fantje s zasluzijo kaj boljsega.