Hokej

Zmaji znova poraženi

Innsbruck, 21. 09. 2008 20.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tilie Olimpije so vknjižili še drugi zaporedni poraz. V 2. krogu lige Ebel so v gosteh izgubili proti Innsbrucku z 0:4.

Hokej
Hokej FOTO: Damjan Žibert

Innsbruck in Olimpija sta v drugi krog lige Ebel krenila s povsem različnima izhodiščema. Tirolci so v uvodnem dvoboju s 4:1 ugnali Graz 99ers, Ljubljančani pa so na domačem ledu doživeli pravo malo katastrofo, saj jih je s 7:0 premagal prvak Salzburg.

Innsburck je naval na točke začel takoj v prvi tretjini, saj si je priigral številne priložnosti, ki pa jih je z nekaj izjemnimi obrambami izničil novinec v ljubljanskih vratih Mike Morrison. Slednji je preprečil zadetke Kentu Salfiju (1., 15.), Martinu Hohenbergerju (5.), Philippu Lakosu (6.), Gerhardu Unterluggauerju (9.) in Stevu Guolli (11., 12.). Le po vratarjevi zaslugi so tako Ljubljančani ohranili nedotaknjeno mrežo.

Na začetku druge tretjine so Zmaji vrstili napade in imeli precej priložnosti za vodilni gol. Med njimi so se najbolj izkazali nekdanji ljubljenec innsbruškega občinstva Todd Elik (22.), Brendan Yarema (22.), ki sta imela po dve veliki priložnosti, Nik Zupančič (23.) in Frank Banham v igri z igralcem več. Kazen je sledila v 26. minuti, ko je novi zvezdnik Innsbrucka, Rem Murray, zadel z močnim strelom v protinapadu.

Že po 34 sekundah zadnjega dela je novinec Steve Guolla izkoristil napako Grega Kužnika in učinkovito zaključil protinapad. Vodstvo je v 49. minuti še povišal Dustin Johner, ki je v gneči v mrežo pospravil odbiti plošček po strelu Herberta Hohenbergerja. Končni izid je postavil branilec Gerhard Unterluggauer, ko je najprej zadel prečko, od te pa se je plošček odbil v hrbet ljubljanskega vratarja in končal v mreži.

V ljubljanskem taboru so po dveh porazih gotovo veseli dejstva, da se liga nadaljuje šele v petek. Realizacija je namreč povsem odpovedala, kar ne nazadnje dokazuje tudi dejstvo, da je v pripravljalnem obdobju strelsko razpoloženi Banham v 59. minuti iz vsega metra zgrešil prazen gol.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_poly_
25. 09. 2008 21.49
ja sej...logično olimpija.buuuuuuuuuuuuuuuuuuu