Hokej

Zmaji z zmago do končnice

Ljubljana, 15. 01. 2012 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tilie Olimpije so v tekmi 42. kroga razširjenega avstrijskega prvenstva premagali Graz 99ers s 4:2 in si tako zagotovili končnico v ligi EBEL.

Tilia Olimpija - Vienna Capitals - 10
Tilia Olimpija - Vienna Capitals - 10 FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski hokejisti so v prejšnjem krogu z zmago pri tradicionalno neugodnih Madžarih v Szekesfehervarju naredili velik korak k dokončni potrditvi uvrstitve v "zgornji dom" lestvice, kjer bo prvih šest ekip brez skrbi za končnico nadaljevalo drugi del tekmovanja. Z današnjo točko proti edinim teoretičnim tekmecem za šesto mesto iz Gradca pa bi dva kroga pred koncem prvega dela že potrdili uvrstitev med šest najboljših.

Pomembnost tekme za obe ekipi – Gradec je lovil še zadnje teoretične možnosti za preboj med šesterico – je prispevala k živčnosti in ne preveč privlačni predstavi v začetni tretjini. Povedli so gostje sredi prvega dela, ko je Robert Lembacher s strelom od daleč presenetil Jeana Phillipa Lamoureuxa. Domači pa so vrnili pet minut pozneje, ko je bil pred vrati na pravem mestu Jamie Fraser, sodniki pa so za priznanje zadetka potrebovali ogled posnetka. Pred tem je imela Olimpija na začetku tekme dva igralca več, nato še igro 5-4, ko sta v isti akciji vratnico zdela najprej Brad Cole, potem pa še Erik Pance.

Nadaljevanje je bilo precej boljše. Domači so stopili na plin in vratar Gradca Fabian Weinhandl je imel vse več dela. Gradec je igral vse bolj nervozno in grobo, posledica česar so bile številne kazni na strani gostov. Na 2:1 je povišal Petr Šachl po hitri uigrani akciji zeleno-belih, sredi tekme pa je bilo na semaforju 3:1, ko je prednost igralca več s strelom iz bližine pod prečko izkoristil Scott Hotham. Gostje v tem delu niso bili nevarni, redke protinapade pa je ukrotil Lamoureux. Domači bi lahko prednost še povišali, dve lepi priložnosti je imel Brock McBride, tri minute pred koncem pa je veselje branilcu Boštjanu Grozniku, znova ob igralcu več na ledu, preprečila vratnica.

Ljubljančani so pred zadnjo tretjino ostali brez poškodovanega kapetana Aleša Mušiča. Gradec je imel dvakrat zapored igralca več, toda prednosti ni izkoristil. Ko so bile moči izenačene, so pobudo spet prevzeli zmaji, ki so si nato ob svojem "power-playu" priigrali še dve veliki priložnosti za povišanje vodstva, a je strela Žige Panceta in Hothama ukrotil Weinhadl. Zadeli pa so nato gostje, ko so imeli v 54. minuti sami na ledu igralca več. Gostje so v zadnji minuti poskušali še brez vratarja, kar pa je kaznoval Matej Hočevar in postavil končni izid ter potrdil končnico.

Izid:
Tilia Olimpija - Graz 99ers 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bregar1234
15. 01. 2012 21.20
+18
olimpijaaaaaa upam da bo finale olimpija -medveščak
ggggggggggggfdgdfgdf
15. 01. 2012 21.02
+17
bravo Olimpija!!! PONOS SLOVENIJE!!
Celjustnik
15. 01. 2012 21.00
+26
Čestitke, če že našim ni uspelo je vsaj Zmajem!!
iker_casillas
15. 01. 2012 20.18
+28