Hokej

Zmaji v Tivoliju prizemljili Orle

Ljubljana, 22. 11. 2011 21.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tilie Olimpije so na tekmi 24. kroga lige Ebel premagali češko ekipo Orli Znojmo s 5:2 in nanizali drugo zaporedno zmago.

Hokejisti Tilie Olimpije so v prejšnjem krogu dobili derbi proti v zadnjem času resda precej oslabljenim Jeseničanom ter nakazali izhod iz manjše krize, ko so tudi izgubili nekaj mest na lestvici. Tokrat so, na tretji zaporedni tekmi v Tivoliju, gostili novince v ligi iz Znojma.

Hokejisti Tilie Olimpije so po zmagi nad železarji pokorili tudi češko ekipo Orli Znojmo.
Hokejisti Tilie Olimpije so po zmagi nad železarji pokorili tudi češko ekipo Orli Znojmo. FOTO: Damjan Žibert

Ekipi sta dvoboj začeli v dokaj počasnem ritmu, prvi pa so do priložnosti prišli gostje in jo v peti minuti tudi izkoristili. Vendar se Čehi niso prav dolgo veselili vodstva, saj so domači le dobre pol minute pozneje po hitri akciji in strelu Anžeta Ropreta takoj izenačili. Tudi v nadaljevanju igra ni bila dosti živahnejša, gostje pa so bili neuspešni ob številčni prednosti. Bolj uspešni pa so bili v tem elementu Ljubljančani, ki imajo v tej sezoni sicer pogosto težave z realizacijo "power-playa", tokrat pa je v polno zadel Tomi Mustonen. Takoj zatem je bil v prodoru še Žiga Pance, a je vratar Ondrej Kacetl njegov strel ubranil. Domači vratar Jean Phillipe Lamoureux pa se je moral izkazati ob koncu tretjine, ko so njegovi soigralci popustili v obrambi in so hokejisti Znojma prišli do nekaj nevarnih strelov.

Podobno je bilo v drugem delu. Ljubljančani so imeli rahlo terensko premoč, dvakrat tudi igralca več na ledu, ko so se med drugim Čehi branili tudi z namernim premikanjem vrat. A gola ni bilo, v sicer redkih nasprotnih napadih pa so bili še vedno nevarni tudi gostje. Zmaji pa so lažje zadihali v 33. minuti, ko je John Hughes preigral obrambo tekmecev ter iz vrat potegnil še Kacetla, potem pa zadrsal za gol in podal branilcu Sergeju Smirnovu, ki mu ni bilo težko zadeti. Zadetek je dal krila domačim. Toda ploščki po strelih Huhgesa in Mustonena niso končali za hrbtom gostujočega vratarja, čeprav so imeli zeleno-beli ob koncu drugega dela še enkrat na ledu igralca več.

A tekmeci se še niso predali in so v začetku zadnje tretjine močno pritisnili. Ljubljančani pa so odgovorili na najboljši način, z golom, ko je Eric Pance ob številčni prednosti v 44. minuti hiter prodor kronal z natančnim strelom. Pet minut pozneje je bilo 5:1, ko je po podaji Petra Šachla iz bližine zadel mladi Ken Ograjenšek, za piko na i visoki zmagi pa je nato Lamoureux ubranil še kazenski strel Petru Pucherju. Isti igralec je nato sicer zadel za končnih 5:2, kar pa ni več vplivalo na potek tekme.

Izid:
Tilia Olimpija – Orli Znojmo 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Never forget 11.7.95
22. 11. 2011 23.57
+5
Bravo fantje.Me veselijo vase zmage.Sploh pa to,da se od nekaterih se zelo veliko pricakuje.Tko da,mislm da nebi smel bit problemov.
metalc4ever
22. 11. 2011 22.34
+10
vse čestitke ograjenšku, res sem mu privoščil gol. drugače pa se spet dvigujemo, bravo naši :)