Hokej

VIDEO: Zmaji tudi v gosteh boljši od Beljaka

Beljak, 20. 11. 2012 21.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 23. kroga lige Ebel v gosteh premagali beljaško ekipo VSV s 3:2. Junak druge zaporedne zmage proti Beljaku je bil Jan Muršak, ki je zabil dva gola.

Jan Muršak je znova pokazal svoje odlike.
Jan Muršak je znova pokazal svoje odlike. FOTO: Miro Majcen

Ljubljanski hokejisti so v zadnjem tednu na treh tekmah osvojili pet točk, med drugim so v gosteh premagali Medveščak in doma iztržili točko proti prvakom iz Linza. Z današnjimi tekmeci, pri katerih je vrsta starih ljubljanskih znancev iz prejšnje sezone – na čelu s trenerjem Hannujem Järvenpääjem in lanskima nosilcema igre v zelenem dresu Johnom Hughesom in vratarjem Jeanom Philippom Lamoureuxom – so se pomerili že v petek v Tivoliju in takrat zmagali s 3:2. Na revanši na Koroškem pa so bili Ljubljančani znova boljši in še enkrat, z enakim izidom, premagali moštvo iz Beljaka predvsem po odlični igri v drugem delu tekme in dosegli sedmo letošnjo zmago v gosteh.

V Beljaku so zeleno-beli zaigrali brez Scotta Freemana (na 20 tekmah je zbral 13 točk), s katerim so se dan pred tekmo v ljubljanskem klubu sporazumno razšli. Domači so začeli izjemno napadalno. Vratar gostov Jerry Kuhn je imel nenehno veliko prometa pred svojim golom, vendar se je izkazal z odlično predstavo. Beljak je kar trikrat zadel okvir vrat, dvakrat so domači zahtevali ogled posnetka, a je vsakič ostalo pri tem, da plošček ni prešel golove črte. V osmi minuti so domači imeli dva igralca več, a so zmaji tudi ta nalet ustavili. Ko se je prva tretjina po 20 obrambah Kuhna končala z 0:0, so gostje verjeli, da lahko to pomeni temelj za uspeh.

Bojan Zajc je svoje varovance popeljal še do druge zaporedne zmage nad Beljakom.
Bojan Zajc je svoje varovance popeljal še do druge zaporedne zmage nad Beljakom. FOTO: Damjan Žibert

Nadaljevanje je potekalo po tem receptu. V 34. minuti je z igralcem več z natančnim strelom na daljšo vratnico Lamoureuxa premagal Jan Muršak. Vratar Beljaka je bil ob tem strelu brez moči, vendar so se domači v zadnjem delu v 44. minuti preko Michaela Grabnerja vrnili v igro. Navijači v Mestni dvorani so pričakovali popoln preobrat, toda to je bil račun brez krčmarja oziroma brez Kuhna. Ta je še naprej spravljal v obup domače napadalce, neustavljiv pa je bil na drugi strani Muršak. V 49. minuti je še drugič zatresel mrežo za novo vodstvo gostov. Ko so Ljubljančani v 51. minuti po hitrem protinapadu dosegli še tretji gol, uspešen je bil Kevin de Vergilio, so domači navdušenci utihnili. Ob igralcu več je VSV še nekajkrat zapretil, v 57. pa tudi zadel. Gol za 2:3 jim je vlil upanje, Ljubljančani pa so zdržali, čeprav so Beljačani v zadnji minuti igrali brez vratarja. V naslednjem krogu zmaje čaka novo gostovanje, v petek se bodo odpravili k češkim orlom v Znojmo.

Izid:

VSV Beljak – Telemach Olimpija 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Grabner (44.), Petrik (57.); Muršak (34., 48.), De Vergilio (51.)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Giant_Boss
21. 11. 2012 14.49
+4
najjači smo!
El Diablo 2013
21. 11. 2012 06.43
+18
Zadnjic sem prebral izjavo hanuja: Beljak je manjse mesto kot Ljubljana, vendar imas veliko vec za videt in pocet. No, zdej is meu kej za videt, pa se za pocet bos meu kej z analizam - ce ti bodo lastniki kluba pustil se dolg Pozdrav iz Ljubljane hanu!
El Diablo 2013
21. 11. 2012 06.37
+18
Ja hanu, se ena tekma kot vsaka druga a ne in se enkrat so ti dokazal, da ti nc ne pomaga, ce poberes cel prvi napad z vratarjem vred, ce nimas domisljije, timskega duha in imas prevec dnarja na razpolago...ti in tisti zanoski aka zagrebsucks, sta glih za skupi BRAVO OLIMPIJA, Bravo Zeko!
Omen3
20. 11. 2012 22.34
+11
Čestitke igralcem za borbeno igro in zmago.....proti VSV so še posebno motivirani,ker bi radi dokazali,da se da nadomestiti trenerja in dobršen del ekipe,ki je odšel po lanski sezoni prav v Beljak.... Če je verjeti,da se zgodovina ponavlja....bodo po koncu sezone kupili še Kuhna.... :D
Zagreb..Rocks
20. 11. 2012 22.30
-26
Številka ena na tabeli je najboljša.
El Diablo 2013
21. 11. 2012 06.31
+14
A to si mislu na dinamo zagreb v LP...ja, res so prvi od zadaj, pa se gol razliko majo rekordno - v minus
JuBoXD
21. 11. 2012 07.52
+7
jap številka ena je najbojši... ki je izgubila proti enemu klubi na 10 mesto. In to še v gosteh.
Thrash
21. 11. 2012 12.11
+2
Držim pesti, da zmagate v Salzburgu. V končnici vas pa pojemo k Kraš čokolado !
Zverina56
21. 11. 2012 12.26
+5
ZagrebCocks, ja kaj vam pomaga zdej številka 1 na lestvici ko pa bote že izpadl v četrtfinalu al pa polfinalu :D še do tja neb prlezl če neb mel tok tujcev s dvojnimi potnimi listi, sej le brez teh bi bli glih na ravni kakega Innsbruck-a :D torej bi bli vreča za napucavanje :D torej bi vas vsak klub zluftu z najman tremi goli razlike :D sej se mi kr smilte hrčki ko takole bučno navijate za Medvedji golaž, kar na reprezentančni ravni ne morte dosežt, ko ste tako bogi in ste izpadl v II divizijo svetovnega hokeja :D aja dej mi še odgovor na tole vprašanje, povej mi 3 najbolše uvrstitve vaše reprezentance v Elitni Divizij??? aja sej nimate še nobenga rezultata heheheh :D pa lep pozdrav v vaš zaprašen mest
metalc4ever
20. 11. 2012 22.16
+24
vse pohvale fantom za borbo, še posebej pa bi izpostavil muršaka in kuhna, danes brez njiju dveh ne bi bili niti blizu zmage.