Hokej

VIDEO: Zmaji redni del končali s porazom

Ljubljana, 20. 01. 2013 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 44. kroga lige Ebel v Gradcu izgubili z ekipo Graz 99ers z 0:4. Ljubljančani bodo tekmovanje naslednji teden nadaljevali v skupini od 7. do 12. mesta, iz katere prvi dve mesti vodita v končnico tekmovanja.

Za Ljubljančane tekma zadnjega kroga prvega dela prvenstva ni imela več posebnega pomena, saj so že pred časom izgubili možnosti za skok v prvo polovico lige, ki ima končnico že zagotovljeno. Zanje bi bilo ob najboljšem razpletu sicer še dosegljivo deveto mesto in s tem točka več pred nadaljevanjem, a bi za to morali zmagati ter obenem računati na poraz Sape v Celovcu. Slednje se je uresničilo, vendar je poraz v Gradcu odpihnil teoretično možnost skoka na deveto mesto. Po dveh visokih porazih proti Salzburgu in Linzu doma so tako zmaji proti ekipi z vrha lestvice doživeli še tretji zaporedni poraz, tokrat tudi brez doseženega gola.

Telemach Olimpija - Linz - 4
Telemach Olimpija - Linz - 4 FOTO: Damjan Žibert

Tekma se je začela slabo za goste, saj je branilca Boštjana Groznika takoj na začetku plošček zadel v čelo in so mu morali rano zašiti, njegov nastop na torkovi tekmi je vprašljiv. Po dokaj izenačenem prvem delu brez golov je odločitev o zmagovalcu padla v drugem. Gostje bi to tretjino lahko končali drugače kot z visokim zaostankom 0:3. Že v 25. sekundi je bil Chris d'Alvise sam pred domačim vratarjem Sebastianom Stefaniszinom, a je bil ta uspešnejši. Ključ do morebitnega uspeha pa je bila spet igra z enim ali dvema igralcema več, ki zmajem v zadnjem času povzroča zares veliko težav. V 29. minuti so tako imeli kar 80 sekund dva igralca več, toda po mlačni igri z le eno pravo priložnostjo niso zadeli. Kazen je prišla kmalu, saj so domači, čeprav so si hitro prislužili še eno izključitev, celo z igralcem manj zadeli mrežo Matica Boha, slednji je tokrat zadnjič nadomeščal kaznovanega Jerryja Kuhna. Od takrat so bili gospodarji na ledu domači igralci, v razmiku nekaj minut so dosegli še dva gola z igralcem več in tekma je bila praktično odločena že pred zadnjim odmorom.

V zadnji tretjini so oboji le čakali konec tekme, Manuel Ganahl je za piko na i zmage Gradca dosegel še četrti gol. S tem uspehom je Gradec prišel do tretjega mesta na lestvici. Pred nadaljevanjem lige ne bo nobene daljše prekinitve, saj se bo drugi del tekmovanja začel že v torek. Zmaji bodo prvo tekmo igrali v gosteh, njihov tekmec bo madžarska Sapa. V petek bo v Tivoli prišel Salzburg, ki je danes premagal vodilni Dunaj, v nedeljo pa sledi še eno gostovanje v Znojmu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metalc4ever
21. 01. 2013 18.25
-1
tekme nisem gledal, zato težko karkoli rečem. si pa na podlagi prejšnjih tekem predstavljam, kako je bilo. igramo veliko preveč obrambno, kar je razumljivo. boh je nezanesljiv, ampak če pogledam prve tekme ga res težko okrivim za poraz. beki so preslabi, da bi ga lahko krivil. no, v glavnem, ker boh ni na nivoju kuhna, so tudi vsi napadalci zadaj in to je posledica majhnega števila naših golov. enostavno nimamo dobrih napadov, ker igramo le obrambo, pa še to slabo. ko se vrne kuhn, pričakujem boljšo igro in tudi zmage. seveda, če ni sedaj izgubil forme, ki jo je imel pred kaznijo. v torek bi bilo lepo, če premagamo golaže, letos nam ležijo :)
?efurji_raus
21. 01. 2013 10.58
+0
Saj bi jim Graz zabil še vsaj enega sam kaj ko smo že tako globoko v januarju da petarde niso več dovoljene...
hotka
21. 01. 2013 08.55
+1
Pa dej Stromberg mal se umir no.Kaj pa naj bi pisali ob tako porazni igri?? Pa kaj je teb človek, si ti odvisen od teh člankov al kaj?? Pa OK vi na jesenicah lahko tud zdej navijate ko ste brez kluba, sej vam noben ne brani.
stromberg
21. 01. 2013 09.27
+1
*,zdej vam je brezveze kej pisat,še nedolgo nazaj ste se pa duval,ko so vaši zmajčki zmagal par tekem zapored.
El Diabbolo
21. 01. 2013 12.41
+0
Človek a ti nisi pismen. Kaj nej pišemo da je igra porazna brez kombinatorike golman totalna luknja k da ga nebi blo. A ma smisel to še poudarjat. Dejstvo je da jih je po odhodu Muršaka od takih rezultatov reševal Khun Sploh ne vem kaj delaš na tej strani. tastran je namenjena navijačem Olimpije in njihovim komentarjem ne pa neki jeseniški propalici. Pejd tja kjer so članki o Jesenicah pa tm komentiraj. Aja nimaš kje in kej..............
stromberg
21. 01. 2013 00.01
+3
no ZVER23 in ostali navijači,ob porazih zmajev vas pa ni nikjer.a moram spet jest prvi pisat komentarje????zdej se vidi,kakšni navijači ste,same dvolične riti,ko olimpija zmaguje so vas polna usta hvale,ob dveh ali treh porazih pa vs ni nikjer.nekej si zapomnite,svojemu klubu je treba stat ob strani v dobrem in slabem,tega se boste pa žal moral naučit od ns navijačev jesenic.
metalc4ever
21. 01. 2013 18.23
če bi vi imeli tako radi svoj klub, bi hodili na tekme od HD Mladi, tako v DP kot v EBYSL. ne sanjaj o neki vaši zvestobi, lani se spomnim, da ste imeli na eni tekmi v EBEL 500 folka na tekmi. škoda, ker si tiste tekme nisem shranil, bi zdaj zelo sedla v tale moj komentar :)