Hokej

Zmaji praznih rok in s polno mrežo iz Celovca

Celovec, 07. 02. 2016 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so v drugem delu lige EBEL doživeli nov poraz. V Celovcu je bil boljši domači KAC, ki je zmajem do vrha napolnil mrežo in na koncu slavil s 7:3.

Varovanci Bojana Zajca so bili kljub vodstvu z 2:0 na koncu daleč od zmage.
Varovanci Bojana Zajca so bili kljub vodstvu z 2:0 na koncu daleč od zmage. FOTO: Damjan Žibert

Pred tekmo so imeli zeleno-beli še nekaj zares minimalnih teoretičnih možnosti za končnico, a ob povsem sanjskem razpletu z zmagami na vseh preostalih tekmah in porazih tekmecev. Zdaj ko so izgubili v Celovcu, pa tudi te teorije ni več in sezono lige Ebel bodo končali po reprezentančnem premoru. Skorajda popolni Ljubljančani so hrabro začeli tekmo in v prvem delu zagospodarili na ledu. Aleš Mušič je takoj močno ogrel vratarja Bernharda Brücklerja, v naslednji minuti je imel priložnost še Nardo Nagtzaam. Domači so nevarneje napadli šele v peti minuti, ko sta zapretila Thomas Koch in Oliver Setzinger. V osmi minuti pa je po silovitem pritisku domačih Oliver Roy ubranil močan strel Istvana Sofrona. V deveti minuti je sledil hladen tuš za domače, ko je Aljaž Uduč sprožil z velike razdalje, plošček pa je presenetil domačega vratarja. V 15. minuti je z igralcem več Andrej Tavželj zadel okvir gola. Kapetan Ljubljančanov je bil prepričan, da je bil plošček v golu, a je video pokazal, da zadetka ni bilo. Z igralcem manj so nato domači imeli protinapad, vendar so ga zapravili.

Alarm za domače se je še povečal, ko so goste na začetku druge tretjine ob igri 4-4, po strelu Nika Pema, le centimetri delili od drugega gola, ko pa se je Olimpija ubranila z igralcem manj, je iz protinapada zadel Mušič. Stanje v celovški dvorani je bilo za domače še bolj turobno, s še več žvižgi. Takrat pa je po mnenju ljubljanskega tabora na sceno močno stopil ameriški glavni sodnik Warshaw, ki v tej sezoni doslej še nikoli ni sodil Olimpiji, tokrat pa so ga delegirali za tekmo. Do izenačenja so domači prišli še brez njegove pomoči, od tam naprej pa so gostje veliko časa prebili na ledu z enim ali dvema igralcema manj. V 37. in 41. minuti sta se zgodila ključna trenutka, ko so domači ušli na +2, igra gostov je razpadla, Celovec pa je hitro dosegel še tri gole.

Roya je nato po šestem golu v vratih zamenjal Tomaž Trelc, ki pa je tudi takoj moral po plošček v mrežo. V zadnji minuti je Žiga Pešut sekundo pred koncem postavil končnih 3:7.

Izid:
KAC Celovec - Telemach Olimpija 7:3 (0:1, 3:1, 4:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
08. 02. 2016 10.42
+1
zvezdica letos ostaja v mestu jekla
Primož Roži? 1
07. 02. 2016 20.25
+1
nič novega,,,....hvala za blamažo