Hokej

Zmaji po polovici tekme držali 0:0, a mestno dvorano Dornbirna zapuščajo praznih rok

Dornbirn, 13. 12. 2015 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 30. kroga lige Ebel klonili na gostovanju pri Dornbirnu z 2:6 (0:0, 1:3, 1:3). Zmaji so se na Predarlskem nasprotniku dobro upirali do polovice tekme, nato pa z nezbranostjo v obrambi dopustili domačim hokejistom, da ostanejo neporaženi proti zmajem pred domačimi gledalci.

Hokejisti Olimpije nadaljujejo s slabimi predstavami v ligi Ebel.
Hokejisti Olimpije nadaljujejo s slabimi predstavami v ligi Ebel. FOTO: Damjan Žibert

Po sobotnem polomu v Innsbrucku, ko so zmaji na enem od dveh zaporednih gostovanj na zahodu Avstrije doživeli poraz z 1:8 proti Innsbrucku, so v nedeljo gostovali še pri Dornbirnu. Ta je za zmaje eden najbolj neugodnih tekmecev v ligi, saj v domači dvorani v bojih z Ljubljančani še nikoli ni klonil. Tokrat je gostom dobro kazalo do polovice tekme, ko je bilo 0:0, potem pa sta sledili dve kratki obdobji, ko so dobili več golov in na koncu je bilo 6:2. Vse do 30. minute se rezultat ni spreminjal, tudi zaradi dobrih obramb vratarja gostov Oliverja Roya. Svoje priložnosti pa so, predvsem ob igralcu več, imeli tudi Ljubljančani. Toda ostale so neizkoriščene, v 26. minuti so sicer dobro kombinirali, vendar brez pravega strela. Nato pa je spet sledilo nekaj črnih minut in domači so v manj kot štirih minutah povedli s 3:0. V 33. minuti je tako kazalo na gladko zmago, v teh trenutkih pa je bil najbolj nevaren nekdanji zmaj Chris D'Alvise.

Do polovice tekme so zmaji sicer držali neodločeni izid 0:0.
Do polovice tekme so zmaji sicer držali neodločeni izid 0:0. FOTO: Damjan Žibert

Ob koncu drugega dela je znižal Gal Koren za svoj prvi gol po vrnitvi v Olimpijo. To je goste precej dvignilo, v 42. minuti je imel priložnost Žiga Pešut, izkazal se je domači vratar David Madlener, dve minuti zatem pa je zadel Jure Sotlar in napovedal morda tudi drugačen razplet. A v zadnjih minutah so se domači spet zbrali, po 46. minuti pa, ko so bili blizu še enemu golu, a je goste rešila vratnica, so zmaji zadnjič zapretili v 54. minuti, sledil pa je še en mrk kot sredi druge tretjine s tremi hitrimi goli, peti in šesti sta padla v vsega 11 sekundah, tako da je bil nov visok poraz neizbežen.

Liga Ebel, 30. krog:

Dornbirn - Telemach Olimpija 6:2 (0:0, 3:1, 3:1) 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trava@pinkponk.com
14. 12. 2015 12.57
+1
JA NAJBOLJ ŽALOSTNO PA JE DA IZGUBLJAJO IZ TEKME V TEKMO IN SO ZABETONIRANI NA ZADNJEM MESTU V LIGI EBEL KJER BI MORALI POKAZATI NAJVEČ SE ŠIROKOKUSIJO KAKO SO NAJBOLJŠI IN OH IN SPLOH KO PREMAGAJO JESENICE,A SE VAM NE ZDI ŽABICE DA TISTA ZMAGA PROTI JESENICAM JE BOLJ JALOVA KOT PONOSNA.IN KJE SO SEDAJ NAVIJAČI OLIMPIJE,NI JIH KER JIH JE SRAM.
carnia
14. 12. 2015 08.22
+2
Ja kako pa. Kaj pa drugega kot pa poraz. Lepo v INL pa je to to.Pa brez zamere, ampak tako stanje kot je v klubu je boljš stopiti stopnico nižje ter začeti z nova.
j1n
13. 12. 2015 21.54
+0
Olimpije sploh ne morš več užalt..