Hokej

Zmaji ostali praznih rok

Ljubljana, 02. 12. 2011 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tilie Olimpije so v 27. krogu avstrijske lige Ebel gostili madžarsko moštvo SAPA Fehervar. Gostje so v dvorani Tivoli slavili z rezultatom 4:3.

Tilia Olimpija - Beljak - 19
Tilia Olimpija - Beljak - 19 FOTO: Damjan Žibert

Gotovo je bil za Ljubljančane obračun z madžarskimi prvaki v Tivoliju najpomembnejši v dosedanjem delu sezone, saj Sapa preti prav zmajem za uvrstitev med šest najboljših po 40 odigranih tekmah. Ob dejstvu, da so Madžari v tej sezoni že dvakrat slavili na tekmah z Olimpijo – tudi v Tivoliju pred slabim mesecem s 5:2 –, so točke imele dvojni pomen.

Vse skupaj se je za domače začelo uspešno, saj so že v 73. sekundi z igralcem več povedli. Toda gledalci so se prav dobro spomnili, da je prav tako v drugi minuti tudi na zadnjem dvoboju zadel Anže Ropret, pa so na koncu gosti zanesljivo zmagali. Da so še kako neugodni, so Madžari pokazali v šesti minuti, ko so z igralcem več prek svojega najboljšega strelca Dereka Ryana izenačili.

Isti igralec je imel že v prvi minuti drugega dela, ko so imeli domači igralca več, lepo priložnost, a je vratar Jean Philippe Lamoureux obranil njegov strel. Potem pa so gledalci vendarle videli nov gol za domače, ki so si ga gosti zabili praktično sami, saj je Eric Pance z leve strani bolj podal pred gol kot streljal, tam pa je plošček našel pot čez črto. Ko je minuto in pol pozneje John Hughes povišal na 3:1 z igralcem več, so si mnogi v Tivoliju oddahnili. Vodstvo bi lahko v 30. minuti še povišal slavljenec Petr Šachl, a mu ni uspelo premagati na tleh ležečega vratarja. S tem se je uspešna zgodba domačih končala. Sledile so črne minute, grobe napake v obrambi, tako da so Madžari na hitro v 36. minuti spet izenačili.

V zadnjem delu so se gosti predvsem branili, kajti že osvojena točka bi bila zanje enaka zmagi. Toda v 57. minuti jih je s hudo napako obdaril Sergej Smirnov, ki je podal Istvanu Sofronu. Ta darila ni izpustil iz rok, premagal Lamoureuxa in popeljal svojo ekipo v vodstvo. Zmaji so v zadnjih 75 sekundah silovito pritisnili, tudi brez vratarja, a do izenačenja ni prišlo, čeprav je imel 15 sekund pred koncem Žiga Pance novo veliko priložnost, vendar se je izkazal vratar Adam Munro. Tako so Madžari osvojili še šesto točko v medsebojnih tekmah in zaostanek za Olimpijo zmanjšali le na dve točki.


Izid:

Tilia Olimpija - SAPA Fehervar 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
04. 12. 2011 22.10
metalc4ever goro seminarskih za fax, če že lih morš vedt :(
metalc4ever
04. 12. 2011 20.24
+1
no ja, kaj pa taka zvesta navijača jesenic, KennyJR in trava delata doma, ko pa jesenice igrajo tekmo? pa ja nista obupala? jaz se nič ne tolažim, trava, se le branim... hočem ti dopovedati, da ti nam ne moreš pisati, da smo bedni in ne vem kaj, ko pa ste sami na dnu, rezultate pa imate slabše od nas. to je vse :)
KennyJR
04. 12. 2011 18.59
+0
no da nebo slučajno danes olimpija z vsemi super tujci in nevem še čim izgubila huje kot jeseničani s štirimi branilci pa brez tujcev ki so odšli :D se še veselim 26. 12. ;) ;) ;)
dule100
04. 12. 2011 08.34
Saj ni bilo za pričakovati, da bodo tako nadaljevali, kot so začeli. Sedaj je treba vse podrediti borbi za vstop v končnico ! Upajmo, da jim bo uspelo !
trava@pinkponk.com
03. 12. 2011 19.28
-2
veš kaj pazi na besede da ne bo kakšnega razočaranja na lestvici.vse je še odprto.in ne hvali dneva pred nočjo. ja res je mi smo zadnji ja imamo težave s financami ampak sramote pa nobenemu ne delamo. z nami nima nihče težav kot jih imajo z vami.policija vas spremlja povsod.tuji klubi se pritožujejo čez vas žabice da ste neulikani. ne nam metati pod nos finančne težave ker mi jih vsaj rešujemo vi pa ko v te težave pridete jih mogoče nekaj časa poskušate rešiti ko vam zmanka oziroma nočete dolgov pa objavite stečaj.in kdo potem dela sramoto.pomojem vi. ampak res kako ste dvolični.enako počnete vi ampak nikoli ne priznate. ti kar bodi višji od nas.sam glej da se ne srečamo ko boste vi padali padali.zelo zelo razočarani boste na koncu ravno vi ker se dajete da ste bogovi.ne mislit da vam bodo drugi klubi pustili da boste zmagal kar mislite si,krepko in fejst se boste morali potruditi za zmago. no eden ki je bil dolgo časa pod vami vas je prihitel to je medveščak in verjetno vas bo še kdo.in na koncu se boste borili za 8 mesto.zato ne bodi tako nadut. pazi da ne boš presenečen.
metalc4ever
03. 12. 2011 19.42
+2
kdo je nadut, zadnji ste pa še vedno si glasna, pa vsi ti govorijo, da že enkrat bodi tiho. nikoli nisem govoril čez vas, da nam delate sramoto, a zdaj pa bom. če ti lahko govoriš, da smo mi bedni, da bomo padli po lestvici in vse, bom pa tudi jaz rekel, sram me je zaradi situacije na jesenicah. medveščaka mi ne meči pod nos, dokler jim ne boste dali gola. prav? nehaj že s temi napovedmi, ker še manj zadaneš kot dani.
trava@pinkponk.com
04. 12. 2011 19.36
+0
ha ha ha ne bom tih.pa še bolj bom glasna pa me prav briga kaj drugi govorijo. kot pa je videno danes se moje napovedi uresničujejo. 6:0 danes izgubljate in počasi padate po lestvici navzdol.kakor hočeš to se že dogaja in sprijazni se s tem. ampak danes pa resnično uživam beljak vam je SUPER SPRAŠIL RIT IN MOJA NAPOVED SE JE URESNIČILA PORAZI SE NADALJUJEJO. ME PRAV BRIGA MEDVEŠČAK JE DRUGI IN ME PRAV VESELI DA SI PENAST OD JEZE.NE SE BAT ZA NAS.MI VAM BOMO ŽE POKAZALI KREMPLJE ŠE MAL POČAK.
metalc4ever
04. 12. 2011 19.44
+0
beljak nam je sprašil rit? mi smo vsaj gol dali, vi ga pri njih 2x zapored niste. nisem penast od jeze, navsezadnje ti uporabljaš caps, ki označuje kričanje, mar ne? letos gremo v končnico, trenutno smo v manjši krizi... še vedno pa pridem komentirati, ne pa tako kot ti, ko so vaši na prvem derbiju izgubili, te 1 mesec ni bilo tukaj.
trava@pinkponk.com
04. 12. 2011 20.10
-1
ja kaj je pa drugega kot pa da so vam sprašili rit.ja vi ste dali 1 gol prejeli pa 6 in vi se tolažite s tem da mi pa nismo dali nobenega in da smo celo 2x zgubili.veš kaj to je zelo zelo slaba tolažba.vi bi sedaj mogli razturat ne pa izgubljat in s tako igro ki je bila danes bo zelo težko.
Tina Vovk
05. 12. 2011 17.37
grrrrr..kolk me jezajo takile komentarji nekoga ki trdi da je navijač jesenic.. Res me zanima kolk tekm dejansko vidiš u živo, kolkrat greš domov brez glasilk, ker si kljub temu da zgubljamo navijala do onemoglosti, kolk šalov pa dresov maš doma in navsezadnje ali si tolk faca da si kej prispevala za naše heroje????!!!?? Mogla se boš zavedat, da smo konkurenca ko dejansko igramo derbi..drugač pa ne bi blo lepšga kot oba slovenska kluba v končnici.. Najhujš je pa komentar, da ja smo zadnji ampak sramote ne delamo nobenmu??? ammm..navijači in igralci niso isti šmorn in je že res, da bi se lahko navijači olimpije lepš obnašal sam hej tko je in ne vem zakaj se je treba v to vtikat. Dokler smo jeseniški navijači povsod dobrodošli je vse ok! Krivimo pa sodnike vsi po vrsti..po vsaki slabši tekmi, ker dejstvo je da ne sodijo za nas in da mamo tako mi kot zeleni z njimi probleme! Kar se pa tiče tegale poraza..škoda, smola, slab dan..nima veze Villach je bil tokrat bolš.. Jeseničani smo mogl prežvečit že par takih porazov, sam to pride in gre..prepričana pa sm, da to ni neka huda kriza ki bi olimpijo spravla na sam rep lestvice. Če že mormo bit en pr drugmu na lestvic bi blo bolš,če bi se mi povzpel za par mest :) Za konec pa ne glede na rezultate konec sezone: moje srce bije za rdeče!
trava@pinkponk.com
03. 12. 2011 11.20
-1
ha ha ha to pa je vic stoletja imeli smo smolo.ne niste imeli smolo žal. ko so jeseničani vodili s 3:1 in potem po istem kopitu izgubili se še spomnite kaj ste rekli.da smo nesposobni no vračam vam enako velja za vas. če bi ti znal brat bi bilo zelo dobro.NAPISALA SEM.DA MORATE TO TEKMO V NEDELJO ZMAGAT DRUGAČE BOSTE IMELI TEŽAVE IN ZAČELI PADATI PO LESTVICI NAVZDOL.in ne vem kaj ti tukaj ne razumeš.če pogledaš lestvico se kar nekaj klubov drzno približuje vašem mestu.in če vas vsi teli prehitijo ste na šestem sedmem mestu.zato jutri morate zmagat če nočete takega scenarija.ampak mislim da bo pa težka.ker sedaj se gre pa vsem da pridejo do 6 mesta in bodo dali vse od sebe.imate toliko moči da vam uspe.
trava@pinkponk.com
03. 12. 2011 11.22
-1
ja pa še nekaj a nisi bil ravno ti tisti ki si meni rekel da vedno iščemo krivce drugod. no ko pogledam tvoj komentar se mi zdi da za vaš poraz krivite sodnike
metalc4ever
03. 12. 2011 13.21
govoriš, da jaz ne znam brati, pa sploh ne prebereš mojega komentarja... (predzadnja vrstica, draga trava)
metalc4ever
03. 12. 2011 13.23
pa glede tega, da smo govorili, da ste nesposobni. nikoli nisem rekel in nihče od nas, da ste nesposobni ker ste po vodstvu izgubili, pač pa zato, ker ste imeli 2x 5 na 3, niste zadeli in se na koncu jezili na sodnike! pa še to, glede na to, da ste zadnji, bi bilo lepo, če bi nehala govoriti čez olimpijo, glede na to, koliko višje od vas smo ;) vi bi se pa tudi lahko počasi komu približali, da ne boste sramote sloveniji delali.
metalc4ever
03. 12. 2011 11.01
+1
lol, 2 poraza in spet govorimo o vrhunskem padcu :D imeli smo SMOLO. verjetno se bo vsak strinjal, da so bili sodniki sramota. navsezadnje, če sodnik v tretjini sape pomotoma zapiska, NE VE, zakaj je zapiskal, in je sodniški met v naši tretjini... takrat smo dobili gol, in pom je šlo samo še dol. sramota, res. pa da ne boš govorila, da so sodniki krivi, kriva je obramba, ki je bila prepočasna za napadalce sape. OLIMPIJA!
antiovca
03. 12. 2011 09.19
+0
Če vodiš 3-1, zadaneš 3 vratnice, in potem popušiš, se je vredno zamisliti. še posebej trener OLIMPIJE, ki non-stop meša peterke, forsira Groznika, ki niti to ne ve proti kateremu golu njegov klub napada, skratka smetalo na ledu in ne ve kaj je to time-out (prepozno!). Mislim, da je res čas za spremembe, ker je začela voda v grlo tečt.
starakura
03. 12. 2011 10.22
+0
igre-bm
03. 12. 2011 02.18
+6