Hokej

Zmaji lep čas 'brezdomci', okrepitev še ni

Ljubljana, 29. 07. 2013 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanskega Telemacha Olimpije so začeli priprave na novo tekmovalno leto, že zdaj pa je jasno, da bodo zaradi Eurobasketa lep čas 'brezdomci', za nameček pa trener Bojan Zajc še naprej čaka na obljubljene okrepitve iz vrst Medveščaka.

Po poletnem premoru so se začele priprave edinega slovenskega kluba v hokejski ligi Ebel Telemacha Olimpije na novo sezono 2013/14. Za zdaj še brez domačega ledenega dela, saj bodo zmaji zaradi košarkarskega prvenstva kar nekaj časa tudi "brezdomci", prav tako pa ekipa še ni popolna. Ljubljančani so po končani prejšnji sezoni ostali skorajda brez vseh tujih okrepitev, ki so se večinoma preselila k tekmecem iz lige Ebel, ostal je le vratar Jerry Kuhn, ki je v Slovenijo pripotoval danes in bo prve treninge opravil v torek. V klubu se bodo tako oprli predvsem na domače igralce, vendar tudi ta del kadra še ni popoln. V tabor zeleno-belih se vrača tudi vratar Aleš Sila, treninge pa tako vseeno začenja še precej nepopolna ekipa, v Tivoliju se je na uvodu zbralo 15 igralcev.

Aleš Sila
Aleš Sila FOTO: Damjan Žibert

Precejšnjo težavo bo v pripravah na novo sezono – liga Ebel se bo začela 8. septembra – predstavlja zasedenost dvorane Tivoli. Ker se bo hokejska velika dvorana pod Rožnikom pred in med EP spremenila v košarkarsko prizorišče Eurobasketa, bodo zmaji vsaj do srede septembra morali iskati nadomestna ledena prizorišča v Sloveniji. Za začetek so zatočišče našli v Mariboru, kamor se bodo 14 dni vozili po opravljenih dopoldanskih suhih treningih v Ljubljani. Tudi razpored lige Ebel je prilagojen košarki, saj bodo ljubljanski hokejisti v prvih krogih nenehno gostovali in bodo šele 24. septembra igrali prvo domačo tekmo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Strel
03. 08. 2013 16.20
+1
Bodo pa za Bežigradom igral :)
fotrlole
31. 07. 2013 16.36
+0
Sem velik navijač Olimpije, toda če do sedaj še ni okrepitev se nam slabo piše. Kaj Sekelj misli, da bodo igralci sami se prišli ponujat v ubožano Olimpijo. Da bo igralcem proti koncu prestopnega roka cena padla ? Spet bomo pobiral drobtinice in celo sezono jambrali da niso uigrani. To je to, žal !
metalc4ever
31. 07. 2013 18.26
+0
nick ross je okrepil olimpijo. 24-letni kanadčan, branilec, lani igral za salzburg, potem pa odšel v DEL k augsburgu (upam, da sem prav napisal). tam je imel statistiko 2+7 na 24 tekmah. evo 24 ur, hitro spisat članek... sicer zamujate en dan, ampak pri vas je to itak stalnica. @fotriole, imaš pa popolnoma prav in tudi ta ena okrepitev ne pomeni nič, pod pogodbo so trenutno 4je branilci... slaba.
aki10
29. 07. 2013 21.51
+4
OLIMPIJA LJUBLJANA!!!
Rok Setnikar 1
30. 07. 2013 19.51
+0
Ejga uhka se mau zasukate u mežakl na basket igrišu!!! Heheheheh............ Bo pa Slavia pela ane !!!
El Diablo 2013
04. 08. 2013 13.16
+3
Da se nebi raj v vasem vaskem sotoru zraven mezakle, kjer vi ponavad odojka in cevape obracate...zdej ko ste spet v mednarodi ligi...ejga