Hokej

Zmaji dvakrat vodili, a po izvajanju kazenskih strelov, nesrečno izgubili

Ljubljana, 30. 12. 2015 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so morali v 37. krogu razširjenega avstrijske prvenstva, za zmago športno čestitati Linzu. Gostitelji so 20 sekund pred iztekom rednega dela vodili z 2:1, prejeli nesrečen gol, nato pa izgubili po izvajanju kazenskih strelov.

Hokejisti ljubljanske Olimpije so z nestrpnostjo pričakovali še zadnji obračun v koledarskem letu 2015. Čeprav je pri njih gostovala papirnato močnejša zasedba iz Linza, se zmaji tekmeca niso ustrašili. Sploh potem, ko so pred kratkim v Innsbrucku pokazali želeni obraz, ko jih ni zmedlo niti izenačenje po vodstvu z 2:0. Tako so se dvoboja 37. kroga razširjenega avstrijskega prvenstva lotili ofenzivno in bili za pogum nagrajeni. V 12. minuti jih je v vodstvo popeljal Gregor Koblar. A trener Fabien Dahlem po prvi tretjini ni imel prav veliko razlogov za zadovoljstvo, saj se je poškodoval prvi vratar Oliver Roy. Že sredi prve tretjine ga je moral zamenjati Tomaž Trelc, ki pa se odgovornosti ni ustrašil.

Zmaji so tokrat izgubili po izvajanju kazenskih strelov.
Zmaji so tokrat izgubili po izvajanju kazenskih strelov. FOTO: Damjan Žibert

Niti potem, ko je po vsega 21 sekundah nadaljevanja, moral iz lastne mreže pobrati plošček po strelu Jeffa Ulmerja. Kljub vsemu so bili v nadaljevanju znova bolj napadalni gostitelji, v okvir vrat tekmeca so sprožili kar dvanajstkrat (gostje šestkrat), a plošček nikakor ni hotel še drugič na dvoboju v mrežo avstrijskega tekmeca. Tako sta moštvi v zaključek dvoboja krenili poravnani, zmaji pa s ciljem, da kar najhitreje spet povedejo. In v nameri so uspeli. Jure Sotlar je v 45. minuti poskrbel za drugo vodstvo domačinov. Slovenski podprvaki so bili na pragu zmage vse do zadnjih sekund rednega dela dvoboja, ko je za Linz zadel Sebastien Piche.

Tako so si gostje izborili podaljšek, o zmagovalcu pa je nato odločala loterija kazenskih strelov. Srečnejši so bili gostje, ki so tako z zmago zapustili Tivoli (3:2).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.