Hokej

Zmaji brez sanjske otvoritve leta, kriv je Pewal

Beljak, 01. 01. 2014 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v uvodnem obračunu novega koledarskega leta izgubili na gostovanju v Beljaku. VSV je zmagal s 3:2, za popolni preobrat pa je v sklepnih 20 minutah poskrbel Marco Pewal.

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v novo leto krenili odločeni popraviti skromne dosežke iz minulega leta. Četa Iva Jana je gostovanje v Beljaku začela brez posebnega spoštovanja do tekmeca. Tekmecu je skušala vsiliti svoj ritem, začela z obstreljevanjem vrat Jeana Philippa Lamoureuxa, Gregor Koblar pa je b 6. minuti zabil za prvo ljubljansko vodstvo na obračunu. Sledili so napadi gostiteljev, vseskozi pa je bil na mestu Jerry Kuhn. Vse do zadnje minute prvega dela obračuna, ko je Derek Ryan izid poravnal (1:1).

Aleš Mušič je zabil za 2:1.
Aleš Mušič je zabil za 2:1. FOTO: Damjan Žibert

Gol v izdihljajih prve tretjine ni 'potolkel' slovenskih državnih prvakov, ki so tudi v nadaljevanju igrali na vso moč, predvsem pa organizirano v obrambi in raznovrstno v napadu. In z disciplinirano igro so si priigrali priložnost v 35. minuti po kateri so gostje še drugič na dvoboju povedli. Po podaji Andreja Hebarja je za drugo ljubljansko vodstvo poskrbel Aleš Mušič. To je bil tudi edini gol v drugem delu obračuna, tako, da so imeli zmaji pred sklepnim delom dvoboja gol naskoka.

Beljačani so zato že od samega začetka tretje tretjine vse sile usmerili proti Kuhnovim vratom in začeli z obstreljevanjem le teh. Dvanajst minut pred koncem so bili tudi natančni. Marco Pewal je zabil po podaji nekdanjega ljubljenca ljubljanske publike Johna Hughesa. In prav Pewal je tri minute zatem zabil za prvo vodstvo gostiteljev na obračunu, kot se je kasneje izkazalo pa je zabil tudi odločilni gol za zmago na prvem dvoboju VSV-ja v novem koledarskem letu.

izid:

VSV Beljak - Telemach Olimpija 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.