Hokej

Zmaji brez možnosti na Solnograškem

Salzburg, 23. 11. 2014 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 20. kroga lige Ebel v Salzburgu izgubili z domačo ekipo. Ljubljančani pa tako nadaljujejo že kar neverjetno dolg niz: nazadnje so bili na Solnograškem uspešni 28. decembra 2008, od takrat pa so izgubili vseh 18 medsebojnih tekem na ledu Red Bulla.

Ljubljanski hokejisti so, potem ko so celoten prvi del sezone potrebovali za to, da so dosegli prvi uspeh na gostovanjih, v soboto dosegli še drugo zmago na tujem zapored, ko je padel Innsbruck. A počitka za zmaje ni bilo, že danes jih je čakala nova naporna postaja pri Salzburgu, eni od vodilnih ekip lige. Tretjič ni šlo, Salzburg je bil boljši, Ljubljančani pa tako nadaljujejo že kar neverjetno dolg niz: nazadnje so bili na Solnograškem uspešni 28. decembra 2008, od takrat pa so izgubili vseh 18 medsebojnih tekem na ledu Red Bulla. Skupno je Salzburg v dosedanjih 50 tekmah dosegel 37 zmag in je za zmaje najbolj neugoden nasprotnik. Že v 75. sekundi se je za golom domačega vratarja Nika Hovinena poškodoval Andrej Hebar, ki zaradi bolečega hrbta ni mogel več nadaljevati. Domači so bili bolj sveži in so silovito pritiskali. Gostje pa so se dobro postavljali in brez večjih težav odbijali poskuse domačih, ob koncu pa so se sprostili še sami in nekajkrat zapretili prek Marvina Degona v 18. minuti, Anžetu Ropretu pa odbitega ploščka ni uspelo spraviti v mrežo. Gostje so nato krenili še v protinapad, strel Mihe Pesjaka pa je končal prek gola. Ko je kazalo, da se bo prvi del končal brez golov, je nekaj zmede v gostujoči obrambi izkoristil Kyle Beach in z desne strani presenetil Andyja Chioda.

Zmaji so bili na Solnograškem (vnovič) brez možnosti.
Zmaji so bili na Solnograškem (vnovič) brez možnosti. FOTO: Damjan Žibert

Za nameček so gostje dve sekundi pred iztekom prvega dela storili še prekršek. Nadaljevanje je že v 41. sekundi prineslo gol za 2:0, s tem pa so domači že naredili velik del naloge za končno zmago. Ključna je bila 30. minuta, ko so imeli Ljubljančani na ledu igralca več, Thomas Raffl pa je ušel prek celega igrišča in zatresel mrežo za 3:0. Takrat je bila tekma odločena, domači pa so nato dosegli še en gol, nekdanji ljubljenec ljubljanskih navijačev John Hughes je spremenil smer ploščku pred golom za 4:0. V zadnjem delu je pri gostih med vratnici stopil Aleš Sila, ki pa je klonil po petih minutah, spet je bil pred golom Hughes, končni izid so domači z igralcem več postavili pred koncem tekme. Priložnost za vsaj časten gol pa je zamudil Aljaž Uduč.

Izid:
Red Bull Salzburg
- Telemach Olimpija 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petervodeb
24. 11. 2014 00.03
-1
Leta 2008 bi morala biti OLIMPIJA PRVAK EBEL LIGE. Pa so horzntregrji si zrihtal da bo krono dobil nesramno bogati salzburg
j1n
25. 11. 2014 20.36