Hokej

Zmaji po porazu proti Celovčanom (še) dlje od končnice

Ljubljana, 17. 02. 2015 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V četrtem krogu drugega dela hokejske lige EBEL sta se v Tivoliju pomerila Telemach Olimpija in KAC. Gostje iz Celovca so v drugi tretjini povsem strli odpor zmajev in na koncu visoko slavili s 4:1.

Zmaji so, potem ko so drugi del lige začeli z dvema porazoma in si precej poslabšali že tako pičle možnosti za preboj v končnico, na zadnjem dvoboju le zmagali. Ugnali so Innsbruck v gosteh ter tako še ohranili kanček upanja, da se prebijejo na prvi dve mesti, ki iz te skupine vodita v četrtfinale. Pred tekmo s Celovčani so bili vseeno optimistični, goste z druge strani Karavank so v rednem delu na obeh domačih tekmah premagali, tokrat pa so po solidni prvi tretjini v nadaljevanju povsem popustili in visoko izgubili. Zdravstveno stanje v ljubljanski ekipi je bilo pred današnjim dvobojem skoraj enako kot na zadnjih tekmah; potem ko se je v moštvo vrnil Hunter Bishop, se je v Innsbrucku poškodoval Gregor Koblar. Na drugi strani pa pri Celovčanih ni bilo slovenskega reprezentanta Marcela Rodmana, ki se je poškodoval pred tednom dni na prvi tekmi drugega dela.

Celovčani so drugi del lige EBEL začeli slabo, zato so v Ljubljani nujno potrebovali zmago.
Celovčani so drugi del lige EBEL začeli slabo, zato so v Ljubljani nujno potrebovali zmago. FOTO: Damjan Žibert

Domači so si v prvi tretjini pripravili precej priložnosti, vendar so bili nenatančni. Že v tretji minuti Aljaž Uduč iz bližine ni znal premagati Pekke Tuokkole, ki je slabo odbil plošček, priložnosti za gol pa sta imela še Andrej Hebar in Tom Zanoški. Neizkoriščeni sta ostali tudi dve prednosti igralca več, Celovčani pa so najbolj zagrozili ob dveh nevarnih strelih Lukasa Pitherja, ko je bil zbran Miika Wiikman. Drugi del je bil za zeleno-bele pravi polom. Začelo se je s hitro prejetim zadetkom ob igralcu manj, nadaljevalo pa s popolno prevlado Celovčanov, ki so si pripravljali številne priložnosti ter jih tudi izkoriščali. Sredi tekme so povišali na 2:0, po natančnem strelu pod prečko Oliverja Setzingerja je padel tretji gol, le 20 sekund pozneje pa je bilo na semaforju že 0:4.

Pred zadnjim delom je v vrata domačih namesto Wiikmana stopil mladi Tomaž Trelc. Gostje, zadovoljni z visokim vodstvom, so nekoliko znižali ritem, zmaji pa so sicer spet imeli nekaj zrelih priložnosti, a niso znali izkoristiti ne praznega gola gostov ne slabega posredovanja njihovega vratarja. Za piko na i neučinkovitemu večeru je Tom Zanoški v 53. minuti zapravil še kazenski strel. Za častni gol pa je nato v 59. minuti le poskrbel Aljaž Uduč.

V ligi Ebel v drugem delu moštva skorajda nimajo časa za počitek, naslednji krog hokejiste čaka že v petek, Ljubljančani pa se bodo podali na gostovanje v Dornbirn.

Izid:

Telemach Olimpija - KAC 1:4 (0:0,0:4,1:0)
Uduč 59.; Jacques 22., Lundmark 32., Setzinger 36., Furey 37.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.