Hokej

Železarji zmagali sredi Gradca

Ljubljana, 31. 01. 2012 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v 5. krogu drugega dela razširjene avstrijske lige EBEL (od 7. do 11. mesta) na gostovanju v Gradcu po izvajanju kazenskih strelov premagali tamkajšnje 99erse (2:1). Odločilni gol je dosegel Anže Kuralt.

Hokejisti Acronija Jesenic so pred gostovanjem v Gradcu obljubljali le borbo do zadnje kaplje znoja in prav borbenost je bila tista, ki jim je na zahtevnem gostovanju prinesla uspeh. "V letošnji sezoni smo imeli s Štajerci precej težav, še posebej na njihovem igrišču. So izredni drsalci, imajo kakovostno ekipo. So velik kandidat za uvrstitev v končnico, a mi še nismo vrgli puške v koruzo. Čas je za zmago v gosteh, a zanjo bo potrebno dati vse od sebe,'' je pred dvobojem v Gradcu dejal izkušeni Klemen Pretnar.

Heikki Mälkiä je našel recept za zmago.
Heikki Mälkiä je našel recept za zmago. FOTO: Damjan Žibert

V Gradcu so pred desetimi dnevi ob koncu rednega dela lige sicer doživeli visok poraz. A tokrat so se domači ušteli, če so mislili, da bodo Jeseničani lahek plen. Vratar gostov Michal Fikrt je bil dobro razpoložen, tako kot njegov tekmec pri domačih Fabian Weinhandl, ki v prvi tretjini ni prejel gola. Obe ekipi sta imeli priložnost tudi z igralcem več, toda mreži se nista zatresli niti ob razmerjih 5-4. Podobno je bilo večji del druge tretjine. Jeseničani so se dobro branili in bili večkrat tudi nevarni pred vrati Gradca, še posebej med 33. in 36. minuto, ko so imeli domači dve zaporedni izključitvi. Gola pa takrat železarji niso dosegli, kar se jim je maščevalo v 39. minuti: takoj ko so bili hokejisti Gradca spet v polni zasedbi, so prvič na tekmi premagali vratarja gostov in si zagotovili tesno vodstvo.

Toda tudi nadaljevanje je bilo tesno. Gostje niso popuščali, domači pa niso znali zadeti niti v štirih minutah, ko so imeli Jeseničani na klopi za kaznovane najprej Anttija Puso, potem pa še Nejca Berliska. Ustvarili so si sicer precej nevarnih priložnosti, gola pa niso dosegli. In ko je že kazalo, da bodo domači odnesli minimalno zmago, so se gostje minuto pred koncem odločili za logično potezo; vratar Fikrt je odšel na klop, na ledu je ostalo šest igralcev in nagrada je prišla pičli dve sekundi pred zvokom sirene, ko je po podaji Branislava Bendika Pusa izenačil. Podaljšek ni prinesel odločitve, pri kazenskih strelih pa so bili spretnejši slovenski hokejisti, zadeli so Marjan Manfreda, Jaka Ankerst in Anže Kuralt ter Jesenicam zagotovili prvi dve točki v nadaljevanju lige Ebel, Gradcu pa zadali prvi poraz po osmih zaporednih domačih uspehih.

Izid:

Graz 99ers - Acroni Jesenice 1:2 (0:0, 1:0, 0:1; 0:1) - k. streli

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stotinka
01. 02. 2012 08.04
+6
Bravo za oba slovenska kluba.
dule100
01. 02. 2012 07.57
+8
Končno ! Pohvale tudi iz Ljubljane !
mare.florida
01. 02. 2012 05.11
+13
Čestitke...tudi železarjem privoščim.Naj zmagujeta oba naša kluba :)
romankranj
31. 01. 2012 23.47
+6
bravo fantje,vse pohvale!
smetarko
01. 02. 2012 09.58
+6
no pa sem doživel da so "moji" železarji tud zmagali :-) BRAVO