Hokej

'Železarji' z visoko zmago nad Ljubljančani le še korak do polfinala Alpske lige

Jesenice, 10. 03. 2018 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Jesenic so v tretji četrtfinalni tekmi Alpske lige povsem nadigrali velikega rivala iz prestolnice in so tako le še korak oddaljeni od napredovanja med štiri najboljša moštva omenjenega tekmovanja. 'Železarji' so v svoji Podmežakli slavili z visokih 5:0.

Po drugi tekmi, ki so jo po 16 minutah podaljška v četrtek v Tivoliju dobili Jeseničani, so bile napovedi iz ljubljanskega tabora precej bojevite. Predvsem trener Jure Vnuk je obljubljal 'hokejsko vojno' velikim rivalom, medtem ko je bil njegov kolega na jeseniški strani Gaber Glavič bolj umirjen in je opozarjal le, da si v njegovi ekipi ne smejo več privoščiti podcenjevanja in miselnosti, da so zmagali že pred tekmo.

Domačo nalogo pred novim derbijem so bistveno bolje opravili pri 'železarjih'. Današnji tretji dvoboj je pokazal, da je razlika med ekipama še vedno precej velika v korist državnih prvakov, zeleno-beli pa ne zdržijo ritma napornih tekem v končnicah. Tretji obračun v petih dneh je imel namreč zelo podoben scenarij kot večina v rednem delu regionalnega tekmovanja, ko so železarji do zmag prihajali v drugi polovici tekem ob močnem padcu v ekipi nasprotnikov.

Jeseniški hokejisti so povsem nadigrali večnega rivala iz prestolnice.
Jeseniški hokejisti so povsem nadigrali večnega rivala iz prestolnice. FOTO: Damjan Žibert
Že po polovici tekme znan zmagovalec
Tokrat so tekmece strli že do polovice tekme. Končna statistika sicer niti ni tako izrazita v jeseniško korist; pri strelih je bilo razmerje 36:30, toda domači so bili velikokrat v dobrih akcijah pred prepišno ljubljansko obrambo, na drugi strani pa je vse nevarnejše poskuse tekmecev ustavil vratar Clarke Saunders, dvakrat pa so gostje zadeli še okvir vrat. V polno pa so zadevali domači. Njihovi privrženci so dodobra napolnili Podmežaklo, Jeseničani pa so se oddolžili s prepričljivo zmago. Po prvi tretjini sicer še ni kazalo, da bo končni izid tako visok, so pa domači izkoristili eno do dveh številnih prednosti v tem delu igre (Ljubljančani so imeli sicer spet precej več kazni, razmerje v minutah je bilo 12-2) in prek Urbana Sodje povedli.

Nadaljevanje je bilo povsem po jeseniških notah. Praktično vsako nevarno akcijo so domači končali z zadetkom, po lepi kombinaciji Adisa Alagića, strelca odločilnega gola na prejšnji tekmi v podaljšku, je Gašper Glavič povišal na 2:0, pri tretjem golu so bili v hitrem napadu ob razredčeni ljubljanski obrambi trije domači hokejisti, na 4:0 je povišal Bašič po novi uigrani akciji, razpoloženi Čimžar pa je tik pred odmorom s svojim drugim zadetkom, ko je še z igralcem več premagal ljubljanskega vratarja Tilna Spreitzerja, poskrbel za 5:0, veliko zadovoljstvo navijačev in seveda že precej pred koncem odločil tekmo.

Napovedoval 'hokejsko' vojno, prejel pa petardo. Trener Ljubljančanov Jure Vnuk je očitno obljubljal preveč.
Napovedoval 'hokejsko' vojno, prejel pa petardo. Trener Ljubljančanov Jure Vnuk je očitno obljubljal preveč. FOTO: Damjan Žibert

V zadnjem delu so domači spustili ritem, gostje pa so si zaman prizadevali, da bi vsaj kozmetično popravili vtis s častnim zadetkom. Jeseničani so bili zbrani v obrambi in Saundersu omogočili, da je tekmo končal brez prejetega zadetka, gostje pa so bili najbližje, ko je plošček po poskusu Andreja Hebarja zadel vratnico.

Alpska liga, četrtfinale, tretja tekma, izid:
Jesenice - SŽ Olimpija 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)
1:0 Urban Sodja 9., 2:0 Gašper Glavič 24., 3:0 Tadej Čimžar 30., 4:0 Luka Bašič 38., 5:0 Čimžar 40.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nogometjemrtev
11. 03. 2018 21.15
kaj mi lahko kdo pove ki je malo bolj v tem notri ce zmagovalec alpske lige zaigra v eblu
JanezBos.
11. 03. 2018 08.47
+2
Članek pa nekje spodaj skrit...čist uničl:))
macek_garfield
10. 03. 2018 22.31
+6
kapo dol jesenicama, kaj pa pomeni SZ pred imenom lolimpija, a so slovenske zeleznice pokrovitelj teh habarjev? a spet drzavno podjetje servisira luzerje, kot servisira petrol kosarkase lolimpije?
snorki123
11. 03. 2018 10.31
Kenny28
10. 03. 2018 22.18
+9
itak se ve da so Jesenice boljše
dabra
10. 03. 2018 22.00
+13