Hokej

Železarji še brez zmage v drugem delu

Jesenice, 29. 01. 2012 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so na svoji tretji tekmi drugega dela prvenstva v ligi EBEL nadaljevali niz porazov. V 4. krogu so izgubili proti VSV Beljaku z 2:3.

Jeseničani so tekmo izgubili zaradi številnih zapravljenih priložnosti v napadu, izkušeni orli pa so znali izkoristiti napake v domačih vrstah.
Jeseničani so tekmo izgubili zaradi številnih zapravljenih priložnosti v napadu, izkušeni orli pa so znali izkoristiti napake v domačih vrstah. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so poletno začeli tekmo, gosti pa so po pričakovanjih prikazali ostro in trdo igro. Bernhard Starkbaum je zaustavil strel Žige Grahuta od daleč. Jaka Ankerst je z igralcem več iz bližine preusmeril ploščico mimo beljaških vrat, Michal Fikrt pa je zaustavil prodor Grega Kužnika. Branislav Bendik pred vrati Starkbauma ploščice ni uspel potisniti v mrežo. Železarji so zapravili tri priložnosti z igralcem več, v zadnjih dveh minutah pa so se sami branili z igralcem manj. Fikrt je lepo ujel plošček po močnem strelu Kevina Mitchella in prva tretjina se je končala brez zadetkov.

Markus Peintner
je močno ustrelil na začetku nadaljevanja, Fikrt je ploščico odbil, Ankerst pa si je prislužil kazen dveh minut zaradi zadrževanja s palico. Najlepšo priložnost z igralcem več je imel Mike Craig, njegov strel je Fikrt zadržal. Jeseničani so nato vzpostavili ravnovesje v igri. V 27. minuti je Jan Berčič zadel vratnico, odbitek pa je za hrbet Starkbauma pospravil Tomo Hafner. Starkbaum je bil na mestu po strelu Bendika, na drugi strani je Derek Damon z "backhandom" zgrešil domača vrata po samostojnem prodoru. Starkbaum se je izkazal po dveh zaporednih poskusih Anžeta Kuralta. Jeseničani so stisnili goste v obrambno tretjino z igralcem več, Grahut pa je zadel le vratnico. Kazen je sledila v 37. minuti, ko je po podaji Marca Pewala za izenačenje zadel Damon. Dve minuti kasneje so gostje prvič na tekmi vodili. Lepo podajo Damona izza vrat je izkoristil Rob Shearer.

Hafner je ustrelil iz prve po podaji Andreja Židana, Starkbaum je ploščico zadržal. Shearer se je nenadoma sam znašel pred Fikrtom, a češki vratar v domačih vratih ni dovolil zadetka. Po strelu Craiga je zadetek s telesom preprečil Aleksandar Magovac in Jeseničani so se dvakrat zapored ubranili z igralcem manj. Zato pa so orli zadeli v 53. minuti, ko je neodločnost domače obrambe izkoristil Andreas Wiedergut. V naslednji minuti je Starkbauma po strelu Bendika ponovno rešila vratnica. V zadnjih dveh minutah so železarji poskušali brez vratarja in s šestim igralcem v polju. Trener Heikki Mälkiä je dal zadnje napotke svojim varovancem, ko je vzel pol minute odmora. Triinpetdeset sekund pred koncem je Antti Pusa slabo zadel ploščico pred vrati gostov, a le presenetil Starkbauma in zabil gol priključka. Železarji so imeli zadnjih 24 sekund igralca več, a niso prišli do zaključnega strela.

Izid:
Acroni Jesenice
– VSV Beljak 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ppmslo
30. 01. 2012 19.15
+1
a vi na 24kokoši ne znate objavit lestvice drugega dela EBEL lige, da nas posi ljujete z zastarelo lestvico po rednem delu